Сто и четвърта плетаческа тема

• 17 706
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, не се брои да ни залъгваш пак с тази снимка. Laughing Искаме да видим шала.

Цветът не е моят.
Преждата е много мека и нежна. Със сигурност има памук в нея, но надали 100 %.
Споменах го, защото независимо от големите дупки, топли като го наметна.
Само на балкона, не мисля, че мога да изляза навън с него

Най-малкото, ще се спъвам в ресните. Joy

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:33 от st. Dobri

# 706
Момичета когато плета жилетка на шестоъгълник , когато стигна до някъде да плета само предница и задница и дължина без да плета ръкавите , че иначе стават много широки , а на мен не ми харесват така .

# 707
Момичета когато плета жилетка на шестоъгълник , когато стигна до някъде да плета само предница и задница и дължина без да плета ръкавите , че иначе стават много широки , а на мен не ми харесват така .

Плетеш докъдето ти е добре на шестоъгълник. Съединяваш и отделно си продължаваш ръкавите и самата жилетка до нужната дължина.

# 708
Здравейте, момичета! И аз с въпрос - нали искам да се уча да плета дрешки на една кука. Харесах си една блуза. Плете се в кръг, обаче лицево и опаково. Аз обаче не мога да се справя нещо със свързването. Не ми харесва както се получава - личи си. Това е описанието на блузето :
Скрит текст:
а това е пробната плетка която направих:
Скрит текст:
Ще съм благодарна, ако ми пуснете някое клипче как точно аджеба се свързват тези полустълбчета, че да не си личи и да не се получава като ръб.
Като плета само в кръг началото се измества по диагонал и пак не ми се получава. Със сигурност има някакъв начин, ама аз не го зная. Така че надявам се на вашата помощ!

# 709
една розичка от мен

# 710
Здравейте, момичета! И аз с въпрос - нали искам да се уча да плета дрешки на една кука. Харесах си една блуза. Плете се в кръг, обаче лицево и опаково. Аз обаче не мога да се справя нещо със свързването. Не ми харесва както се получава - личи си. Това е описанието на блузето :
Скрит текст:
Скрит текст:
Ще съм благодарна, ако ми пуснете някое клипче как точно аджеба се свързват тези полустълбчета, че да не си личи и да не се получава като ръб.
Като плета само в кръг началото се измества по диагонал и пак не ми се получава. Със сигурност има някакъв начин, ама аз не го зная. Така че надявам се на вашата помощ!
И при мен се получава изместване по диагонала. Даже оплетох цяла блуза, която впоследствие разплетох, заради това грозно изместване на ръба. Не съм открила начин как да го избегна.

# 711
Розата е прекрасна , а за блузата правиш ли примка като свързваш ? Ако правиш недей направо свързвай като мушнеш куката издърпаш конеца в бримката .
https://www.youtube.com/watch?v=Hm9GWmxhU-M
https://www.youtube.com/watch?v=UuTSruWkLqA

# 712
Трябва да правиш на ъгъла свързването. Така личи най-малко. Това го установих след н-брой шалове, пуловера, жилетки и чанти, които сега са си с грозен гръб. Даже под гърдите бих плела директно спирала.

# 713
Алиса е писала как се прави свързването, а няколко страници назад бях качила и снимки. Съединителната бримка се плъзва без да се изплита.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 13:20 от •mimoza•

# 714
Скрит текст:
Скрит текст:

Пробвай така - свързваш както е казано, завърташ и тогава изплиташ вече наобратно 2-та синджира за hdc. При мен се получава доста прилично.

# 715
Работите ли с обръч със сменяема игла или не са удобни ?

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:59 от donatellla

# 716
  • Балчик
Работите ли с обръч със сменяема игла или не са удобни ?

Аз имам такива, единият модел е по-несполучлив но си има леки тънкости при този вид куки. Но иначе са ми удобни за плетене, особено, когато се налага да оставя бримки на кордата.

# 717
Вие как стривате конците на квадратите ?
Като плета квадрат го започвам в магически кръг и като си изплета пълнежите го свивам и от там нали виси конец как го скривате с кука или с игла ? Глупачката оставам много малко конец и май ще ми е невъзможно да го скрия с игла защото конеца е къс . Та ще видим .

# 718
Вие как стривате конците на квадратите ?
Като плета квадрат го започвам в магически кръг и като си изплета пълнежите го свивам и от там нали виси конец как го скривате с кука или с игла ? Глупачката оставам много малко конец и май ще ми е невъзможно да го скрия с игла защото конеца е къс . Та ще видим .

Просто оставяй по-дълъг конец и с игла го скривай. Когато е къс, вкарвам иглата почти до ухото и тогава вдявам, трудничко е, но става.

# 719
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Подхванах си пак пуловерчето. За мен ще си е.

Плета отдолу нагоре, смятах да е реглан, но смених концепцията - ще е с най-простичкото, с паднало рамо.
До тук дължината е 46, смятам,че е достатъчно и вече мога да разделя предницата от гърба.

Общи условия

Активация на акаунт