Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 073
  • 212
  •   1
Отговори
# 165
Мда, по лошо от това, безработен мъж да цъка игри цели три месеца няма. Колко по добре щеше да бъде да хойка по жени, с приятели, да пие и да вдига скандали. Че веднага го изкарахте какъв ли не. Все пак нито живее в жилището на авторката, нито разчита на нейните родители да го хранят. Ама форума веднага отсъди - гонене, развод, за нищо не става, по добре ще е сама, нали. Щото разведените тук на втория месец сте изгонили тормозителя, а не след години,и сте цъфнали.

# 166
  • Варна
Мненията не са само и единствено за гонене и развод. Даже повечето опитаха да дадат съвети да действа авторката в посока подобряване на нещата. Разводът е последна стъпка.

# 167
  • Out of the Mix
Аз затова съм на мнение, че в съвременната реалност повечето жени трябва да се осигурят, и осигуряват за себе си на първо място. След като са готови, да се "събират" с мъж, и да стават майки. По този начин няма да се вълнуват, ако в бъдеще се стигне до подобна ситуация, или някаква друга. Може би и мъжете по по-различен начин биха гледали на жените. В такава ситуация двама биха били заедно по любов, както и трябва да е, и ако единият "кръшне" да не се създава дисбаланс във връзката, в смисъл и двамата са осигурени. А не да има "зависимост", в повечето случаи на жената.
А истински грижовните мъже са по-скоро рядкост, с които една жена може да се "отпусне" и да си гледа хубостта.
В дългосрочен план дали е здравословно за нея и бъдещето й, гаранции няма. Лично около себе си имам само работещи и жени с кариери, професии, за другите не знам.
Опитът ми показва, че самочувствието на една жена, която се самоиздържа е несравним с този на "държанка".

# 168
То това е коментирано и казвано много. Ама после, ако някой мъж реши да завладее сърцето на тази самостоятелна жена и става сложно, за мъжа. Че тя си има и къща, и кола, и професия, и пари, и мъжът вече трябва да предложи нещо повече, за да я привлече, а малко го могат. Но да, поне няма да изпадне в зависимост.

# 169
  • Out of the Mix
Чудесно.
Но, ако мъжът е читав, и всичко му е наред, а тя го отхвърли заради предрасъдъци, гонене на още и още, меркантилност, а не го оцени, проблемът е изцяло в нея. Все пак говорим за самостоятелни индивиди, имащи си всичко, равноправно партньорство, златна среда, баланс.
Ако си постигнал нещо задоволително за теб самия, и продължаваш да ламтиж, а не забавиш темпото, наслаждавайки се, проблемът е изцяло твой, вместо да живееш живота, му ставаш роб.
Равен старт няма, всеки има нещо, което другият няма и обратно. Някои са склонни да споделят, други не.
Една бивша имаше термин "обединяване на активи". Което напрактика не се случва, но във връзката споделяш всички блага, които са ти налични - кола, луксозен апартамент, вила, къща и какво ли не с човека до теб, което е съвсем резонно, все пак сте заедно.

# 170
Случаят тук е различен.

# 171
Не разбирам защо се коментира въобще в случая жената. Тя работа е имала и има. Просто е в майчинство. В живота на жените има точно 1 период, в който са наистина уязвими и имат нужда мъжа да е стабилен - това е бременност + майчинство. Бременността даже я изключвам донякъде, защото повечето жени работят практически до раждане. Един мъж може по природа да е емоционална и нервна натура, да не се задържа на работа, да се депресира лесно и да не търпи шефове и тн. - качества, които аз лично не харесвам у хората (не само у мъжете), но всяка си знае и те също си намират жени и даже създават хубави семейства, ако жената до тях е стабиляга и силна. НО специално в този кратък житейски период е редно да се стегне. Това са 2 години (за бога). Той баш в тях три пъти напуска/е уволняван. Прокрадва се натъртването, че едва ли не финансовите инжекции от родителите му са негов принос - съжалявам, не са. Горките хора сигурно също не са си представяли да издържат 30+ годишен син и семейството му, но като повечето родители няма да си оставят внучето на 780 лв. Това не знам как за някои хора може да е нормално. И разбира се, че 3 месеца да нямаш работа не е фатално - обикновено човек си има и трудова борса, някакви спестявания, а и 3 месеца не е толкова дълъг чак период. В конкретния казус мъжа за 3 г не е успял да се задържи на никаква работа, няма право на трудова борса и няма много общо.

Аз лично не съветвам за развод, но бих посъветвала много ясно да му се натърти, че така няма да станат нещата. Ако толкова не може да издържа на напрежението на стандартно работно място да търси друга работа - фрийланс, почасово или щом всичко това е невъзможно и е депресиран, наистина да поеме от-до дете и къща, а тя спокойно да се върне на работа. Но да ги поеме наистина, а не с телефона в ръка да си цъка докато детето кръстосва апартамента и да оставя кочина навсякъде та тя (недепресирана) да се прибира от работа да чисти и след двамата.

# 172
  • София
Никъде не прочетох съвет за развод. Всички казахме да си намери работа, някои и да отиде на лекар, ако се подозира депресия.

# 173
  • Обран бостан ;)
Ще си намери работа да, да.

Той уж си търси работа, но не би се хванал на какво да е. Широко му е около врата, понеже нямаме нито наем, нито заем, но не знам как човек на 32 години със семейство може да си позволи лукса да не работи и да не се чувства неудобно, че някой друг му плаща сметките.

Имам такъв комшия. За 12 години само веднъж се хвана за нощен пазач. След 3 дни шефа го намерил да спи непробудно и го изгонил. Това му беше. Иначе същия - тати носи, мама меси, само дето жена няма.

С две думи - да свиква.

# 174
  • София

Познавам един, който вече 20 години не си намира работа и втора поред жена го издържа. Чудя се даже като  е толкова лесно откъде изобщо се намират мъже, които да работят Wink

# 175
  • Обран бостан ;)
Уха, втора ? Явно му е златен Wink

# 176

Познавам един, който вече 20 години не си намира работа и втора поред жена го издържа. Чудя се даже като  е толкова лесно откъде изобщо се намират мъже, които да работят Wink

Или му е златен /което ме съмнява/ или просто е извадил късмета да намери някоя с грам себеуважение.

# 177
Ако жената изкарва добри пари, а мъжа се грижи за къщата, готви и се държи с нея като с принцеса може да има такива хора.
Ако няма пари, ще започне работа. Родителите му правят лоша услуга, ще работи когато усети глад, но при живи родители и жена, не му се работи на човека.

# 178
  • София /Абсурдистан
Има работи, които са много лежерни. Парите там са малко, ни все е нещо и няма да се преработи.

# 179
  • Поморие

Познавам един, който вече 20 години не си намира работа и втора поред жена го издържа. Чудя се даже като  е толкова лесно откъде изобщо се намират мъже, които да работят Wink
Семейството в 21 век (за съжаление) все по- често изглежда така. И ще бъде, докато има безпринципни и безотговорни хора, разглезени в детството, а и след това и зад гърба си имат толериращи ги. И тези хора си намират партньори, които искат/не искат стискат зъби, а докога ще издържат е божа работа. 🤦🏼‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт