Какво да правим с излишните книги?

• 1 264
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Скрит текст:
Аз обичам книги на лавици и хартиените книги ми харесват повече от електронните. Електронните са вариант само за нещо, което чета безплатно и нямам намерение да препрочитам (честно казано, никога не бих дала пари за електронна книга). За мен са изключително неудобни - само теглото е удобно, но не мога да прелистя, да прегледам напред или назад, а това е нещо, което обичам да правя (примерно искам да си припомня нещо за даден персонаж и не помня точно на коя страница съм го прочела - не мога да търся точно на четеца, докато в хартиена книга просто ще я поразровя).

Между другото, преди време съм виждала обяви за изкупуване на книги, но бяха някакви смешни условия - примерно изкупуват 100 книги за 30 лв или нещо подобно. По-добре да ги занеса в къщичката, отколкото да ги продам за стотинки.

# 16
Моя приятелка е на мнение, че Интернет рано или късно ще се срине и затова е добре да си пазим книгите. Но при мен е нещо страшно. И двамата ми родители са купували книги от 60-те години насам, цели поредици. Аз имам много ценни албуми на художници, мои любими книги, както и купища романи и трилъри. Все с нещо ще трябва да се разделя.

# 17
  • Пловдив
И аз съм на това мнение. И подборка снимки на хартиен носител! Не съм ги направила още, но се каня.
Електронното отлита (и да не отлети, иска ток, устройство, софтуер...), хартиеното остава. Wink
Но място няма. Добре, че имам празен апартамент, да трупам в него, а оставям в къщичките предимно прочетени криминалета, и то не всички - които ми харесат, си ги пазя и тях.

# 18
Хартиените книги, които ще искаш да пазиш при края на света (ако интернет се срине) са изключително малко.
Издават се и се купуват много книги без стойност във времето или само сантиментална такава.
Държат се важни справочници и книги, които препрочиташ често. Другото в къщичката за книги, да си търси нов дом.

# 19
В крайна сметка, всеки сам решава какво ще препрочита. Има тема за това. Много хора си четат книгите (които харесват) многократно.
То е като с ваканциите - някой ходи 20 години на почивка на едно и също място, а друг твърди, че ходи по различни места, защото животът бил кратък (много спорен аргумент - като е кратък какво - да няма задължителна бройка романи, които трябва да се изчетат или места, които трябва да се посетят Rolling Eyes ).

# 20
Бях се амбицирала да се отърва от книги, защото съм се затрупала и аз. Започнах да звъня по читалища, в близки малки градчета, даже по села. Ами не щат! Приемат, ако са нови и скоро издадени.

Някой ден пак ще се активизирам, но имам много негативни очаквания. Някакви къщички няма да ми свършат работа, прекалено много са книгите.

# 21
Напишете пост във фейсбук групата Дари ни - Намери ни. Да, има значение колко са стари и в какво състояние са книгите, но обикновено винаги се намира кой да ги приеме от по-малките населени места. Аз чрез групата бях дарила в едно читалище в село близо до Пловдив стари детски книги.

Общи условия

Активация на акаунт