Какво добро нещо сторихте днес?

• 2 248
  • 22
  •   1
Отговори
Споделете какво добро нещо направихте днес😇

# 1
Моля авторката да сподели първа какво добро е сторила днес.
За вдъхновение и пример, моля.
Днес нищо добро не съм сторила, а като се замисля май доста рядко правя нещо добро.
Ааа, нахраних котката, но това правя всеки ден и ми е част от задълженията, така че май не се брои?

# 2
  • София
И в Библията е казано, че не е добре едната ръка да знае какво прави другата, камо ли да се хвалиш със стореното.

# 3
Днес смятам да занеса 2 прочетени и интересни списания на стелажа за безплатна размяна на книги . Вчера след като прочетох списанията си помислих - айде , ще ги взема с мен, за да мога да ги сложа на стелажа. И не ги пуснах просто така в камината.

# 4
Нахраних котката пред блока. Както всеки ден.
Аз лично смятам, че като правиш нещо добро, без да очакваш отплата, си вдигаш вибрациите. Също и като твориш по какъвто и да било начин.
Не съм от хората, които намират смисъла на живота единствено в ядене и спане.

Темата е хубава и може да даде идеи.
Не е хвалене, а е мотивация!

Ей такива малки жестове като на bella-ciao, може да усмихнат някой и да му променят деня.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:44 от utro77

# 5
Днес се сетих да благодаря на човек за нещо дребно, което можеше и никой да не забележи.

Темата е чудесна!

Добрите ни намерения и жестове, дори най-малките са безкрайно важни. "Ефектът на пеперудата"...

Аз не се смятам за светица, но се опитвам точно тези малки добри жестове да ги превръщам в навик. Не става дума за някаква грандиозна благотворителност, с която да се "хвалим". А например да се усмихнеш на непознатия човек на касата и да размените по някоя дума. Да бъдеш вежлив. Да благодариш, да направиш комплимент, да предложиш помощ. И аз лично предпочитам да се споделят такива мотивиращи примери, а не да пълним страниците тук с оплаквания или с това кой какви интриги мисли да врътне.

# 6
Аз много обичам да разговарям с възрастните хора в града. Те не се нуждаят нито от храна, нито от дрехи и обувки. Казват ми, че искат да си поговорят с някой, защото се чувстват самотни или близките им са ги оставили и не се интересуват от тях.   Много са добрички, като почнат да говорят, не се спират, а накрая ми благодарят и ме прегръщат. Много ми става хубаво, чувствам се удовлетворена, че ги правя щастливи!

# 7
Темата е дори много хубава. Изобщо не намирам споделянето за хвалене. Днес до момента не съм направила нищо. Преди няколко дни в пощата, една възрастна жена, която си беше забравила очилата и не виждаше добре, имаше нужда от помощ за попълването на един формуляр. Аз ѝ помогнах и тя остана изключително трогната от жеста. Каза, че рядко попада на хора, имащи зачитане и уважение към по-възрастните.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 12:49 от Sun_Shine016

# 8
Аз обичам възрастните хора, но не мога да слушам чужди истории. Мога да им купя нещо, да им нося торбата, да им подам ръка да минат през препятствие . Миналата седмица на гимнастиката имахме една по-възрастна жена и след едни упражнения на матето не успя да стане и ме помоли да и подам ръка. Ами с удоволствие Simple Smile
Днес взех за хапване в едно заведение , в което работят хора с произход държава в която има  проблеми. И  като си представя какво им е. особено ако имат там роднини ... и им оставих малко повече бакшиш. Не кой знае колко , но просто закръглих нагоре , въпреки че беше малко повече отколкото нормално оставям. Надявам се да са се почувствали че някой им уважава труда.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 05:53 от bella-ciao

# 9
Бях натоварена с покупки и бързах, но помогнах на една възрастна жена, която трудно пазеше баланс, да пресече улицата, която вече бях пресякла. Отказах ѝ бонбоните, ако това също се брои за добро дело Joy

# 10
Изпратих спортен екип на човек в неравностойно положение чрез страницата "Операция плюшено мече", добавих и плетени чорапи изработени от моята баба. Малко, но от сърце както се казва!

# 11
Хубава тема! Като прочете някой какво добро е направил друг човек може да се вдъхнови и той да направи нещо. Днес май не съм направила нещо определено добро, освен ако броя, че изпекох за закуска кроасанчета Grinning  и ще водя детето на балет, че се възхищава на балерините. Но най-скорошните ми спомени за добри постъпки са да благодаря за идеите и направения ми обяд в едно заведение и да изпратя яке на едно дете чрез "Плюшено мече", ежегодно участвам в кампанията им. СЪщо в залата, къде ходя да се упражнявам смятам да занеса една елха, че имам 2 и да организирам, който желае да донесе по 1 декорация и да си вкараме малко коледна красота и там.

# 12
Утрепах се от работа. 9 прегледа, 6 хоспитализации.

# 13
Утрепах се от работа. 9 прегледа, 6 хоспитализации.
Всеки ден ли е така?

# 14
Различно е. На късмет.

Общи условия

Активация на акаунт