Как тренирам -28

• 21 778
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Под дънки не си личи нещо особено и само със скини може би има лека разлика.
За сега си личи разликата в мускулатурата само като съм по клин и като са напрегнати мускулите. В нормално състояние и изправена, просто дупето ми не е така контраснто с краката. Трудно ми е да определя в какво точно се състои разликата, само общо погледнато не са толкова тънки крака набити в широк ханш, ами някак всичко е по-плавно и хармонично и дънките са ми някак по-хлабави в талията и в частта на дупето където са червените линии на диаграмата.
Още не съм си постигнала целите де. Тренирам обаче редовно и усилено от 6 месеца и нещата се случват бавно.
Иначе мускули се появиха от външната страна на бедрото и малко от вътрешата и всичко се стегна някак. Нещо такова - в синьото има по-изявена линия, а в червеното има повдигане.

Да се похваля, днес направих 4 сета по 8 повторения на лег пресата със 100кг. Малко събирам коленете, но ще коригирам и това като заякна още малко. Лошото е, че тренера ще ми вдигне килограмите хаха

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 23:12 от Nevermoresleep

# 421
Добро утро, момичета Nature High Brightness
Вчерашната тренировка:
1.Придърпване на горен скрипец широк хват
2.Придърпване на долен скрипец с тесен хват
3.Гребане с лост с обратен хват
4.Раменна преса с дъмбели
5.Разтваряне встрани на машина за средно рамо-едностранно
6.Задно рамо на машина Пек-дек
7.Бицепсово сгъване с крив лост
8.Трицепсово разгъване на скрипец с въже
9.Хиперекстензии за гръб
+ 30 мин. пътека

Оказа се, че имам само двете горни дупки Grinning За долните две трябва да имам прасец на културист, което не ми се нрави Smile

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 10:22 от Nona M.

# 422
Аз вчера бях 3 часа във фитнеса - така съм загладила косъм, че ми отиде на вятър всякакво извайване на мускулите на корема и ръцете, абе, с тези празници и застой, всичко ми отиде на вятъра. Нищо, поне се наядох на корем до Великден/хахаха. Даже един вчера се опитваше да ми прави комплимент, че съм се разхубавила и не ми личали 3.5-та килограма, които кантарът показва. Trollface

Да ви питам, тъй като китките са ми супер тънки, изпитвам огромни затруднения да правя упражнения за ръцете с дискове, някак си ръцете ми са много финни и не мога да ги захвана добре, оттам и самите упражнения не ги правя 100% правилно , да не говорим, че на страничните latheral rises&wide extensions ми е адски зор и китките ми се гърчат!Та си мислех за този тип упражнения да посягам към същите кила гири/дъмбели, едно и също ли е или има разлика?

# 423
Аз довечера пропуснах, бяхме на рожден ден, но довечера съм на линия и до края на седмицата плътноо.

# 424
mamaLina, аз не разбрах за какви дискове говориш.
Иначе за lateral rise може да се ползват гири, само че според мен е малко по-трудно, защото трябва да стабилизираш освен силата за изтласкване на тежестта.

# 425
mamaLina, правиш ги с дискове защото? Ясно ,че трябва да има разнообразие, но това е вече като натрупаш стаж във фитнеса. Пробвай с гири, най- вероятно хвата ти там ще се подобри. Английският ми куца, но това latheral rises&wide extensions според чичко гугъл е разтваряне встрани за средно рамо или?
Ако е това техниката ти трябва да се подобри, хвата не е добър щом те болят китките. Лактите трябва да се леко свити, китките стегнати и изталскването да става само с рамената.

# 426
Единственото обяснение някой да прави упражнения за ръце с дискове за мен е ,че няма аналогично тежки дъмбели /гири ...иначе е необяснимо ...то диск трудно се захваща ,че и странично да го повдигаш...

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 11:32 от No_frame bitch

# 427
  • София
Дискът е ок, ако е статичен и само за допълнителна тежест.

# 428
Да, изпреварили сте ме, тренирам в група и няма гири за всички, така че взимаме дисковете с 2.5 или 5 кг /единият. Аз естествено се мъча с 2.5 , но не мога да завъша повторенията, много ми е тегаво и хващането, и сякаш вдигам раменете /а не трябва/, абе въобще ад. Правила съм същите упражнения в къщи с гири с по 3 кг/едната и съм шест. Затова си мисля, че понякога уредът има значение.

Става въпрос за тези до номер 6 от снимките, https://bazar.bg/obiavi/diskove , има различни видове и кой до каквото се добере /моите бяха като първите, което е ужасно неудобно за хващане.

# 429
Nona M., всеки от прасците ми е 34.6-34.7см, което не мисля, че са особено големи прасци Rolling Eyes Дупките под коляното се получават автоматично със събирането на краката, но може би това е свързано не само с големината на прасците, но и с обиколката на коляното Rolling Eyes

Lateral rise-ъг го правя на тънка лежанка, тоест тежестите пак са във въздуха, същите мускули се активират, но понеже тялото е в хоризонтално положение, не натоварвам гръбнака.

Между другото, с моето тънко кръстче съм някакси много нестабилна, не изпълнявам упражненията правилно и по принцип избягвам свободното вдигане на тежести. Затова при много от упражненията във фитнеса съм с ето това

Иначе стягам всички коремни мускули с различни упражнения, но явно не съм подходящ тип за вдигане на тежести.

# 430
Telesilla - това е правилният начин, но сме в група и няма как на лежанка. Може би трябва да започна да тренирам и сама, но ми е много тегаво и скучно.
Относно кръста - пише човек, който имаше ужасни болки в кръста, секвах се периодично всяка година, имам доказан проблем с прешлени и т.н Твърдя, че от момента, в който почнах да вдигам тежести /рекорда ми е 40 кг/и да правя пилатес, Хийт и различни тренировки, кръстът ми е бетон и не ме е болял изобщо, самата аз се изумявам как стана това, защото примерно, коляното ме наболява от време на време /с минискус съм.

# 431
Щом има нестабилност, значи тежестите са по-големи от възможностите или поддържащите стабиността мускули са слаби и трябва да се развият - така мисля аз.

# 432
При нестабилност в поясните мускули не трябва да се ползва колан, а да се работи в посока заздравяване на въпросните мускули и изграждане на стамина. Коланът само ще ги направи по-мързеливи като внесе външна илюзия за стабилност и те не работят.
При вдигане на големи тежести колани слагат не само за съпорт на гърба, но и заради херния на коремната стена. Не ги гледайте щангисти и хората с много десетки/стотици килограми.

За да болят китките, техниката куца. Работете с по-малка тежест и движението трябва да идва от рамото навън, а не китките да изнасят тежестта. Помолете някой да ви покаже. При правилно изпълнение и дори с малка тежест, ще се усети натоварване. Иначе компенсирате с други мускули и реално упражнението не работи с първоначалната си идея.

# 433
  • София
Like_Smoke как ме изпревари 😃 Тъкмо щях да напиша, че трябва да се заздрави кръста, вместо да се изнежва с колани. Аз такова животно не ползвам от години. Е, ползвала съм в началото като начинаещ и се пънех с огромни кг, но дори в момента не използвам било то римска тяга, а я правя с 35-40кг дъмбел в ръка и не усещам никакво напрежение в кръста. Фитили единствено използвам, защото хвата ми изпуска, но е много тежко.

Моя любима "хитринка" за заздравяване на кръста е освен тренировките, които всички си знаем, в началото на всяка такава започвам с хип екстензии с 20кг диск и правя 4 серии х15

# 434
Благодаря за съвета! Прав/а сте! Но! Малката тежест от дисковете /от 1 кг/ ми е все едно, че не правя нищо, прекалено ми е леко, а и повторенията са в комбинация и не са чак толкова много в съотвентата тренировка. Така че обмислям варианта да си нося моите гири от вкъщи, за да избегна дисковете.

Искам да попитам - може ли да дадете съвет и трикове за по-бързо сваляне на мазнина от корема - освен основните неща за калорийния дефицит и т.н

Общи условия

Активация на акаунт