WIZZAIR - 49

• 38 280
  • 780
  •   1
Отговори
# 345
  • Beyond the stars
Здравейте, ще закупуваме билети и  понеже стойността на билетите е по висока от събраните точки ит ДСК WIZZ, при самото заплащане мога ли да платя частично с точки и останалото с карта? Дали това става едновременно?

Няма никакъв проблем, заплаща се стойността, която можете с точки и ви пресмята останалото дължимо, което плащате с карта.

# 346
  • София
Здравейте!
Ако WIZZ  Discount е до края на март, пътуването е започнало през март, но втората отсечка е например на 1 април, тогава тя включва ли се към намалението?

# 347
гледа се да имате дискаунт към момента на покупката, не на полета

# 348
  • София
гледа се да имате дискаунт към момента на покупката, не на полета
Благодаря!

# 349
  • София / Виена
Момичета, пътуваме за Испания с тригодишен дребосък. Няма откъде да добавя количка, защото вече е със стандартен билет. Как да процедирам ако искам да взема сгъваема лятна количка?

# 350
не се добавя, просто я взимаш

# 351
Здравейте, имам въпрос - искаме да пътуваме с лятна количка (Bugaboo Butterfly, води се от одобрените за самолети в кабината, но по размери нито една количка - дори и Babyzen yoyo не съвпада с изискванията за багаж) и столче за кола (ще наемаме автомобил в дестинацията) - длаи и двете може да ги вземем безплатно? Четох условията на сайта, но не съм сигурна дали и двете ще се признаят за багаж на детето - малко над 2 години ил ще трябва да доплащаме. Може ли някой пътувал в сходна ситуация да каже какво се е случило. Благодаря!

# 352
Какъвто и размер количка да вземете - отива в багажното като стигнете на входа  на самолета. Т.е., може да вземете която предпочетете от двете. Важното е да се сгъва.

# 353
Те искат и двете.
Не знам как стоят нещата, да питат авиокомпанията, проба...
Количката не се брои за багаж и размерите не трябва да отговарят на размерите на багажа, това ако е безплатно с бебето, разбира се.
Поне едно от нещата (количка и столче) може да вземете безплатно, за двете не знам, сигурно може...

# 354
  • София
За столчето за кола съм чувала, че не всеки вид може, има си изисквания. Обаче компаниите за коли под наем обикновено осигуряват безплатно при поискване и няма смисъл да го разнасяте, все пак си е допълнителен багаж.

Ето ви официалната информация от Wizz

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 12:15 от миленка_д

# 355
Прочетох още веднъж. Количка и столче за кола. И двете са допустими и безплатни. Но за столчето за кола е когато го ползваш на борда, т.е., трябва да имаш закупено допълнително място. Ето:

# 356
  • София
Рентакар компаниите предлагат столчета. Както за малки деца, така и само бустери (повдигаща седалка) за по-големи.
Никога обаче не ни е било безплатно. Не беше някаква кой знае каква цифра, за да си струва мъкненето на голямо столче в самолета.

# 357
  • Beyond the stars
Обикновено обаче са доста мръсни и одрънкани столчетата, поне съдейки от нашия опит.
Плюс, че никога не са безплатни.
Ние ползваме бустър, който е раничка, но детето е по-голямо.

# 358
  • Русе
Имам въпрос, тъй като нямам никакъв опит с покупка на билети от Уиз Еър. Търся самолетни билети от Букурещ до Тенерифе. Гледам период от средата на юли до средата на септември /ученическата ваканция/. Цените са близо 1000 евро на човек двупосочен билет, което ми е супер висока цена. В същото време цените за м. февруари и март са в интервал 150-250 евро на човек, тоест 4 пъти по-ниски цени.
Въпросът ми е защо е така, защото по принцип лятото цените са много по-високи или още е рано да купувам билети юли-септември и има доста голяма вероятност да паднат цените?

# 359
  • София
По принцип е така. Висок туристически сезон и топ лятна дестинация.
И при нощувките е така - едно и също място може да е х3 или х4 през август спрямо през февруари.
Дали ще паднат е трудно да се каже. Вероятно е.
Без да ти давам съвети по никой начин, аз лично за себе си бих изчакал и проверявал периодично. Пак без да те ангажирам по никой начин, мисля че е по-вероятно да останат такива или да паднат, отколкото да се качат.

Друго, което бих направил, е да проверявам цени от София до Мадрид, Барселона, Малага или Валенсия и оттам до Тенерифе.

Общи условия

Активация на акаунт