WIZZAIR - 49

• 38 243
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Принципно винаги е по-добре просто да търсите и гледате цените, отколкото да чакате промоции, то се вижда, че всеки ден има нещо, не задължително впечатляващо.
Момичета едно питане,защото имам чуденка преди да купя билета.На големия син личната карта изтича на 23.март , паспорта му е с валиднос 2026 година.Той сега на 3 март става на 18 години . Проблем ли ще е ако пътува с личната карта, която изтича в края на март или да му купувам билет с паспортни данни?
Днешната промоция на уиз засяга и нашия полет.Sunglasses
Билети се купуват с име и възраст, не паспортни данни. А и при чекирането няма значение какво пишете там.
Просто трябва да има валиден документ като пътува.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 13:14 от neuromancer

# 466
То за това има само 2 магазина на Т1. Smile
Ситуацията се напряга от тези, които хитреят и се опитват да минат с повече багаж. Не веднъж е коментирано как преди Гейта тъпчат багаж от раниците в торбичките от дютишопа. Така проверката би се забавила повече защото трябва да гледат какво има и в торбичката. Проверявайки в началото е ясно, че другото сте го купили от вътре и имате право на него.
Ако пътниците спазват размера за багаж проверката би отнела секунди.
Малко тъп въпрос, но като свалите колелата на куфарите в ръка ли ги държите или трябва да ги сложите в самия куфар, защото и те заемат място.
Свалят се за секунди само, за да се покаже, че се свалят и височината е окей. Иначе за какво да взимаме със свалящи се колелца куфарчета? Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 13:16 от amy_nka

# 467
Флексът е ако ТИ променяш. Ако те променят с повече от 3 часа, имаш право на смяна или отказ и връщат парите. Флексът тогава не играе. (Може да свърши работа ако промяната е малка и стандартно не ти дава, или имаш отиване и връщане с различни компании и сменят другата...
Но все пак е добра идея, всичко се случва...
Благодаря за разяснението!

Къде виждаш ремонт по трасето?
Нормално и обичайно се движат влаковете в този период Баден Баден - Карлсруе - Щутгарт.
В гугъл мапс като проверявах на сайта за влакове така ми изписа, затова се допитах .

Момичета едно питане,защото имам чуденка преди да купя билета.На големия син личната карта изтича на 23.март , паспорта му е с валиднос 2026 година.Той сега на 3 март става на 18 години . Проблем ли ще е ако пътува с личната карта, която изтича в края на март или да му купувам билет с паспортни данни?
При купуването на билетите никъде не се въвеждат документи.

# 468

Свалят се за секунди само, за да се покаже, че се свалят и височината е окей. Иначе за какво да взимаме със свалящи се колелца куфарчета? Simple Smile

идеята на тия размери (освен да събират пари) е куфарчето да може да се събере в отделението за багаж. Ако колелцата стърчат и трябва да се завъртина дължина заема повече място и т.н.
иначе много ясно че до самолета ще си го търкалям с колелцата, не в ръка, за какво съм взел куфар с колелца иначе

# 469
  • Стара Загора
Флексът е ако ТИ променяш. Ако те променят с повече от 3 часа, имаш право на смяна или отказ и връщат парите. Флексът тогава не играе. (Може да свърши работа ако промяната е малка и стандартно не ти дава, или имаш отиване и връщане с различни компании и сменят другата...
Но все пак е добра идея, всичко се случва...
Благодаря за разяснението!

Къде виждаш ремонт по трасето?
Нормално и обичайно се движат влаковете в този период Баден Баден - Карлсруе - Щутгарт.
В гугъл мапс като проверявах на сайта за влакове така ми изписа, затова се допитах .

При купуването на билетите никъде не се въвеждат документи.

Права сте, грешката е моя .Става въпрос за последващото чекиране дали ще имам проблем?

# 470
Няма проблем, нали документът ще е в срок. Вие къде ще летите? Уиз не искат документи за ЕС, май само Раян все още искат.

# 471
Както казах по-горе, няма проблем.
Какъв проблем очаквате да има за чекирането? За да пътувате трябва да имате валидни документи. Това е.
Можете да ги въведете тях при чекиране, но дори да въведете случайни числа няма да има проблем.

# 472
  • Стара Загора
Благодаря за отговорите !

# 473
Здравейте!
Може да е обсъждано, заради което предварително се извинявам за въпроса!
При предварително чекиране на полет не ми изисква документи за самоличност с които пътуваме?Чекирах себе си и още един пътник,но не поискаха данни за паспорт на лицата.
Кога ще трябва да бъдат поискани и предоставени?Полетът е Барселона - София.

# 474
  • София
🔼 Шенген

# 475
В Шенген сме. Не се искат лични карти. Само за сравнение на имената върху бордните карти преди качване в самолета.

# 476
Предполагам отговорът ви е за мен.
Благодаря!

# 477
Ааа,да!
Добре че го коментирахте Heart , че и аз щях да се пуля, като дойде времето да чекирам.

# 478
В Шенген сме. Не се искат лични карти. Само за сравнение на имената върху бордните карти преди качване в самолета.
Даже това остана май само при лоукостовете... При Луфтханза и Австрийските в повечето случаи няма показване на лична карта, а директно си опираш сам баркода от бордната карта, отваря ти се вратичката и влизаш в ръкава.

# 479
Австрийските ми провериха личната карта на излитане, на връщане - не.
Така че не тръгвайте на път без документ за самоличност. И при настаняване за нощувки трябва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт