Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 293
  • 212
  •   1
Отговори
# 45
Той няма проблеми. Какви проблеми да има след като плащат РД на детето, дават купони за храна и 500-1000 джобни? Кой мъж не си намира работа 3 месеца? Особено пък с малко дете? Че и се очаква жена му да започне, а той да гледа детето, сакън да не се навреди на комфорта му. Ужас!
Тази помощ трябва да има краен срок - казват му "имаш 1 месец да започнеш работа!" То пък големи претенции какво ще работи, но да, нали има кой да го дондурка.

# 46
  • На изток от Ада
Дали този ще гледа детето? То се иска много внимание. Той пак ще играе.

# 47
Този мъж не е бил никога в затруднение и е очевидно глезан.
Изкарай го от зоната му на комфорт.
То хубаво мама и тате да дават, играйка си, жена му върти семейството – детето, къщата и му пере гащите и чорапите.
Той няма никакъв стимул да се задейства, екстра му е така.
//
Говориш с него, ако не става, се стига до условия – до 2 месеца да си е намерил работа или ти, или той се изнася, докато не си намери работа и не започне да се грижи за семейството си.
Като не ще – да си ходи в детската стая у тях да играе.
Всички обичаме да си разпускаме, но животът е с пари.
При вече семейство с дете скатавките не важат.

# 48
  • Варна
Едно уточнение - тя не може да го изгони и няма да остане в жилището до 18 на детето. Ако не се лъжа, писа, че жилището е на името на свекърите. Не е семеен имот. И брак не чух да имат.

# 49
Права си, да.
Но може да се ползва до по-кратък срок, мисля че до 1 година беше, когато е на чуждо име. Ако някой се интересува, може да се порови в закона.

# 50
Важно е също, преди тези 3 години какво е било поведението му. Ако си е бил  така, трудно да се промени, ако е станал такъв след като сте заживели заедно е друго.

# 51
Два варианта има
1. Ако го обичаш и си го искаш - връщаш се на работа и му прехвърляш майчинството. нО това означава, че ти ще си breadwinner,, а той ще е housewife. T.е. като се върнеш от работа всичко трябва да е чисто, подредено, детето гледано и да не пречи, вечерята сервирана. Тва нали ако те кефят мухъли.
2. Ако не го обичаш и не можеш да го дишаш, както би следвало да е, щот е некав мухъл - бай бай.

# 52
Тия 1000 лв би следвало на децата да се дават.
За пръв път чувам 30 и кусур мъж като остане без работа да го спонсорира мама.

Мая, тоз housewife няма да иска да бъде, ще нададе вой до небето при това положение.

Цитат
Опитвам да съм деликатна в разговорите на тази тема, за да не се чувства зле, да не чувства липса на подкрепа, но той си губи авторитета като мъж. Толкова се дразня и ми писва понякога, че ми идва да отида при родителите му и да им разкажа за какво става въпрос, но знам, че не трябва да ги намесвам в нашите проблеми.

Не позволява на родителите да и създават проблеми Wink
Щото е деликатна душа.
И сега от толкова много деликатност, ето ти резултата.
Деликатна с мъжа си авторке няма какво да бъдеш.
Да не е нещо цар, принц?
Мъж ти е. Баш на мъжа ти трябва да можеш да говориш като има проблем.
Не във форума, не на майка му, а на него.

Joy

# 53
Представям си как, ако мъж пусне тема - живея в къщата на тестовете, работя, те помагат всеки месец с пари,  а жената вече трети месец стои без работа и цел ден виси във форума на бг мама , как всички съвети ще бъдат - изнеси  се, изгони я, вземи й детето, защо ти е тази жена.
Много лесно се дават такива съвети за развод, и то все от жени, които години наред са търпели тормоз и изневери, преди да се разведат.
Човекът е от три месеца без работа, не е от три години. След като авторката я е срам да взимат пари от свекърите, да се върне тя на работа. Аз, лично, и с двете си деца съм се върнала на работа след първата година, и то не защото мъжът ми е бил безработен, а защото е имало кой да ги гледа, докато тръгнат на градина. В случая мъжът може да гледа детето. Ама форумните капацитети веднага решиха, че той е неспособен да гледа собственото си дете, щото играе игри.. Ми, авторката да го прати да прекопае лозето, щом толкова я дразни. Ама нея май повече я дразни липсата на пари.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 21:07 от Прекрасная Василиса

# 54
Представям си как, ако мъж пусне тема - живея в къщата на тестовете, работя, те помагат всеки месец с пари,  а жената вече трети месец стои без работа и цел ден виси във форума на бг мама , как всички съвети ще бъдат - изнеси  се, изгони я, вземи й детето, защо ти е тази жена.

Примера е леко не на място. Да не кажа, нищо общо.
Ако беше написала игрички, ама форум бг мама.
Сериозно Grinning
Също така такива жени няма. Просто защото на тях се пада "честа" да правят всичко. Жените са друга бира.
А евентуално милото ако реши, то те са безкрайно благодарни. Joy
Видяла ли си тема от мъж - Жена ми не гледа въобще детето, не чисти, не готви, играе игрички.
Не, нали?
Дай една такава тема да я видим.

Ако една майка се вре във форума, то тя е за да търси информация относно детето си,  пък и други неща.
И ако една майка е в майчинство, това не означава, че не работи. Тя е майка.
Аз не съм майка, но съм на съм наясно, че майчинството не е лежене на една кълка и мързелуване.
Това го правят мъжете. Не всички, но е бъкано  с мунчовци като описания в темата.
Така че при така поставената тема е логично, че този за нищо не става и не и трябва.
Но явно тя много си го обичка, такъв си го взела.
Не пише и повече. Явно е от тези жени, които просто е дошла да помрънка.

Иначе имам и още един съвет.
Счупи телефона му.
После като вземе нов - счупи и него tooth

# 55
Представям си как, ако мъж пусне тема - живея в къщата на тестовете, работя, те помагат всеки месец с пари,  а жената вече трети месец стои без работа и цел ден виси във форума на бг мама , как всички съвети ще бъдат - изнеси  се, изгони я, вземи й детето, защо ти е тази жена.
Много лесно се дават такива съвети за развод, и то все от жени, които години наред са търпели тормоз и изневери, преди да се разведат.
Как че стои без работа?!??! Нали е в майчинство - гледа детет, чисти, готви, оправя. Това са минимум ТРИ работни места на едно място. Детегледачка, чистачка и готвачка. Плюс, че взема и майчинство, т.е. не е без доход като мухъла от темата. Вече станаха четири длъжности, които съвместява и носят ресурс. А тоя мухъл къв ресурс носи?!??! М?!??  Междукрачие.... WTF я у лево

# 56
Нали вече й дадохте решение - да се разведе, да го изгони от жилището на родителите му, и ще цъфне и върже.

# 57
Мога ли да предположа, че в семейното легло нещата хич не са добре?
Този човек ви дразни и всичко, което правите ще ви дразни.
Възможно ли е да сте в периода "Да си тръгна ли или да не лишавам детето от баща" и се опитвате да си дадете точки за тръгването.

Така си мисля ...
Ако съм права то за мъжа ви е двойно по-гаден момент - загубил е работата, губи семейството си и "бяга" в телефона. Да, вие очаквате да се стегне и за ден да стане Супермен, но не става така в живота - хората рухват по-често, отколкото се моблизират.

# 58
  • Варна
Загубил е работата си преди три месеца, не сега. По нейни думи не прави нищо в посока намиране на нова. Трети път за три години. Тоя човек явно редовно "рухва". Лично моето мнение е, че неговото е гевезелък, защото има кой да го гледа. Ако наистина пък е рухнал и е в тежък момент, съжалявам, но такъв мъж не й трябва. Всяка година една такава тримесечна криза дори и светица не би изтърпяла, камо ли жена, която има да гледа дете.

# 59
Тя си знае как е било при предните загуби на работа и дали сега е различно.
Също те пък си знаят, как са нещата в семейството.

Айде сега пък едън мъж като е "рухнал" и да не и трябва на жената! Те не са коне да ги яздим жестоко и използвачески - другари сме, помагаме си.

В момента в приятелския ни кръг няколко мъже останаха без работа - определено поведението им не е каквото се очаква тук във форума. Забиват в различни посоки.

Общи условия

Активация на акаунт