🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 9 (10.11 - 17.11)

• 39 078
  • 1 156
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Другата България
Митов не е виновен, че изпадна в едно никакво състояние да има 2 гривни, заради което не беше избираем за голяма част от игрите.
Изобщо - неговото участие щеше да се развие по съвсем различен начин, ако Гогов не беше преписал в онази първа игра в началото на сезона и не беше изпреварил Митов.
Затова ми е малко криво като чета подигравателни постове по негов адрес.
На същото мнение съм.
И това май е единствения път, когато съм хейтила Гогов /и то съфорумка ме подсети, дори бях забравила/, но много се ядосах. Вторият път е заради отношението му към Петя, както казах - разбрах го след толкова обяснения във ФБ, но това не значи, че за мен постъпката му и отношението бяха ОК. Петя не заслужаваше това, да, може да е била странна, може да е била особена, да мрънка, да врънка, да крънка.....но чак такава отмъстителност за някакви битовизми и да речем - липса на възпитание, на мен ми дойдоха байгън. Защото Петя беше участник, който изигра повече битки дори от някои от мъжете там, и си ги спечели съвсем честно, без нито капка късмет. Никога не измрънка, както виждаме, че правят “алфите“ преди всяка игра, имаше изключителен феърплей при нея, и се раздаваше докрай.

# 1 081
На мен не ми харесва подкрепата към Бистра, точно заради това главозамайване и надменност към други участници. Мая я учи на дипломация, но самата Бистра има желание да си осигури подкрепа отвсякъде. Опитва се да има отношения с всички, но така не е лоялна към никого. От промото личеше, че другите жени ги има за твърде слаби, за да играе с тях, това отношение го показа още в началото към собствения си лагер. Абе общо взето гледа да се съюзява само със силни за нея играчи, другите ги подценява. Нямаше да се дразня толкова ако Миро и Мая не бяха заявили, че ще си дадат гривните, за да я спасят. Това освен сигурни допълнителни животи, дава и психологическо предимство пред другите. Можи би и предлагат коалиции заради нейните качества, но според мен е точно, защото играе с Миро и явно никой не иска да играе срещу Миро.

А Миро, щом не иска да играе за себе си, да играе за благотворителност или за каузи на участниците. Мимо се занимава със социални каузи, Алекс с опазване на природата, сигурна съм, че има и други. А има и участници с нужда от финансова помощ.

Подкрепям, че Венци не е изобщо глупав и ще се радвам, ако той е сред финалистите. Очаквам и Митов да заиграе повече скоро и му стискам палци.

# 1 082
  • Другата България
На мен не ми харесва подкрепата към Бистра, точно заради това главозамайване и надменност към други участници. Мая я учи на дипломация, но самата Бистра има желание да си осигури подкрепа отвсякъде. Опитва се да има отношения с всички, но така не е лоялна към никого. От промото личеше, че другите жени ги има за твърде слаби, за да играе с тях, това отношение го показа още в началото към собствения си лагер. Абе общо взето гледа да се съюзява само със силни за нея играчи, другите ги подценява. Нямаше да се дразня толкова ако Миро и Мая не бяха заявили, че ще си дадат гривните, за да я спасят. Това освен сигурни допълнителни животи, дава и психологическо предимство пред другите. Можи би и предлагат коалиции заради нейните качества, но според мен е точно, защото играе с Миро и явно никой не иска да играе срещу Миро.

Скрит текст:
А Миро, щом не иска да играе за себе си, да играе за благотворителност или за каузи на участниците. Мимо се занимава със социални каузи, Алекс с опазване на природата, сигурна съм, че има и други. А има и участници с нужда от финансова помощ.

Подкрепям, че Венци не е изобщо глупав и ще се радвам, ако той е сред финалистите. Очаквам и Митов да заиграе повече скоро и му стискам палци.
Съгласна съм напълно с написаното.
И не разбирам хората, които не разбират защо други хора имат такова мнение и отношение към Бистра.
Това не я прави слаб играч - напротив.
Прави я харесван такъв, но знаем, че не винаги харесваните масово печелят.

# 1 083
Митов не е виновен, че изпадна в едно никакво състояние да има 2 гривни, заради което не беше избираем за голяма част от игрите.
Изобщо - неговото участие щеше да се развие по съвсем различен начин, ако Гогов не беше преписал в онази първа игра в началото на сезона и не беше изпреварил Митов.
Затова ми е малко криво като чета подигравателни постове по негов адрес.
Направи ми впечетление, че при последната дискусия в лагера "Кого е добре да избере Ванеса?", въобще не се спомена Митов. А и той не се обади да каже. Не знам защо.

# 1 084
Реално ако имаш около 30 гривни най-умното е да се скатаваш. Тъй като ще има трима победители статистически печелиш без да рискуваш твърде много. Ако се полакумиш за повече има шанс да отпаднеш.

То аз затова се притесних за Венци, че там сърце юнашко не трае.
Много е добър в игрите, но докато имаш имунитет е най-най-добре да се пазиш.

И за мен Митов не е скатвака, малшнас, че още преписването не беше още фактор в първата му игра (че да изтрие трудните държави) и сега малка грешка му изяде играта в група Б, можеше да бие Алекс, не му знам все пак на Алекс техниките за поменене (пак казвам без техника за групиране не може да запомним 12 неща), ма Митов изглеждаше с по-добрата стратегия за играта. Не знам дали имаше шанс срещу Миро на играта за шампионски залог, не мога като Дяволо да преценя физически възможности.
На игри ще съм ок с пъзелите, малко точност и толкова.

Убих се да обяснявам защо Алекс не е скатавка, ако за 10 поста не съм успяла и за 11 няма да мога.

От обзора на Неделчо и Туджаров още 2 интересни аналогии:
Миро и Мая били като разведените родители на Бистра и всеки я възпитава по различен начин и се дразни малко на другия Simple Smile
Алекс бил като новобогаташите, богатите не го приемат баш за богат, защото няма поколения богаташи зад себе си, а бедните не го чувстват вече свой.

+1 и от мен

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:05 от Одри ♡

# 1 085
На мен не ми харесва подкрепата към Бистра, точно заради това главозамайване и надменност към други участници. Мая я учи на дипломация, но самата Бистра има желание да си осигури подкрепа отвсякъде. Опитва се да има отношения с всички, но така не е лоялна към никого. От промото личеше, че другите жени ги има за твърде слаби, за да играе с тях, това отношение го показа още в началото към собствения си лагер.

Бистра няма полезен ход, за да се хареса на форума. Ако приеме коалицията - ще бъде обвинена в лицемерие, защото абсолютно целия остров (без Берке и Тренера) ще се е обявил, че играе с нея. Ако не приеме - надменна е и не подкрепя слабите жени.

и Мая не я учи на дипломация, а да е лицемерна, разликата е огромна. спомни си епизода с Георги - да му направи четка, да си осигури подкрепа, ама да не обещава нищо, защото била жена.

# 1 086
И тук, и в казуса с женската коалиция от другото предаване, мнението ми е едно и също. Играеш с тези, с които си се ангажирал и не ги сменяш като носни кърпи. Бистра е избрала да играе с Миро и Дзами + Гогов. Отделно има ангажимент към Мая + Венци и Алекс, щото са й семейство. Няма къде да ги смести и девойките и затова е редно да ги отреже. Всичко останало намирам за нечестна игра.
Можеш да прецакваш всички останали, но не и хората от твоята коалиция. Иначе ставаш шампион като Зоран, който смачка вярната Бо по пътя си. Не се прави така.

# 1 087
  • Другата България
Бистра няма коалиция.
Ясно изявена такава.
Много добре си го написала - от една страна, е с Миро и Дзами. /предполага се, че тук е и Гогов, но той пък е близък с Вера, от което следва, че и Вера би се причислила към тях всички, някак хипотетично/.
От друга - племето - отново Миро, Мая, Алекс и Венци.
От трета - само Мая, която от ден първи е залепена за нея, или Бистра за Мая - все тая.
От четвърта - има нещо като наченки и на ...нещо между нея и Гошо /макар и за момента тя да не го иска и да му отказа на прима виста/, но ѝ се иска и с него да играе.
Та, коя е коалицията на Бистра? Риторично си питам, точно това, че много се е “разкрачила“ за мен е възможно да ѝ изиграе лоша шега.
То не остана човек, с когото да не е в....нещо.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:21 от Merri_An

# 1 088
Не съм съгласна за Вера, нея нито Гогов, нито Дзами не я броят за тяхна коалиция.

Толкова синхрони Дзами казва той, Гогов, Бистра. Бистра също на последния епизод категорично каза Дзами и с него върви Гогов. Гогов също говори за Бистра и Дзами като коалиция.

# 1 089
  • Другата България
Е аз затова написах, че е хипотетично.
За момента няма такава индикация, да.
И пак ще кажа, че за мен ако Верчето е на финал ще е много по-заслужено от това Бистра да е там.
Щото ще си го е заслужила сама.

От друга страна пък, до момента подкрепата за Бистра също е основно хипотетична.
Тя това, което има до тук сама си го спечели.

Малко шизофренично стана......Joy

# 1 090
Към момента има устно изразена хипотетична подкрепа към много хора. Но единствената видима подкрепа е към Мая - да не се разсърди. И тази подкрепа е и от 3те лагера.

Ще видим дали на още някой участник ще му се удари рамо.

Също така много удобно е да говориш, че ще окажеш подкрепа на един от най-силните играчи с най-много гривни, едва ли скоро ще опре до теб. То на думи и Мая твърди, че всичките си гривни ще даде за Бистра. Дали е така - не вярвам.

# 1 091
В краткосрочен план женска коалиция ще запази Мая в играта, минимум за този кръг. Това би била единствената полза за Бистра в момента, но дългосрочно не останаха почти играчи, с които да няма уговорки освен Берке, Киро, Митов и Тренера, и все пак не можеш да обещаеш на всички алианс  - олекваш.

# 1 092
  • Другата България
Мая според мен я пазят заради Бистра.
Ето това е ползата от “коалициите“ ѝ, да.

# 1 093
Аз на мястото на Ванеса редя следната схема: Алекс, Дзами и Митов и Ванеса, Тренера и Бистра.

# 1 094
За мен пък Бистра си играе добре играта. А и нормално е да е търсена и подкрепяна. То "На каквото си постелеш на това и лягаш."  Еее ами тя добре си постели.😉

С най- много битки и най- много победи е от всички. (Вчера Кирето я настигна, ама при него се наложи танцьорка да го спасява, а Бистра още не е стигнала да ползва коз "Помощ от приятел".)

Почти единствената жена е, която е побеждавала мъже в игра. (Другата е Рената) За сравнение Петя в игра с мъже има победа само веднъж на Секулички и то играта беше изцяло статична. Билянчето победи Берке на изометрия. И Марина успя да запише победа срещу него на играта в която той изрови тунел до съседният остров.

Бистра е и първата (изключвам Мая), която се усети, че Миро може да е полезен много и му удари едно рамо, като го вкара в играта. Всички други гледаха само как бързо да го разкарат и ако може въобще да не го "активират". Дори и в "свещените" си  лагери не го искаха. И въпреки това съм убедена, че ако не си печелеше игрите Миро нямаше да я подкрепя. Той просто единствено в нея от лагера видя потенциал. ( Алекс чак сега изпъкна, ама ще видим до кога, че огромна мишена си закичи и той и то в много труден етап от игрите)

Първа се усети и че има по- голям шанс да натрупа гривни в първият етап, когато има и повече избор на слаби звена и рискува. Което пък я постави в удобна позиция сега. Ванеска примерно, къде бля ? Пъвият избор на диска беше неин, а тя вкара мъже да играят и даде началният тласък на Жорето .

Само веднъж Бистра (по спомен, може и да греша) отказа игра за разлика от повечето други "топ" играчи. Тя поне е отишла да се бори , а не да се скатава по скамейките или да чака на племенният съвет да решава съдбата и, както стана с почти всички други жени. Дори и в последният епизод като чу подсказката прояви желание за игра въпреки ,че кошницата и за момента е оплетена.

А дори не е тръгнала сама да дири коалиции, те сами идват при нея. Коалицията с Дзами, Миро я организира. А то е очевадно на всички ,че те идват главно заради Миро. Тя каква вина има за това ?

Нито е карала Миро да играе за нея.( което може и да се промени, както разбрахме в последният епизод ) Нито е ходила да моли някой за протекция.

А аз разбирам Миро, човекът е милионер, отишъл е за адреналина и забавлението. Не случайно любимите му моменти от островът са как строял нещо си с Йочколовски, Влади, Венци...За него финалът не е релевантен. Той си е от хората за които пътят е по- важен от крайната цел и 30- 40 бона не го блазнят изобщо. Неговата цел е да остане максимално в играта. А ако не беше обявил ,че играе за Бистра щеше да е мишена номер 1, а то един път стомничка, втори път стомничка....

Връзката им с Мая няма нужда да я коментирам, там е естествен процес. Друг е въпроса,че ако и Мая беше с много гривни не знам как щеше да се случи това евентуално спасяване.

Има си късмет просто момичето. Опитът на Мимо да спаси своите приятелки Нина и Ина и егото на Дзами да обере гривните на три жени я вкараха в голямата игра и тя за миг не е пускала кокала.😉

Стискам и палци да се бори докрай, а то каквото е писано ще стане. То в тези игри днес си горе, утре долу. А пък и по болест или с травма можеш да излезеш. А и конкуренцията вече е почти само от силни играчи, един ден с лош късмет и си аут. ( Точно и това постоянно разместване на пластовете ми е любимо.)

Само се надявам да не тръгне срещу собственият си лагер ( сегашният вариант ), че тогава и на мен ще ми падне много в очите. Първият път за мен беше разбираемо, те буквално изнемогваха и никой не се опитваше да промени нещо, ама сега няма оправдание.

Засега определено я броя за най- успешната жена в сезончето .( Верчето и Мая са другите, ама те са в различно направление.) Петя имаше шанс да я задмине в " бойната" част ако не беше толкова саката в социалната игра. Тръгваш си от лагера хубаво, ама защо не го направи като Нина (дори и в последната игра бившите и съплеменници я подкрепяха ), а трябваше да настрои всички срещу себе си ? Голяма шматка,  много ме е яд на нея, ама то каквото сам си направиш...или на каквото сам си постелиш...😉

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 15:02 от Joy 05

Общи условия

Активация на акаунт