WIZZAIR - 49

• 38 248
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Когато и да сме летяла от август 2024 г. досега, на Т1 още в първия салон, има един или двама служители с униформи на Wizz, които карат пътниците да поставят багажа си в рамките. Ние, понеже летим с чекиран багаж и обикновено сме с полупразна раница и аз с дамска чанта и не са ми правили проблеми. Според мен, това се прави, за да не се налага същото да се прави на самия изход към автобуса и така да закъсняват полетите.

# 451
  • София
Ние летяхме през септември 2024 и нямаше такава проверка. Проблемът е, че така бавят всички, а не само пътниците от конкретния полет. А най-неприятното е, че и редовните чакат.

# 452
  • София
На Т1 се минава бързо, проблемът е, че салоните са малки и създават усещане за прекалено много хора. Намирам Т1 за твърде малък, дори когато поема само полети на една компания и чат-пат някой чартър. В чакалнята когато има 4 полета буквално през 10 минути няма място за никой.Преди имаше обслужващи и отляво, и отдясно в първия салон, а сега най-често работи само вляво.
Мога само да съчувствам на хората на Wizz, които са на рамките в първия салон, защото разправиите са големи и неприятни.

# 453
Аз пък тъкмо да се наканя да купя две ръчни куфарчета 42*33*21 със свалящи се колелца и вие да ми споделите за такива стриктни проверки... Confounded

Аз пък забравих да споделя, че последния път като летяхме с детето никой не ми поиска никаква декларация. Имаше гранични полицаи на гейта, ама за какво бяха там, не знам. Сканирахме само бордните карти и се качихме на автобусчето.

# 454
  • Русе
Малко тъп въпрос, но като свалите колелата на куфарите в ръка ли ги държите или трябва да ги сложите в самия куфар, защото и те заемат място.

# 455
Точно за Канарите ми трябва - Тенерифе. Исках да резервирам през Уиз, заради добрата цена. Сякаш не ми се иска да оставям за там да търсим на място. Нямам представа дали няма да е много по-скъпо.
Последните две години наемам само с дебитна. Имам готовност за кредитна, но не се е налагало- Europcar, някаква унгарска фирма и по гръцките острови. Последно , на Родос, дори не ни взеха депозит, само платихме пълна застраховка.

# 456
Ситуацията се напряга от тези, които хитреят и се опитват да минат с повече багаж. Не веднъж е коментирано как преди Гейта тъпчат багаж от раниците в торбичките от дютишопа. Така проверката би се забавила повече защото трябва да гледат какво има и в торбичката. Проверявайки в началото е ясно, че другото сте го купили от вътре и имате право на него.
Ако пътниците спазват размера за багаж проверката би отнела секунди.

# 457
  • Beyond the stars
Ние летяхме през септември 2024 и нямаше такава проверка. Проблемът е, че така бавят всички, а не само пътниците от конкретния полет. А най-неприятното е, че и редовните чакат.

Краят на октомври имаше един младеж, но се проверяваха в рамката само тези багажи, които му изглеждаха извънгабаритни.
И сега съм в дилема за едни 5 см на гърба на раницата, която е ортопедична и ми е удобна. Летим и с чекиран днес, та се чудя сега да я сменям ли с по-малката и безкрайно неудобна или като е празна така или иначе мога да я посгъна и посместя в рамката. Въобще не съм обърнала внимание като я купувах, че е 45см и от две години си летя с нея, ма сега се замислих.
Иначе определено проверката е по-удобно да е долу отколко при бординга, че там става голямо забавяне на самите полети.

# 458
посгъни я, ако се наложи да проверяват

Малко тъп въпрос, но като свалите колелата на куфарите в ръка ли ги държите или трябва да ги сложите в самия куфар, защото и те заемат място.

аз лично не мога да нося сто неща в ръце, то паспорт, то 4 колелца, все нещо ще забравя някъде, та задължително им се намира място някъде на колелцата

между другото последния път като летях бях чекирал куфарчето по изключение и едно колело липсваше. Агентката каза, че много падат тия махащите се колела и не уважават искове, но извади един кашон с колелца да си избера. тоест наистина доста падат

# 459
  • Стара Загора
Влизам в темата с бързо питане. Дестинация Щутгарт, нова от няколко месеца и ме устройват датите 7-10 март. Нямам много опит с полетите. Досега сме летяли само с Раянеър до Италия. Питането ми е трябва ли да закупя Wizz Flex за да нямам проблем при евентуална отмяна на полета. Ще пътуваме само с раници , предлагаха ми опция Баден - Баден с Раян , но за датите които отиваме дава ремонт по трасето на влаковете и не ми се рискува с предвижването то Карлсруе до Щутгарт, защото ми дава само опция флекс бус.

# 460
Флексът е ако ТИ променяш. Ако те променят с повече от 3 часа, имаш право на смяна или отказ и връщат парите. Флексът тогава не играе. (Може да свърши работа ако промяната е малка и стандартно не ти дава, или имаш отиване и връщане с различни компании и сменят другата...
Но все пак е добра идея, всичко се случва...

# 461
  • София
Къде виждаш ремонт по трасето?
Нормално и обичайно се движат влаковете в този период Баден Баден - Карлсруе - Щутгарт.

# 462
  • БГ
Днес, 30.01.2025г. - до 20% на избрани полети в периода 06.02.-11.04.2025г.

# 463
Тези "избрани полети" са за една незначителна част от всичките им полети. Там, където самолетите са запълнени на по-малко от 50%, там слагат тези отстъпки, за конкретните полети.

# 464
  • Стара Загора
Флексът е ако ТИ променяш. Ако те променят с повече от 3 часа, имаш право на смяна или отказ и връщат парите. Флексът тогава не играе. (Може да свърши работа ако промяната е малка и стандартно не ти дава, или имаш отиване и връщане с различни компании и сменят другата...
Но все пак е добра идея, всичко се случва...
Благодаря за разяснението!

Къде виждаш ремонт по трасето?
Нормално и обичайно се движат влаковете в този период Баден Баден - Карлсруе - Щутгарт.
В гугъл мапс като проверявах на сайта за влакове така ми изписа, затова се допитах .

Момичета едно питане,защото имам чуденка преди да купя билета.На големия син личната карта изтича на 23.март , паспорта му е с валиднос 2026 година.Той сега на 3 март става на 18 години . Проблем ли ще е ако пътува с личната карта, която изтича в края на март или да му купувам билет с паспортни данни?
Днешната промоция на уиз засяга и нашия полет.Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт