Панически атаки?

• 639
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,

От известно време насам ми се случва нещо изключително странно и бих искала да се посъветвам и с хората тук.
Не съм сигурна дали са панически атаки, но всички симптоми сочат натам и за съжаление започна да пречи на нормалния ми начин на живот.
В различни моменти от ежедневието, предимно ношем ми прилошава изключително много, усещам задух, замайване, сякаш губя представа за реалност. Обиколих доста лекари и накрая кардиолог ми изписа Деанксит, пих го 1 месец, но освен че спя много повече, подобрение няма.
Последните години бях подложена на изключително много стрес, но пък тъкмо се успокоиха нещата и ми се случи това, сякаш от нищото една вечер се почувствах така и вече от няколко месеца ми се случва постоянно, предимно когато съм сама или на обществени места с много хора (метро,бар,кино) и най-страннпто е, че не продължават няколко минути, а понякога с часове...

Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и как успя да се справи, защото това хич не е нормален живот...
Не желая да пия лекарства и наистина се страхувам от тях, което допринася за състоянието ми, но четох статии за медитация, различни видове терапия (вече работя с психотерапевт повече от година -без ефект).
Моля дайте ми някакъв съвет, защото наистина се отчаях, особено днес след двучасово шофиране с мисълта, че всеки момент ще изгубя съзнание..

# 1
Помисли за астма - алергична, неалергична, смесен тип. Астмата характерно се проявява нощем, но и през дена, в зависимост от обстоятелствата - сблъсък с алергени, или влага, движение при обикновената.
Също направи изследвания за сгъстяване  на кръвта - INR и другите няколко. Микротромби в белия дроб и астматичен пристъп  също дават такава симптоматика, както ПА. В спешните кабинети обикновено правят кардиограма и ако е ок, казват ПА, че е най-лесно.  
Като се изключат тези двете, тогава мисли за ПА.
При мен ги има и двете - микротромби и астма и около 2 години ми казваха ПА, докато се установи, че другите две са причината.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 15:06 от Diorela

# 2
Помисли за астма - алергична, неалергична, смесен тип. Астмата характерно се проявява нощем, но и през дена, в зависимост от обстоятелствата - сблъсък с алергени, или влага, движение при обикновената.
Също направи изследвания за сгъстяване  на кръвта - INR и другите няколко. Микротромби в белия дроб и астматичен пристъп  също дават такава симптоматика, както ПА. В спешните кабинети обикновено правят кардиограма и ако е ок, казват ПА, че е най-лесно.  
Като се изключат тези двете, тогава мисли за ПА.
При мен ги има и двете - микротромби и астма и около 2 години ми казваха ПА, докато се установи, че другите две са причината.

Правих какви ли не изследвания пък и странното е, че тези симптоми минават в момента в който се успокоя.
Всичко започна с открита "уж" глаукома, която все още не е потвърдена и престой с болница. Сякаш от самия страх се отключи това състояние и в момент в който си помисля, че ми има нещо започвам да се задушавам, доколкото знам при астма пристъпите са различни.
Нощем предимно се чувствам така, защото живея сама и се "филмирам", че сега нещо ще ми стане и даже няма кой да ме открие и в момента в който намеря някой за компания, всички симптоми изчезват..
Днес например се чувствах така през целия път докато шофирах 2ч и в момента в който пракирах пред вкъщи, сякаш мина от раз.

Благодаря Ви за съвета все пак, ще проверя и как се откриха дали имаш астма и ще направя един преглед, за да изключа и това.
Друго което откриха наскоро е, че имам Хашимото, някакво автоимунно заболяване на щитовдина жлеза и се чудя дали е възможно да се чувствам така от него, но пък според лекарите не е и не трябвало да се лекува..

# 3
Тава са панически атаки и тревожностно разстройство. Посети психиатър и психотерапевт, който се занимана точно с това. Има специални модули за лечение. Трябва да осъзнаеш, че няма да припаднеш, да поличиш инфаркт и да умреш, а че това е паническа атака и тя минава. Не се фиксирай върху тялото си и какво чувстваш, а върху нещо друго и продължавай да вършиш това, което вършиш. Казваш си: да, това и паническа атака и ще мине и чакаш да мине. Няма и да забележиш как ще отмине.

# 4
Напълно съм съгласна с marsie. По това, което пишеш разбирам, че имаш и страх от самота. В момента, в който останеш сама ти се паникьосваш и от там ти идва всичко. Ако искаш ми пиши на ЛС, мога да ти дам добри съвети.

# 5
Е дай ги тук. Много хора четат и ще е полезно.

# 6
И аз имам такива проблеми. Намерих един сайт, къде има доста полезна информация. Можеш просто да задаваш въпроси и ти отговаря специален асистент, безплатно е:
https://nodepression.eu/asistent

# 7
Здравейте мили хора.Аз пиша малко отчаяно но вече не знам какво да правя. Случи се нещо ужасно в моето семействп, и сегаа отново започнах да получавам паник атака.От години насам не съм имала. Сега  даже са много по гадно. Исках да ви попитам като се случи усещате ли в гърдите едно като вълна все едно се замайвате. И как справяте с ПА.Пили ли сте антидепресанти ?

# 8
Здравейте,
Отдавна не съм писала в темата, минах през доста тежък период и ужасни ПА, но сякаш започнах да им свиквам и се справих някак си без антидепресанти.
Понякога когато ми се случи започвам да си пея или да се ангажирам с нещо, колкото и да е трудно, друг път просто си поплаквам и се успокоявам, че няма да умра и от това. Понякога дори се опитвам да се разсмея някак си, но в тези моменти е най-лесно когато има близък наоколо.
Не пия алкохол, опитвам се да живея до колкото е възможно здравословно и си гоня целите, пък каквото е писано.
Мога да препоръчам и психолога Георги Баладжиев и  проф.Стойко Иванов, работят по много позитивен начин и определено допринесе и работата с тях.
Успех ❤

Здравейте мили хора.Аз пиша малко отчаяно но вече не знам какво да правя. Случи се нещо ужасно в моето семействп, и сегаа отново започнах да получавам паник атака.От години насам не съм имала. Сега  даже са много по гадно. Исках да ви попитам като се случи усещате ли в гърдите едно като вълна все едно се замайвате. И как справяте с ПА.Пили ли сте антидепресанти ?

# 9
Здравейте,виждам че темата естара,но незнам как да създам нова.Въпроса ми е относно паничските атаки.Нямам депресия и съм активен човек,но след една уж безобидна пункция почнах да правя ПА,които се изразяват в сърцебиене и вдигане на кръвно без причина от стрес или лоши мисли.Често стават докато ми е дори приятно на вън с компания.Естествено психиатър ми изписа Серопрам но незнам до колко ми е наложащо и има ли други начини за справяне с физическите състояния.

Общи условия

Активация на акаунт