Курс за консултант по детски сън - истината!

• 2 828
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Вашата “приятелка” що не пробва и един курс при Кобилкина 😀 може пък там нещо .. по-успешно .. знам ли 😁

# 16
Това за мен е най-безмисленото нещо. Абсолютно безумни неща казват консултантите. Сложете детето да спи, с час по рано... Е, ако можех, нямаше да ти плащам. Наивни хора, хора в безизходица им се връзват, че и курсове записват..... Уникат. Това минави и ало измамниците...

# 17
  • София
Абсолютно- то ако не иска да заспи нито консултант, нито каквато и да е сила е в състояние да помогне. "Изградете му режим." Много са ми интересни хората, които се връзват. Шарлатанска история е това с консултантите за детски сън.

# 18
Познавам една дама, която е една от първите консултантки по детски сън - ами жената изкара (и все още изкарва) много добри пари, като междувременно си изгледа и двете деца на спокойствие, вдигна си стандарта, пообиколи света.

Не съм ползвала услугата, и не мога да говоря по същество за нея, но тъй като сме в подраздел "бизнес", ще го кажа принципно - търсенето определя предлагането. Щом има хора, готови да платят за някаква консултация, ще има и хора, които я предлагат. Естествено, колкото по-рано се включиш, толкова по-добре за теб. Защото в един момент пазарът се пренасища от всякакви хора, които търсят "лесни" пари, цената и качеството на услугата падат, оттам замира и интереса, и остават само неколцина, които са наистина добри, и са успели да устоят и на експанзията, и после на успокояването на процеса. Същото се случва с нутриционистите, които изготвят хранителни режими, финтес-треньорите, които предлагат "индивидуални" двигателни режими, а едно време така беше с посредническите услуги за недвижими имоти и продажбите на застраховки. 

Преди да се запише човек на какъвто и да е курс, трябва много добре да огледа и прецени последващата реализация от всички страни. Какво е търсенето. Какво е предлагането. Какви са цените на услугата. Колко клиенти трябва да има, за да се изкара определен доход. Какви са допълнителните разходи, данъчното облагане, законовите формалности.

Всеки, които разчита, че някой просто ей така и за нула време ще им даде знание как гарантирано се изкарват бързи и лесни пари, е или наивен, или глупав.

# 19
Е, никой нормален не би си дал последните пари, или да напусне работа заради курс. Това, че си е направила сайт - "кел файда", като никой не я знае и е нова в сферата. Аз Йоана и още няколко ги знам от уебинарите на списание "Кенгуру" и като цяло от YouTube. Впрочем, Йоана има доста полезни видеа. И не знам хонорара, който си е обявила твоята приятелка, но ако е близък до на старшите в бранша няма как да има клиенти. Говорила съм с консултант, сертифициран 2022, цената беше 120лв. за проследяване на режима за 2 седмици. Което не е толкова много, но как да ги дам, като не съм убедена, че е наясно какво прави. 🤔

# 20
Консултанти, коучове по какво ли не говорят същото, контрол кой, какво преподава, има ли право също няма, дали става въпрос за сън, психология и т.н. Не е виновна въпросната Йоана, виновна е приятелката ти, че се е хванала на лъжливо обещание и е повярвала. Гледам някаква обучителна организация,  същите обещания, цената безумна и съответно написана без интервали, лева е съкратено, но няма точка, долепени до цената ...и т.н.

# 21
  • Варна/Благоевград
На мен ми стана любопитно колко струва този курс ,ще се радвам, ако споделите

# 22
Намирам цени по над 2000 евро за подобен курс. За мен е пълно безумие.
Темата пък е абсурдна - някой се е заблудил, че нещо е златна мина. Нищо не ви е виновна тази Йоана, която и да е тя. Всеки може да предлага всичко. Може дори да е качествено. Обаче в крайна сметка един продава краставици и печели, един продава краставици и не печели.
При все, че имайки идея за манталитета български ганьовски, някой да даде пари за такова нещо - свекървата ще ги линчува направо.

# 23
  • Бургас
Нека не убиваме момичето с камъни. Пуснала е темата с най-добро сърце  - иска да предпази повече хора от първосигнални действия и евентуални бъдещи разочарования. Това е похвално. Нека се радваме, че сме умни и разумни и, че никой наш близък не се е набълбукал като нейната приятелка. А може би, ако се е случило, нямаше никога да сподели с нас, а още по-малко - ние да споделим във форума....

# 24
Лекувам колики с мелодия, трябва само да ми пратите 2000 ЛЕВА. Ларш съм, евро НЕискам....

# 25
Дами, хайде да не поставяме хората под общ знаменател и да признаем, че има и консултанти по сън, които помагат. Не говоря за тези, които говорят заучените фрази "не му създавай тази асоциация за заспиване" или "оптимизирай режима" и "буди по-рано", без да са наясно със спецификата на детето и темперамента му. Имам приятелка, която изкара такъв курс, но на друго място. Отличен специалист е, помагала е на много жени, доволни са. И на мен е давала ценни съвети.

# 26
Как се става консултант за една седмица? За да си конкултант за мен означава години учене, дълбок професионализъм, много знания, сертифициран специалист от доказана организация. Утре си правя академия, почвам да преподавам, раздавам дипломи и прибирам пари. Кой контролира, регулира кой какви глупости говори, чул недочул. Защото виждам от друг бранш академии, какви кадри произвеждат, с какъв патос говорят, как са завършили академията Х, сякаш са част от Оксфорд, то само визията им като видиш, фона отзад едната явно е част от някаква администрация, подозирам някаква община, вътре стилът беше "замръзнал соц." и в този стил.

# 27
Само да отбележа ,че както всяка една свободна професия си зависи от човека колко ще печели и дали ще му е успешен бизнеса.

# 28
А защо клиентка на курса не се оплаква лично, а страничен човек пише някакви неща, които няма как да ги знае от първа ръка.

Иначе за всяка подобна професия важи правилото клиентите да те знаят, да имаш някакво име, че да изкарваш нещо.

# 29
  • София
Мисля си, че самата жена пише, а не нейна приятелка. Много усилия просто за приятелка. 😀

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 18:56 от NadezhdaML

Общи условия

Активация на акаунт