WIZZAIR - 49

• 38 254
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
  • Beyond the stars
Аз имам въпрос, който е леко в периферията на Уиз.
Искам да резервирам автомобил под наем през приложението. В момента имам изпратена доста добра промоционална оферта. В общите условия пише, че при наемането трябва да се уверим, че имаме КРЕДИТНА карта на името на шофьора за депозит за евентуални щети. Проблемът е, че съпругът ми няма кредитна карта. Дали може да мине и с дебитна? Аз имам кредитна карта, но не съм шофьор и няма как да вземем автомобила на мое име.

По принцип ако пише кредитна, няма да приемат дебитна. И сравняват данните от кредитната карта с шофьорската книжка, та и като втори шофьор не знам дали има опция, ако титулярният няма книжка.
Малко фирми приемат дебитна карта .

# 436
Сега видях, че няма книжка. Не знам дали е възможно така, по скоро не според мен.

# 437
Благодаря ви! Ще мислим друг вариант.

# 438
обикновено за кола под наем трябва шофьора да има книжка и кредитната карта да е на негово име

ако ще пишете двама шофьора, трябва и двамата да имат книжка, разбира се, картата може да е само на единия

ще е изключение ако ви пуснат иначе, но може да питате предварително по мейла
някои по-второразредни фирми не изискват кредитни карти, може да проверите, Sicily by car, goldcar или предимно из острови като Крит, канарските...

# 439
Точно за Канарите ми трябва - Тенерифе. Исках да резервирам през Уиз, заради добрата цена. Сякаш не ми се иска да оставям за там да търсим на място. Нямам представа дали няма да е много по-скъпо.

# 440
Искам да резервирам автомобил под наем през приложението. В момента имам изпратена доста добра промоционална оферта. В общите условия пише, че при наемането трябва да се уверим, че имаме КРЕДИТНА карта на името на шофьора за депозит за евентуални щети. Проблемът е, че съпругът ми няма кредитна карта. Дали може да мине и с дебитна? Аз имам кредитна карта, но не съм шофьор и няма как да вземем автомобила на мое име.

По принцип ако пише кредитна, няма да приемат дебитна. И сравняват данните от кредитната карта с шофьорската книжка, та и като втори шофьор не знам дали има опция, ако титулярният няма книжка.
Аз винаги запазвам с дебитна, въпреки че пише, че е необходима кредитна.
 Запазвала съм през Wizz в Италия.Oт Italycarrent,Avis, Budget, Maggiore ..

# 441
За Канарите има много местни фирми, които са евтини и не искат кредитна карта
Виж тук: https://magelanci.com/forums/topic/5875-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0 … B/#comment-346490

# 442
За Канарите има много местни фирми, които са евтини и не искат кредитна карта
Виж тук: https://magelanci.com/forums/topic/5875-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0 … B/#comment-346490

Много благодаря! Писах на една фирма мейл дали може без кредитна карта, ще видим какво ще ми отговорят.

# 443
  • София
В неделя пътувахме до Рим за без пари, дето се вика. Билетите бяха 93 лв. за двама двупосочно, като 80 лв. от тях платих с точки. Чудесно пътуване за 24 часа се получи, като целта беше посещение на футболен мач. Е, нощувката не беше безплатна, но като цяло всичко излезе приемливо, а емоцията си струваше.
Искам да споделя нещо друго относно организацията на Терминал 1. Още преди първата проверка на бордните карти преди проверката за сигурност стоеше една кисела жена и проверяваше ръчния багаж на всеки дали влиза в рамката. И това в 5 часа сутринта. За първи път ми се случва. Преди са проверявали на гейта, но сега се бяха изхитрили една жена да проверява всички полети. И беше доста сърдита. Не знам дали е обичайна практика, но ако стане, ще бъде практически невъзможно да минеш с по-голяма раница, а този въпрос се разисква периодично.
Друго, което не бях забелязала преди, но е възможно да е съществувало, е че за полети в Шенген се минава само от лявата страна за Security Control.
Пропуснах да напиша, че полетът ни на връщане беше изпълнен от Fly2sky, което ми се случва за първи път и малко ме изненада. На отиване бяхме със съвсем нов А321neo  - много тих и стабилен - без друсане, скърцане и т.н. (разбира се и времето беше хубаво).

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 19:38 от миленка_д

# 444
  • Beyond the stars

И на място приемат дебитната карта?

# 445
От приложението харесах автомобил предоставян от TopCar. Цената е супер - 52Е за 48часа. Реших да вляза в сайта на агенцията и ето какво е написано:

Мисля да рискувам.

# 446
  • Beyond the stars
От приложението харесах автомобил предоставян от TopCar. Цената е супер - 52Е за 48часа. Реших да вляза в сайта на агенцията и ето какво е написано:

Мисля да рискувам.

Така описано мисля, че би трябвало да се получи.

# 447

И на място приемат дебитната карта?
  Даа. Simple Smile

# 448
В неделя летяхме София - Болоня. На летището проверяха багажа в клетките. Единствено нас ни пуснаха само с поглед: летим с раници от Тему с разрешения размер.

# 449
  • София
И моята е с точния размер за ръчен багаж. Но при нас караше всеки да пъха багажа в клетката. И съответно причиняваше забавяне още преди влизане за проверка. Имаше и разправии за доплащане. Като цяло доста напрягаща ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт