WIZZAIR - 49

• 38 130
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
  • Beyond the stars
Вчера на полет за Мюнхен още в началото на опашката за секюрити гледаха багажа.
Ние бяхме с приорити и един куфар само, но веднага ни поискаха билетите, за да проверят.
Не видях да проверяват обаче при отвеждане за самолета.

При последния ни полет края на октомври беше по същия начин.

# 121
Здравейте,

Получих мейл от Wizzair, че часовете на полета ми са променени. До преди 7-8 месеца в такива случаи ми даваха опция да поискам възстановяване на цената на билета ако не съм съгласен с промяната, но вече в мейла не се споменават такива опции, не ги виждам и като се логна на сайта им. Някой знае ли какво да направя, за да ми върнат парите?

# 122
ако промяната е малка (според тях) не можете да откажете
винаги може да се обадите, ако не сте съгласни с предложеното

# 123
Здравейте, за пътуване със самолет до Германия достатъчно ли е да си нося лична карта без международен паспорт? (проверих и в интернет, но искам да съм сигурен, че е актуално инфото, защото от много години не съм летял и не искам да ме изнанадат в последния момент с някоя новост, нали връщат граници заради мигранти и т.н.) Много благодаря!

# 124
  • sf
Лична карта е достатъчно.

# 125
  • София
Не е задължително да се носи, в целия ЕС може да пътувате само с лична карта. Но ако имате, си го носете като резервен документ в случай че си изгубите личната карта.

# 126
  • БГ
Само днес! - за полети в периода 02.12.24г. - 30.06.25г.

# 127
Това е хубаво, че са до края на юни.
Между другото, през юли почти всички полети София-Бари и обратно са по 10 евро, но тогава са големи жеги.

# 128
TRAVEL TUESDAY с оферти за периода 1 януари - 31 март

# 129
Предварително се извинявам за тъпия въпрос 😊
Ако купя нещо от безмитния магазин на летището мога да си го взема в самолета отделно от ръчния багаж, нали?

# 130
  • Beyond the stars
Ако купя нещо от безмитния магазин на летището мога да си го взема в самолета отделно от ръчния багаж, нали?

Да, всякакви торбички от безмитните, не се броят за багаж.

# 131
Ама това официално ли е? Супер, ако е така. Аз винаги се старая да натъпча всичко в раницата, за да не ми правят проблеми. Чудех се дали нямат някаква негласна договорка.

# 132

Да, можете, но на някои летища има ограничения за броя на торбичките от безмитните магазини.

# 133

Да, всякакви торбички от безмитните, не се броят за багаж.

Напротив, Уиз ги брои.

И инфо от летище Меминген от днес.
Мериха стриктно всяка раница почти. Хора доплашаха дори за раници, които не влязоха в мярката.
Всички дамски чанти и неща от безмитния искаха да са прибрани в раниците. 
Само тези с приорити не задачаха. 
Ние бяхме с един куфар и три раници, но раниците ни са с големина на куфар почти и така натъпкани.

# 134
  • Beyond the stars
Съгласно приложимите им условия не ги броят и никога не са:

Освен това, следните вещи могат да бъдат взети на борда без допълнително заплащане:

Палто или одеяло
Мобилен телефон
Материали за четене за полета
Безмитни артикули, закупени в салона за заминаване след преминаване през проверката за сигурност
За бебета (0-2 години): храна за продължителността на полета и сгъваема бебешка количка или малко детско креватче (може да се вземе до вратата или на стъпалата на самолета)
Чифт патерици за пътници с физически увреждания

Общи условия

Активация на акаунт