WIZZAIR - 49

• 38 236
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
Разбира се, никога без документ. При всякакви ситуации може да ви потрябва и в страната, в която отивате, нищо не се знае. Миналата седмица пътувах двупосочно с прекачване с Луфтханза (тоест 4 отсечки), само на първата от тях сверяваха документ с бордната карта, тоест на Т2.. Те сканират баркода.  Случвало ми се е на друг гейт на Т2 сами да се маркираме и да влизаме директно в ръкава, без да показваме ID. Както е и при повечето летища в Европа. Но...

# 481
  • София
По този повод да споделя, един път си носех само задграничния паспорт за пътуване до УК. Митничарят ми поиска и л.к. и каза, че винаги трябва да нося и нея. Оттогава, ако ми трябва паспорт, нося и л.к.

# 482
Не знаех - аз нося и двата, но идеята ми е ако загубя единия, да имам друг документ за идентификация.

# 483
  • sf
Не мога да повярвам, че би могло да има хора, които биха тръгвали за чужбина без никакъв документ за самоличност .

# 484
  • Пловдив
Всъщност, носенето на документ за самоличност/в частност лична карта/ е задължително и на територията на страната Sunglasses Ако Ви проверят по някакъв повод и нямате, може да изкарате известно време в съответното районно "за установяване на самоличност"+глоба...

# 485
Веднъж спорихме с екс-мм, че за България не било задължително да излизаш от вкъщи с лична карта. Той ми твърдя, че полицаите щяли да ти установят самоличността по ЕГН (като им кажеш ЕГН-то). Joy Сигурно си мисли, че всички хора си знаят ЕГН-то. Joy

# 486
  • sf
Според мен трябва всеки да си знае ЕГН-то. Странно ми е, че има хора, които не се стараят да го запомнят.

# 487
  • Beyond the stars
Нямах драма с раницата, за която питах Blush От групата ни от петима провериха само един, но си имаше трима служителя преди секюрити, та явно тенденцията е да стават по-стриктни в тази насока. Никой не попита за екстра мини чантите за документи и портмоне, пък 3 от 5 бяхме с такива.
В Болоня беше зверска лудница и никой не е проверявал.
Между другото, да имате предвид за тази дестинация - аз толкова дълга опашка за секюрити не съм виждала от Ню Йорк насам. Включително фаст трак използваме понеже вече имаше call за нашия полет, а бяхме на летището над 3ч по-рано. Много бавен чек-ин на куфарите и много, много хора.

П.С. Днес забелязах, че Wizz летят до Малдивите от Абу Даби Innocent

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 23:27 от Вълшебство

# 488
Днес забелязах, че Wizz летят до Малдивите от Абу Даби Innocent
Е да, поне от 2 години. Имаха и до Шри Ланка, но го спряха. Оставиха си полети до няколко арабски държави, също и до средна Азия, което е супер.

# 489
  • Beyond the stars
Днес забелязах, че Wizz летят до Малдивите от Абу Даби Innocent
Е да, поне от 2 години. Имаха и до Шри Ланка, но го спряха. Оставиха си полети до няколко арабски държави, също и до средна Азия, което е супер.

Мой пропуск значи. И за Шри Ланка не знаех. С малко дете такива дестинации ми са ми малко извън таргета, та приятно се изненадах, явно със закъснение.

Но Gran Canaria от Рим е нов със сигурност. Bowtie

# 490
Според мен трябва всеки да си знае ЕГН-то. Странно ми е, че има хора, които не се стараят да го запомнят.
Не е до стараене. По улицата има всякакви хора - и пияни, и в неравностойно положение, и всякакви други казуси... Как пък ли да се очаква от пиян или от всеки човек да си каже ЕГН- то... Затова е задължително да си носим лк, че и да я пазим от изгубване.

# 491
Не е до стараене. По улицата има всякакви хора - и пияни, и в неравностойно положение, и всякакви други казуси... Как пък ли да се очаква от пиян или от всеки човек да си каже ЕГН- то... Затова е задължително да си носим лк, че и да я пазим от изгубване.
Задължително е носенето, защото компетентните органи са длъжни да  проверяват документ, а не спомени!

Относно изгубването- дано скоро се сетят, че имат едни пари за харчене, но и да се намерят читави хора да ги изхарчат- електронното правителство, включва и нарочен апп за личните документи, и нарочен закон, та полицията да признава документите, качени в апп-а. В днешно време, всички си пазят телефона като очите си.

# 492
Много извън темата, ама провокирана от последния пост ще кажа, че и на кучето паспорта си длъжен да си носиш винаги, защото въпреки че има чип, общинският служител и полицаят нямат устройства за тях да ти проверят кучето.

# 493
  • Mediterraneo
Това, щото е Бг. Тук и кварталните патрулки разполагат с устройство за четене на кучешките чипове.

# 494
Независимо ли от дестинациите уиз ер не изискват данни от лични карти при чекирането?

Общи условия

Активация на акаунт