WIZZAIR - 49

• 38 168
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Сега като спомена махната рамка се сещам, че преди 5-6 години пак бяха така на Раян.

# 631
  • Beyond the stars
Информацията е от днес!
Подкрепям изцяло. Омръзна ми заради разни тарикати да чакаме и дори да закъснее полета, заради разправии.

Това е октомври поне. От конкретния момент зависи дали 100% ще минат през клетките или само които служителите преценят. Но определено експерименти с размера на ръчния не минават вече.

# 632
  • София
Изнудване за мен е задължението да плащаш място, като пътуваш с дете. С багажа е по-желание, просто се опитват да пробутват да си купиш такъв. Последно гледах клипче за Райън, че са махнали предната преграда на рамката, за да не може да притиска багажа. И дори ако стърчи малко и може да се притисне с ръка вътре (примерно стърчащ празен джоб на куфар) - бам, 75 евро.
Е, стига де, наистина ли? Това е гадно. "Меките" куфари масово имат джобове от плат, които стърчат 1-2 см, но много леко се прибират навътре до рамката на куфара, ако не са претъпкани. То и раниците са "по-големи" заради презрамките. 🙄

Иначе нас никога не са ни делили от дете. Тоест, детето винаги е било до възрастен, без да плащаме нищо. Може да е само до единия, но не е само.

# 633
Приорити е 53 лв, чекиран 10 кг е 49 лв по дестинация София-Рим.

# 634
Приорити е 53 лв, чекиран 10 кг е 49 лв по дестинация София-Рим.

Може би зависи от дестинациите. Досега при мен винаги е било обратното.

# 635
  • София
Аз купувам последната година постоянно билети София-Шарлероа и обратно и винаги Приорити е по-скъпо и от 20 кг багаж даже.

# 636
Да, приорити много често е по-скъпо напоследък.
Иначе за да не стърчи джобът на куфара, слагайте го обратно, към стената на рамката. Аз съм съгласна да се спазват разпоредбите. Обаче да се издребнява за стърчащи джобове и дръжки изобщо не е нормално!

# 637
Аз купувам последната година постоянно билети София-Шарлероа и обратно и винаги Приорити е по-скъпо и от 20 кг багаж даже.

Може би зависи и кога се купува приорити. Одеве чекирах щерката точно за тази дестинация. От любопитство погледнах и приорити беше малко под 50, чекиран багаж - малко над 50. След чекирането приорити скочи на 100+ лв. Между другото толкова висока цена на приорити май не съм виждала.

# 638
  • София

Според мен е изнудване за тези с приоритите,  така или иначе цената на приорити е по-висока от цената на чекиран 10 кг багаж.

Защо да е изнудване?
Дано да мерят и приоритито стриктно. Като си платил цената си се запознал/а с изискванията за размери, трябва да се спазват. Няма как едни измекяри да се правят на по-хитри и другите да сме им простолюдие.
Напр. на летище Баден Баден отдавна багажа се проверява преди проверката за сигурност. Ако не влиза в рамката те връщат да го пренаредиш, да буташ по джобовете.

# 639
  • София
Иначе за да не стърчи джобът на куфара, слагайте го обратно, към стената на рамката. Аз съм съгласна да се спазват разпоредбите. Обаче да се издребнява за стърчащи джобове и дръжки изобщо не е нормално!
Точно това имам предвид. Абсолютно съм ЗА спазването на правилата и ЗА рамките.
Има си логика в това. Вероятно е съобразено с размера на отделенията за багаж. Обаче за нещо гъвкаво, което влиза в рамката и само в свободно състояние може и да стърчи незначително, си е заяждане без логика.

# 640
  • Пловдив
Приоритито им напоследък е доста скъпо, за другата седмица до Милано е 160лв в двете посоки/билета ми беше 60лв/, чекиран малък куфар е 94лв.  За след 10дена до Мадрид е 130лв. Винаги е по-изгодно купуването му с билета.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 06:01 от dolce la vita

# 641
Проверката на размерите от няколко месеца си се извършва на Т1 още преди скенерите и идеята изобщо не е лоша. Първо - скандалите и лудницата на гейта се избягват от рано. И второ - всеки има време да пренареди, да облече нещо временно или пък да натъпче в джобовете. За последно едно мило момиче ме "пусна"  след като ѝ показах, че раницата не влиза заради дебела книга и стек цигари, но с обещанието в самолета книгата да е в ръчичка, а цигарите по джобовете:)
Не нападайте служителите, никога не знаете дали някой супервайзор не дебне или не преглежда камерите след това. Хората си вършат работата. И само на който багажът не е влизал под седалка или над главата знае какви главоболия са след качване в самолета.

# 642
А, в никакъв случай не се дразня на служителите. От политиката на компанията идва всичко. И не са само лоу-кост компаниите. И редовните са станали пълни циркаджии.

# 643
Информацията е от днес!
Подкрепям изцяло. Омръзна ми заради разни тарикати да чакаме и дори да закъснее полета, заради разправии.

От днес, но е така от няколко седмици. Миналата седмица видях за какво иде реч. И аз напълно подкрепям.  Най-вече заради принципа и защото трябва да се спазват правилата. Когато си стягам багажа, и аз първоначално си пълня раницата до козирката, но за да спазя в регламентираните размери ... махам книгата, после махам чадъра... и се лишавам от някои неща. И на на летището виждам как други хора не само, че не са се съобразили, ами са натъпкали доста повече, отколкото е позволено. Защо аз да се ограничавам и да спазвам, други не? Правилата не бяха ли за всички?
И все има някой "неразбрал", все сърдене, все недоволстване, все ругаене...  Авиокомпанията ясно е определила размерите. Например Пегасус намалиха още повече размерите и максимумът за безплатен ръчен багаж е 3 кг.  И там се побрах. Ако не ми харесва толкова, давам десетина евро повече и вече съм с повече багаж.
И тези, дето се правят на ударени и "незнаещи" далеч не са само от малцинствата.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 22:10 от diziler

# 644
Ако не ми харесва толкова, давам десетина евро повече и вече съм с повече багаж.
И тези, дето се правят на ударени далеч не са само от малцинствата.
Пътуваш ли от/до България с лоукостовете хората с куфари се броят на пръсти и битката е кой ще превари с раницата горе. На мен ми се е случвало да съм с две раници и прайорити за втората, и да викам стюард да се обянявам, че нямам място за двете в краката. Щяха да ме изядят от съседните седалки, че им се разваля фън шуя.

Общи условия

Активация на акаунт