🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 9 (10.11 - 17.11)

• 39 075
  • 1 156
  •   1
Отговори
# 1 095
Аз нямам нищо против Бистра да е на финал и дори да спечели. Заслужила си е. Просто не я харесвам като човек. Първо - приятелка е с Мая, която си е "змия". Бяха се ориентирали срещу своя отбор и имаха няколко прояви на егоизъм. Мая избухна много злобно, когато Влади я беше избрал за игра. После се усетиха и промениха тактиката. Появи се "семейството", Мътна стана "Майчето", по-мазна и от баница, една грижовна... Бистрето се ориентира към Миро. Надявам се тя отново да се обърне срещу своите/Алекс, след като го е правила веднъж, а и си каза меннието за него пред Дзами и Миро да оттегли подкрепата и играе за себе си. Ще бъде по-добре и за двамата.

Петя не е лицемерка, затова не си е "постлала".
Подкрепата към Нина според мен беше от показност и гузна съвест.

# 1 096
Искам да попитам по-паметливите, че доста годинки минаха, но спомняте ли си каква беше играта на Миро в Сезон 2 на Сървайвър? Верно, че той тогава беше много, много млад и нямаше много възможност да се налага и да взима думата, но имам някакъв спомен, че играеше с печелившата коалиция, па макар и да беше по-назад в йерархията. Там бяха Стриптизьора и Бъч, и май една певица Джина Стоева...и Светла Димитрова атлетката... Или пък не играеше с тях и те го изолираха? Нещо не мога да си спомня....

# 1 097

... не му знам все пак на Алекс техниките за поменене (пак казвам без техника за групиране не може да запомним 12 неща) .

На мен тази игра ми беше интересна и я прегледах няколко пъти. За мен това може да стане само с мнемоника и в частност акроним ( за акростих няма време).

Аз бих го направила така, защото ще ми най-лесно, а мисля Митов че се върна, защото може би е имало близки визуално символи и там е объркал нещо цифрите.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 14:50 от count_horror4e

# 1 098
Не бой се, не се лекува, разкрасява се Бистрето ей с такива неща https://derma-expert.eu/venozno-vlivane-na-busteri-i-vitaminni-kokteyli/
Сега е хит сред телевизионните паралии. Андрей (на Иван) и той се освежава с такива. И кой ли още не.

Оф, успокои ме!

За мен пък Бистра си играе добре играта. А и нормално е да е търсена и подкрепяна. То "На каквото си постелеш на това и лягаш."  Еее ами тя добре си постели.😉

С най- много битки и най- много победи е от всички. (Вчера Кирето я настигна, ама при него се наложи танцьорка да го спасява, а Бистра още не е стигнала да ползва коз "Помощ от приятел".)

Почти единствената жена е, която е побеждавала мъже в игра. (Другата е Рената) За сравнение Петя в игра с мъже има победа само веднъж на Секулички и то играта беше изцяло статична. Билянчето победи Берке на изометрия. И Марина успя да запише победа срещу него на играта в която той изрови тунел до съседният остров.

Бистра е и първата (изключвам Мая), която се усети, че Миро може да е полезен много и му удари едно рамо, като го вкара в играта. Всички други гледаха само как бързо да го разкарат и ако може въобще да не го "активират". Дори и в "свещените" си  лагери не го искаха. И въпреки това съм убедена, че ако не си печелеше игрите Миро нямаше да я подкрепя. Той просто единствено в нея от лагера видя потенциал. ( Алекс чак сега изпъкна, ама ще видим до кога, че огромна мишена си закичи и той и то в много труден етап от игрите)

Първа се усети и че има по- голям шанс да натрупа гривни в първият етап, когато има и повече избор на слаби звена и рискува. Което пък я постави в удобна позиция сега. Ванеска примерно, къде бля ? Пъвият избор на диска беше неин, а тя вкара мъже да играят и даде началният тласък на Жорето .

Само веднъж Бистра (по спомен, може и да греша) отказа игра за разлика от повечето други топ играчи. Тя поне е отишла да се бори , а не да се скатава по скамейките или да чака на племенният съвет да решава съдбата и, както стана с почти всички други жени. Дори и в последният епизод като чу подсказката прояви желание за игра въпреки ,че кошницата и за момента е оплетена.

А дори не е тръгнала сама да дири коалиции, те сами идват при нея. Коалицията с Дзами, Миро я организира. А то е очевадно на всички ,че те идват главно заради Миро. Тя каква вина има за това ?

Нито е карала Миро да играе за нея.( което може и да се промени, както разбрахме в последният епизод ) Нито е ходила да моли някой за протекция.

А аз разбирам Миро, човекът е милионер, отишъл е за адреналина и забавлението. Не случайно любимите му моменти от островът са как строял нещо си с Йочколовски, Влади, Венци...За него финалът не е релевантен. Той си е от хората за които пътят е по- важен от крайната цел и 30- 40 бона не го блазнят изобщо. Неговата цел е да остане максимално в играта. А ако не беше обявил ,че играе за Бистра щеше да е мишена номер 1, а то един път стомничка, втори път стомничка....

Връзката им с Мая няма нужда да я коментирам, там е естествен процес. Друг е въпроса,че ако и Мая беше с много гривни не знам как щеше да се случи това евентуално спасяване.

Има си късмет просто момичето. Опитът на Мимо да спаси своите приятелки Нина и Ина и егото на Дзами да обере гривните на три жени я вкараха в голямата игра и тя за миг не е пускала кокала.😉

Стискам и палци да се бори докрай, а то каквото е писано ще стане. То в тези игри днес си горе, утре долу. А пък и по болест или с травма можеш да излезеш. А и конкуренцията вече е почти само от силни играчи, един ден с лош късмет и си аут. ( Точно и това постоянно разместване на пластовете ми е любимо.)

Само се надявам да не тръгне срещу собственият си лагер ( сегашният вариант ), че тогава и на мен ще ми падне много в очите. Първият път за мен беше разбираемо, те буквално изнемогваха и никой не се опитваше да промени нещо, ама сега няма оправдание.

Засега определено я броя за най- успешната жена в сезончето .( Верчето и Мая са другите, ама те са в различно направление.) Петя имаше шанс да я задмине в " бойната" част ако не беше толкова саката в социалната игра. Тръгваш си от лагера хубаво, ама защо не го направи като Нина (дори и в последната игра бившите и съплеменници я подкрепяха ), а трябваше да настрои всички срещу себе си ? Голяма шматка,  много ме е яд на нея, ама то каквото сам си направиш...или на каквото сам си постелиш...😉

Съгласен съм със всяка дума за Бистра!
А Нина като смени лагера се прегърна с всички. Разделиха се, ако не като приятели то поне като добри познати.
А Петя даже не се обърна. Гогов е от моето поколение и разбирам обидата му към нея. По спомен той даже един- два пъти възпираше Дзами от скандали с нея.

И пак ще кажа, че за мен ако Верчето е на финал

Получих непоискани жокер ....просто разглеждам и чета.... Мисля, че знам дали Вера е на финал.
Но още не съм разбрал как се слага в скрит текст тук. А може би и не трябва да го казвам

# 1 099
Но още не съм разбрал как се слага в скрит текст тук. А може би и не трябва да го казвам
Не го казвай.

А скритият текст е много полезна опция /особено когато има много картинки за скролване/ и се слага много лесно. Когато пишеш мнение горе в менюто ти пише "скрит текст". Натискаш го и си пишеш мнението там, където ти мига курсорът.

# 1 100
Излязъл е подкастът с Влади в сайта на БТВ. Накратко:
- Всички от лагер 3 (от шесторката) му били като братя и сестри.
- Не би влязъл в любовна връзка на острова, дори Джесика Алба да е там или дори ако сегашното му гадже Вики беше там (Вики може би ще участва в следващия сезон на Острова). Връзката им с Вики е сериозна, живеят заедно и имат планове за общо бъдеще и деца;
- Нямал по-специални чувства към Бистра, а всичко било от монтажа и едно изречение на Диляна, че си подхождат визуално;
- Досещал се е, че Рената го харесва като мъж, но не се разбират и извън играта;
- Венци е по-умен, отколкото се вижда от показаното по телевизията (може би образът му ще се разгърне?). Добър човек е и би му дал всички гривни, които има, както и направи.
- Не съжалява, че е загубил гривните си, тъй като са попаднали във Венци и чувството да си ги спечелиш е много по-хубаво, отколкото просто да ти ги подарят. Ники Николов го е попитал след играта с Иван дали е загубил нарочно;
- В играта с Бистра на статуи е паднал, защото са им казали да си затворят и очите, но не е излъчено;
- Дзами бил разкрил стратегически коалицията му с Георги, за да се измести фокуса от него. На Дзами можел да разчита и извън играта и са приятели;
- Условията на острова са много тежки, раните не зарастват, и тялото ти започва да те предава, не можеш да извършваш някои добре познати движения, нямаш сили.

# 1 101
Не го казвай.

А скритият текст е много полезна опция /особено когато има много картинки за скролване/ и се слага много лесно. Когато пишеш мнение горе в менюто ти пише "скрит текст". Натискаш го и си пише мнението такм, където ти мига курсорът.

Ще мига ако пиша от компютър не от телефон...
Добре няма да го пиша тук. И това което смятам че съм разбрал не е от написаното от Вера във форума.

... не му знам все пак на Алекс техниките за поменене (пак казвам без техника за групиране не може да запомним 12 неща) .

На мен тази игра ми беше интересна и я прегледах няколко пъти. За мен това може да стане само с мнемоника и в частност акроним ( за акростих няма време).

Аз бих го направила така, а мисля Митов че се върна, защото може би е имало близки визуално символи и там е объркал нещо цифрите.

Не знам кой как, какво помни, само забелязах, че на Митов не му достигнаха 5-7 секунди
А на Миро който падна два пъти от варела сигурно 10-12. за да нареди пъзела преди Алекс.
Тоест ако бяха еднакви килограми ( аз това споменах преди играта,  че само това би му било преимуществото на Алекс) Миро щеше да го бие спокойно. И то с голяма разлика

# 1 102
Ох, бе, този Влади! Хич не му подхожда да играе герой. Играта загуби такъв хубав злодей в негово лице! Голям алтруизъм, голямо чудо.

# 1 103
Лорд Шаш има тема за спойлери - можеш да споделиш свободно там. Без скрит текст.

# 1 104
Лорд Шаш има тема за спойлери - можеш да споделиш свободно там. Без скрит текст.

Все още се ориентирам във форума. Много по-сложен е от нашия моторджийския 🥴 Но така е с всички жени🤣  Ако искаш прати ми темата на съобщение пък после нека модератора ми изтри и това мнение тук

# 1 105
  • Другата България
Скрит текст:
- Не би влязъл в любовна връзка на острова, дори Джесика Алба да е там или дори ако сегашното му гадже Вики беше там
(Вики може би ще участва в следващия сезон на Острова).
Скрит текст:
Връзката им с Вики е сериозна, живеят заедно и имат планове за общо бъдеще и деца;
- Нямал по-специални чувства към Бистра, а всичко било от монтажа и едно изречение на Диляна, че си подхождат визуално;
- Досещал се е, че Рената го харесва като мъж, но не се разбират и извън играта;
- Венци е по-умен, отколкото се вижда от показаното по телевизията (може би образът му ще се разгърне?). Добър човек е и би му дал всички гривни, които има, както и направи.
- Не съжалява, че е загубил гривните си, тъй като са попаднали във Венци и чувството да си ги спечелиш е много по-хубаво, отколкото просто да ти ги подарят. Ники Николов го е попитал след играта с Иван дали е загубил нарочно;
- В играта с Бистра на статуи е паднал, защото са им казали да си затворят и очите, но не е излъчено;
- Дзами бил разкрил стратегически коалицията му с Георги, за да се измести фокуса от него. На Дзами можел да разчита и извън играта и са приятели;
- Условията на острова са много тежки, раните не зарастват, и тялото ти започва да те предава, не можеш да извършваш някои добре познати движения, нямаш сили.
Не знам коя е Вики, но не, моля ви продукцията - точно това НЕ искаме, шуробаджанащина, тоя на оня, оня на тоя, бивши, настоящи, бъдещи......
Скрит текст:
- Не би влязъл в любовна връзка на острова, дори Джесика Алба да е там или дори ако сегашното му гадже Вики беше там (Вики може би ще участва в следващия сезон на Острова). Връзката им с Вики е сериозна, живеят заедно и имат планове за общо бъдеще и деца;
Скрит текст:
Хммм, интересно.
И защо не ни го показаха това?
Нещо от битката между Петя и Киро да са спестили?

Относно условията - да, това се казва от всички, които излизат, че раните не зарастват, затова са облепени навсякъде. Предимство имат участници като Бистра и други, които се сещат да носят дълги клинове, чорапи и обувки. Затова и до момента по медицински причини отпадат основно мъже - ходят само по гащи и боси.
Това си е моя хипотеза, естествено.

# 1 106
Честно казано вече ми омръзна да гледам как почти всички ще играят за Бистра. Хубава кауза има, но нещо не ми харесва в нея.. Изглежда ми високомерна и с пресилено самочувствие. Опитвах се да се сетя на кого ми прилича и скоро осъзнах - същ Венъм с тая усмивка. Жива и здрава да е, ама дано да са други момичета финалистки.. Че играе, играе, ама да не я подпират 10 човека..
Много ми се ще на финал да отидат дамите от лагер 1. И Гогов напоследък започна да ми харесва.
Венци е добряк, Миро дано да прогледне, ама не ми се вярва, Дзами не мога да го харесам още от самото начало.
Стискам палци на Вера и Ванеса! И за Миро ще стискам, ако играе за себе си..

# 1 107
На мен не ми харесва подкрепата към Бистра, точно заради това главозамайване и надменност към други участници. Мая я учи на дипломация, но самата Бистра има желание да си осигури подкрепа отвсякъде. Опитва се да има отношения с всички, но така не е лоялна към никого. От промото личеше, че другите жени ги има за твърде слаби, за да играе с тях, това отношение го показа още в началото към собствения си лагер.

Бистра няма полезен ход, за да се хареса на форума. Ако приеме коалицията - ще бъде обвинена в лицемерие, защото абсолютно целия остров (без Берке и Тренера) ще се е обявил, че играе с нея. Ако не приеме - надменна е и не подкрепя слабите жени.

и Мая не я учи на дипломация, а да е лицемерна, разликата е огромна. спомни си епизода с Георги - да му направи четка, да си осигури подкрепа, ама да не обещава нищо, защото била жена.

Тук не ставаше въпрос за даден ход, а за отношение към другите. Точно както казваш, лицемерно е да имаш уговорки с всички на острова, защото това означава, че ти можеш да разчиташ на тях, но те на теб не. Кирето добре обясни, че не може да си в повече от една коалиция без в един момент да ти се наложи да предадеш някого. Ако кажеш на хората, които ти предлагат коалиции, че вече си дал дума на други или просто не ти допадат е напълно разбираемо и честно. Ако им откажеш, защото си мислиш, че си по-добър от тях, също е честно, но най-вероятно идва от надменност. (Това вече си е лична интерпретация, на която всеки зрител има право.) Третият вариант е да даваш отклончиви отговори, защото са "силни" играчи и може да ти потрябват в бъдеще (пример Бистра и Георги). Това не ми харесва и съответно го коментирах.

Няма да задълбавам повече, защото става досадно.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 18:31 от Анонимен

# 1 108
Точно, че не става въпрос какво решение взема Бистра, а как и защо.
То при мен момента, в който истински започнах да викам за Алекс, беше като Бистра ги нахендри на игра. Докато стрелеше по туристите горе долу ок, но като подхвана Кънчо и Алекс, които са дошли за играта и изрично бяха казали, че на този етап не искат да играят един срещу друг. Имаше си логика в стратегията, обаче съобразителност с другите хора около абсолютната нула. И не го направи като - отстранявам конкуренцията, а ги нарочи за слаби звена.
Тя в този ден почти се уби социално, щото и по другите лагери не мина, а беше обещала и то с оправданието, че се е "наяла много" Simple Smile
Веднага последва предложението на Рената да стрелят по Мая и ходът на Кънчо.
По самият избор на Кънчо да даде гривните да друг, а не на Алекс се разбраха и слабости на Алекс разбира се.
Но за разлика от Марина да сте го чули да се оплаква след това, не - изчака си почти търпеливо подходящ момент и си блесна.
Та едно се радвам за Алекс, а друго, че успя да натрие носа на Бистра. И после да им каже "няма да направя като вас", разбира се не с тези думи.
Ако искаш да "наредиш пъзела" на някой от кампа си толкова рано в играта, трябва с повече обич да стане.

Но при Бистра и Мая наистина си го обяснявам със спорта им, иначе съвсем нямаше да ми понасят.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 20:11 от Одри ♡

# 1 109
Изгледах Петя при Туджаров и Неделчо. Еми във възторг съм от това момиче! Неделчо я изтормози да я пита за всеки "той хетеро ли е?" Тя сто пъти му каза защо ме питаш мен, питай ги тях аз откъде да знам. Но това е супер стойностен човек, в нея няма грам преструвка, поза, лицемерие..тя е интелигентна, естествена, точна, силна..и много красива.С прическата и много лек грим е красавица.  Еййй направо в момента супер много съжалявам, че не остана, защото щеше да бъде моя фаворит за финал. Май започвам да се досещам защо я намразиха алфите от лагер 1. Не можаха да и простят, че жена като нея не си пада по тях, а по жени. Ревност.
Дописвам: Изобщо не е подозирала за емоциите на Гогов към нея там, сега го видяла по телевизията и недоумява.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 19:12 от pandorina

Общи условия

Активация на акаунт