🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 9 (10.11 - 17.11)

• 39 162
  • 1 156
  •   1
Отговори
# 960
  • България
Аз този път нищо не разбрах от промото

# 961
Кльощави крака имаше, ма и на Гошката не са много мощни... обаче на мен ми приличаха на тези на Алекс.

# 962
Епизодът си замина, също като Пепа:

- Стартираме със събуждане на Венченцо Халхаберо, който бива прикоткан да се въплати в новото си амплоа на общак, а именно - Бат Вени Гипса, който трябва да си завърши проекта "Люшкай каките"

- Криндж поезия на закуска е най-добрият старт на деня. Лагер3 са напълно съгласни.

- Гошката е още в пълен тремор. Припява на умряло от сутринта и баче Кико се моли да скъса гласна струна най-накрая, за да не се налага да го прекиня скоро.

- Въпреки вътрешните си дразги относно музиката, Кирцата и бат Жо биват обявени за рап дует на годината - Две Лица и Лошия

- Леля Гошка днес е астроложка. Констатация, че Пепа има деди ишус...след като тя е казала, че има. Топ гадателя на сезона със сигурност.

- Мая се чувствала на моменти инфантилно покрай Венцичка. Него питат ли го , какво му е цял живот? "Когато човек си знае кво му е, само аз си знам кво ми е" - народна мъдрост.

- Следва 20 минутен , туристически криндж из трите лагера.

- Тайна среща на Гошката с Бистра, която започва с 10 минутно прелюдие на бат Жо, в което не се казва абсолютно нищо за пореден път. Бистра пораства с още 3см, докато го чака да си каже стихчето.

- Бистра прилага безотказните клишета върху Гошката - "ти си много комплексен играч" и "ходи са снимай" едновременно на предложението му за коалиция с нея.

- Кирцата обвинен за пореден път, че е в коалиция с абсолютно всички на острова, включително и с хората от Сървайвъра, който се снима на съседния остров.

- Венко била хитра лисица, според Мая. Тука няма две мнения.

- Алекс полага кръвна клетва за вярност в лагер3 с популистка реч. Мая и Бистра спят седнали, докато мине мъката.

- Отчаян опит на Майчето да замаже очите на Сашко, защо никой не очаква той да бие Миро.

- Берект решава, че му трябва ефирно време и отива да провери, дали Две Лица си е научил уроците от живота. Вижда нарушена спиритуалност, моралност, тоналност и музикалност при него. Бива върнат с шутове обратно.

- Все пак разговорът е доста стойностен, като 90% от думите са "тва, онова, моралност,
 емоционалност,израстване и надграждане"

- Най-накрая некриндж сцена с Алекс - получава смс в бутилка по вода от някакво момиче. Директно му предлага брак по телевизията, че не е ясно, кога пак ще го дават.

- Гривните били бреме на острова.. Бат Жо е готов да поеме бремето на всички доброволно, ако има как без игра.

- Бистра виждала заплаха в лицето на Сашко. Колкото свит вестник вижда заплаха от муха.

- Вятърът бута Алекс по варела, той просто трябва да стои на него. Мая му брои ребрата през зъби и съскайки.
 Следва демонстрация на бътърфлай на 20см дълбочина.

- Сашето е в серия - когато решал да излезе със заявка, щели сме да разберем по дрехите(?!). Засега, ако съдим по тях, е дал заявка само за келнер.

- Мая стискала палци поравно и за двамата в играта - 4 палеца за Миро и останалите за Алекс.

- Дзами отивал до лагер3 да провери, дали Сашко си държи на думата. Стига до лагера, но има проблем - кой беше Алекс..?

- След срещата Бат Вени Гипса преименува лагер1 на "шайка циганчета".

- Синхрон със селфи камера на Лошия преди битката. Поредният спойлер кой ще отпадне...или?

- Бат Жо е изключително благодарен за всичко на лагера. Най-вече, че няма да отпадне той днес.

- Кирцата щял да даде само 100% от себе си на днешната битка. Момче, ти риалитита гледал ли си? Всичко под 120% директно го елиминират. Пореден спойлер кой отпада...или?

- Опит за трети спойлер- баче Кико бил победител вече за себе си.На едно клише е от директна дисквалификация.

- Пепа ще заспи права на играта, ама то с C200 на обувките и баба знае.

- Кирчо обвинява Гогата, че му е нацепил делвата за пореден път. Поглед "виновен пекинез" гледа от пейката.

- Чудо! Продукцията не спойлна на синхрон! Рап дуетът на годината остава непокътнат, а на Пепа ѝ наредиха пъзела най-накрая.

- Обаче пък няма женичка в лагера сега...Тренера ше слага престилката.

- Алекс ще трябва да си сподели наденицата с "шепата циганчета" от лагер1.

- За Пепа , бат Жо е истински мъжкар и изключително позитивен човек(?!??!). Едно и също предаване ли гледаме?

- Прощално проклятие за Ванеса от Пепа - натриса ѝ Гошката за насилствена, морална покдрепа. Топ подарък.

- Доживяхме! Хана Пеньоар Диск Sparkling Heart !

- Сано поватря над 10 пъти, че бат Жо е изгубил златната гривна. Не му се живее явно ...

- Първо и последно полу-позитивно изказване на Пепа на изпроводяк. Групова прегръдка с водещите, в която някой обаче се опитва да свали на Хана пеньоара...И това не е Косъма...

- Дори визия "Сиромах" не помага на бат Вени Гипса да бъде избран от диска , а магнитите на лагер1 не прощават.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 23:23 от tfn2k

# 963
Моля оценете епизод 36 четвъртък

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона
най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един
отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална
оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в
общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро
след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 964
Първо, да започна с това, че позицията в играта на Бистра е супер нечестна, спрямо тази на другите. За нея играят трима души - самата тя, Мая и Миро. Не с нея, а за нея, което е нелепо. Да, тя е подготвена физически и я харесват част от другите. Но когато единия ти върти стратегията, другия социалната игра, без да искат изобщо да са на финал тези хора, не е ок. Като добавим че Дзами е другия човек в коалицията, а очевидно са имали отношения извън играта. Силно се надявам другите да се обърнат срещу Дамян, или Миро да се ядоса на игрите на Мая и Бистра, защото иначе може да има супер предвидим финал, в който тройката ще е измежду Венци, Бистра, Дамян и някой като Жоро, ако с победи в игрите им обърка сметките.

Изборът на Гогов на хартия беше добре, но Митов за малко не успя да вземе групата си, за да играе за многото гривни и лагер 3 забогатяха мощно и имат огромен контрол. Уж всичко е супер там, но не съвсем. Видимо Алекс не харесва много гимнастичките, което е разбираемо, предвид поведението им спрямо него. Венци иска да цели Дамян и Гогов, ако се падне и това също може да е проблем.

Петя има късмет на игрите за оцеляване да и се падат подходящи игри и днес според мен щеше да изгони Кирил, ако продукцията не бяха добавили допълнителния елемент. Ако просто държаха с крак, тя щеше да бие.

Интересно е, дали Кирил и Жоро ще се освестят и ще разберат как някои хора въртят игри около тях и ако да, накъде точно биха се насочили за подкрепа.

Логиката сочи, Алекс да бъде засилен към игри с много силни играчи, с цел да загуби доста гривни. Ако някой от Нумеролозите има желание, още по-добре за тях. Друг вариант е да махнат силен играч, без да си цапат ръцете.

Ако съдим по привюто за следващия епизод, Ванеса ще се опитва да прави женска коалиция. По принцип това е похвална идея, но май крайно закъсняла. Едно, че останаха само 4 жени, а и те нямат много гривни/влияние. Фактът, че на това предложение Бистра беше показана как гледа с пренебрежение, показва че тя счита че повечето играчи, особено жените без Мая, са и много под нивото. С подобни действия, много ми се иска да не е в топ 3.

# 965
  • Другата България
На мен също ми се иска, а и вярвам, че няма да е в ТОП 3.
Но пък ми се ще след този пренебрежителен отказ от  нейна страна, да видим там Вера.
Или самата Ванеса.

# 966
  • София
Останаха 4 жени и 10 мъже.
ТамЪн! По 1 готвачка на двама мъже и половина. А от време на време и Винченцо Халхабер ще прави по едни спагетки.
Женска коалиция? След дъжд - нов заслон. Но да вземат и Възрожденеца за театрото.
Много коалиции - малко играчи. (Ако "алфите" не се бяха изсулили, нямаше вчера и днес да гледаме нито тези хора, нито тези трансформации на гривните.)
Накрая единната коалиционна сглобка се изправя срещу Тренера и Ванеса. Опукват ги някак. И заявяват на продукцията, че трябва да са заедно на финала. Защото всички са дали мъжка дума. Честно, брат, няма как да стрелям по свои хора. (Бистра пита Мътна дали тя да не ги отстреля наред поединично, докато се лутат в паралелния свят. Пиарката разрешава, но ако си изнесе труповете сама. То, няма и нужда от голям напън - Миро ще ги победи и после ще й подари пръстените. Едновременно с услуга към Ам Гъл - той най-сетне влиза в катарзис.)
Продукцията решава да пипне леко сценария. Организира квалификации за елиминациите. Прокопаване и минаване през малко по-дълъг тунел. Никаква изометрия.
еВМОРО, т.е. Единната ВМОРО (Вж пост #841 https://bg-mam.ma/p/1707225/48837538) е силно ентусиазирана: Много сме, силни сме. Дълбаят дъното и се юрват в тунела. Не след дълго излизат направо на пистата, където ги чака евтин чартър на Уиз за дома.
На екрана се пуска каш за новия кастинг. Нов сезон ще има. На остров Белене, като избраният ще нощува пък на Болшевик.

# 967
Респект за Петя! Повтарям се, но за мен беше най-подготвената жена за игрите.

Бистра не можела да лицемерничи? Гледаме различни предавания.

Краката от промото бяха на Алекс, според мен.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 23:46 от slastna

# 968
Петя направи много добро представяне Simple Smile Жалко, че нямаше възможност да се изправи срещу мъжете, които бяха толкова жестоко обидени от нея.

# 969
И аз искам Миро да играе за себе си. Наистина не разбирам това бутане на друг участник, освен ако не ти е приятелче от преди Острова.

И като казах Острова, нещо не ми се връзват показаните локации с кадрите от екрана. Освен ако тайфуните не променят коренно бреговата ивица, няма как Островът на избрания да е този срещу плажа. Но дори и така, няма как едни планини да са там на кадър, а да ги няма на карта. Или плажът не е този, или Островът на избрания не е този, или дори изобщо не е остров, а заливче от големия Остров.
Ето например ей тоя кадър. След скалата на Лагер 1 се вижда още един висок хълм, издаден навътре във водата, а за фон много по-масивна суша.

Ми гледам, гледам, там, дето гледахме до сега на картата, няма такова нещо.

А до Лагер 3, или поне там, където мислим че трябва да е, има река (или лиман), за която и дума не стана нито веднъж. А при тия дъждове, тя щеше да е преляла със сигурност.

Не че е важно, но ми е по-интересно от заплетените договорки едва ли не всеки с всеки.

Бъркаш се със страната на острова. Плажът се пада от западната страна на него, не на северната.

1,2,3 са лагерите , 4 е мястото където седи избрания, а 5 е мястото където е диска

Относно снимката която казваш, където се вижда  висок хълм е друг остров

# 970
Диванен професор не съм, включвам се директно от леглото 😄 И нищо, че никой не ме пита, да си споделя мнението за нещо.

Това целият ти фокус в играта да се стесни до идеята да пращаш някакво момиче ежедневно на игри, че и накрая срещу половината мъже на острова с надеждата те да я премахнат. Да й се заканваш, че ти лично ще я отстраниш в игра и накрая и двамата с другия двуметров "топ мъжкар" все пак да не посмеете да влезете в битка на терен с нея - голям смях. В смисъл, поне да беше играл ти с нея, че да я "научиш" и да й "покажеш" 🤦🏼‍♀️ как се уважава и какво беше още там.

Аз, нищо, че съм на по-малко от половината на неговата възраст бих му дала един съвет. С тази си настървеност в цялата ситуация, показа само и единствено какъв човек е той самият (както се казва "който копае гроб другиму, сам пада в него"). На мен лично никога не ми е бил любим с нищо. Но пък чувството му за хумор ми го направи една идея по-приятен след първоначалното супер тъпо впечатление заради думите му към Джулияна. Но пък поне в моите очи хуморът не може да компенсира за злоба, отмъстителност и липсата на кураж за игра. Да вземе да се научи да си контролира емоциите, че прилича на Киро, който се пенеше срещу Биляна. Ама той поне беше в ролята на "прелъстен и изоставен". А тука вярно пълна комплексарщина си беше. Обиден, че не му е целуната ръка на раздяла, задето се е смушвал по ъглите и мятал по някоя шега, докато Дзамян е невротизирал по всички.

За един мъжкар говоря...

В понеделник се надявам наистина жените да се пообединят - но ме съмнява. В случая Бистра, както си е оплела мрежите с половината остров, защо да се коалира с останалите жени на този етап...
Надявам се Ванеса или в краен случай Вера да надживеят Бистра и Мая в играта. И да има една жена поне на полуфинала. То и без това все пак няма кой знае колко повече мъже останали...

# 971
  • България
Geri2000, подписвам се напълно под мнението ти за Гогов и Дзами.

Аз симпатизирам от жените единствено на Ванеса. Двете грации няма да ги коментирам днес, във Вера не виждам как ще стигне финал, не ми харесват коалиционните й другари - Гогов и Дзами. Има усет за стратегии, но ми е безразлична.

Стана ми мъчно за Петя. Симпатично момиче, устремено и директно, но подходът й беше по-различен от този на Бистра.
Не заслужаваше да отпадне на този етап. Берке и без това краси плажа, време му беше да си ходи и Петя да остане.
Много се надявам следващия път някой да бутне гривните на Гогов и Дзами.

# 972
Епизодът ми оставя едно такова много неприятно чувство и не е заради игрите.

Честно да ви кажа май само Бат Вени Гипса ме радва още.

Игрите ми харесаха.

Първата беше доста комплексна и си беше като за много гривни.
Съжалявам, че не спечели Миро, но Алекс се представи много добре. Колкото и да не го харесвам  от гледна точка на играта си я взе.
Алекс имаше предимство заради по-ниското си тегло , а така както гледах Миро изнасяше тежестта доста напред и с оглед на по- голямото тегло го излъга варела два пъти.

Втората , не вярвах че Киро ще спечели след това което Петя и Марина направиха. Петя беше прекрасна и на тази игра. Абе като цяло тя се представяше добре.
Аз не исках да си тръгва нито единият, нито другият. Петя се представяше достойно в игрите, с Киро щеше да си тръгне един такъв образ дето ... абе образ 🤣.
Киро официално вече май мина всички  типове компоненти и според  мен няма нещо което да не може, стига да разбере какво се иска от него.

Относно социалната игра си беше тотален криндж отвсякъде.

Бутилките на Алекс са меко казано не на място, мен лично не ме интересува нито баща му , нито гаджето му.  Същото важи и за на Бистра синхроните със семейството. Тия неща за втория сезон ги оставете за Търси се или както там се казваше.

Разговора с Миро беше ... дъно. Отново Бистра ни е в устата.

Аз лично не виждам какво толкова лошо стана, като Бистра си остави вратичка с Жоро. Не виждам причина за разколебаването на Миро.
Тук съм по- скоро с Мая, в един мъжки свят се оцелява трудно, а на острова сигурно още повече. От предната серия все едно ми ги взе думите от устата " направи му две четки и не му обяснявай за мъжка дума и такива глупости". За някой хора чета, че е неморално но аз съм за. В крайна сметка, тя я посъветва да не обещава нищо и да има едно на ум.

Най- голямото ми разочарование днес е Гогов. Такава злоба в кадъра след като Петя падна, очевидно изтощена и то защото не казала чао. Това е просто игра все пак.

# 973
  • софия
От целия епизод разбрах само, че бълагрски пощи нямат граници, когато иде реч за родата на Алекс.
 Беркето със звънливо гласче и пълен памперс се обади от пейката, че някой се заседял много и е крайно време да го вкарат в игра. Беше убеден, че не става  въпрос за него.
 В Мимоландия откриха  първия атракцион. Другата седмица  ще има и влакче на ужасите. Всички герои в тунела ще ги поемат Бийвъс и Бътхед.

# 974
И аз искам Миро да играе за себе си. Наистина не разбирам това бутане на друг участник, освен ако не ти е приятелче от преди Острова.

И като казах Острова, нещо не ми се връзват показаните локации с кадрите от екрана. Освен ако тайфуните не променят коренно бреговата ивица, няма как Островът на избрания да е този срещу плажа. Но дори и така, няма как едни планини да са там на кадър, а да ги няма на карта. Или плажът не е този, или Островът на избрания не е този, или дори изобщо не е остров, а заливче от големия Остров.
Ето например ей тоя кадър. След скалата на Лагер 1 се вижда още един висок хълм, издаден навътре във водата, а за фон много по-масивна суша.

Ми гледам, гледам, там, дето гледахме до сега на картата, няма такова нещо.

А до Лагер 3, или поне там, където мислим че трябва да е, има река (или лиман), за която и дума не стана нито веднъж. А при тия дъждове, тя щеше да е преляла със сигурност.

Не че е важно, но ми е по-интересно от заплетените договорки едва ли не всеки с всеки.

Бъркаш се със страната на острова. Плажът се пада от западната страна на него, не на северната.

1,2,3 са лагерите , 4 е мястото където седи избрания, а 5 е мястото където е диска

Относно снимката която казваш, където се вижда  висок хълм е друг остров

Станахме двама с това мнение. Описал съм го по- напред. Но.... Мая твърди, че е другия плаж:

Случайно или нарочно го е объркала не знаем.
Но знаем, че тя чете форума и се надявам с някои от следващите си намигвания към Бг мама да уточни кой плаж е. Просто като фенове ни е интетесно.

Относно лагуната ( някой нагоре я нарече река) която се вижда вече в няколко игри мисля, че е този плаж.

https://maps.app.goo.gl/xFr6uNKHyzHKST9P6

Логиката казва, че не биха ходили далече за игри.
А там има някаква цивилизация наблизо

Този епизод ( пък и предишният) беше леко изнервящ. Останали са 5-6 силни играчи на острова и се чудят каква коалиции да направят със себе си.
Бистра трябва да ходи поне година на уроци при Мая.
Дзами питам за пети път ,защо го смятат за силен играч? Баси стратега страхлив ...
На Георги някой веднага да му даде мента глог и валериан, че ще откачи тотално. Най- малкото някоя ръка ще му се откачи ..
Венци горкия се чуди какво говорят всички около него. Имам чувството, че съжалява, че е недосегаем щото му се играе. Там му е силата! А продукцията го кара да играе италиански готвач ...
На Гогов някакъв бушон му изгоря на Острова на избрания имам чувството, че не е той, а брат му.
А Киро на фона на всички тези започна да ми изглежда нормално.
А Миро и Мая слушат и спокойно дават съвети.

Общи условия

Активация на акаунт