Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 804
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
Запис в новата тема.
Другата седмица чакам резултатите за папилома вирус,надявам се всичко да е наред. За съжаление доктора не ми взе микробиология за сърбежа  и течението и каза че нямало смисъл в момента. сърбяло ме за друго. Изписа ломексин ей така да съм се мажела ако искам. Притеснявам се да не се възпали операцията,че пак ще съм на антибиотици. А за колпоскопия като го питах,вика че много чета в интернет. И ще се насочвам явно към друг гинеколог по скоро онколог.

# 16
Цитонамазката си я гледа лекарят и си преценява диагнозата.Отделно патолозите описват каквото виждат.И всеки има субективно мнение какво вижда , оттам и няма единно описание.Като цяло не е добре работата в Бг с гинеколозите.В големите. градове добре, но в малките населени места сякаш е голям проблем качествената услуга.Отделно няма патолози.
Биопсията не боли, правени са ми две, като втората беше от две места по няколко проби.

# 17
Моля Ви за мнение. Цитонамазката с тест за чпв е от миналата година , а този само с цитонамазка от тази. Предстои ми преглед , притеснявам се и търся съмишленици. Simple Smile

# 18
44- ниско рисков. Според мен ще ви лекуват с лекарства. Може би нямате повод за притеснения. Гинеколога какво казва?

# 19
Този ЧПВ резултат е от миналата година . Сега имах само цито 2Ц , връщам се от лекаря. Пусна тест за ЧПВ отново , направи колпоскоп и вижда изменения , според него леки, дано, пусна биопсия . Ще чакам до понеделник ...., а за ЧПВ до 2 дни. Дано се окаже че не е нищо сериозно. А самата биопсия поне за мен беше ужасна.....

# 20
Здравейте! Прикачам отново резултатите си, от които съм притеснена - pap 2C. Първоначално лекарката ми беше предписала Бетадин ( и след края на курса да използвам Лактажин за 7дни) , но след като прочетох листовката видях, че не е подходящ при проблем с щитовидната жлеза и отидох отново, за да ми го смени. Тъкмо се връщам от кабинета й и проверявам какво ми е изписала - Гинексид овули?? Доколкото виждам това не е лекарствен продукт и се предписва по-скоро профилактично и за хигиена? Смятате ли, че е възможно да е допуснала грешка и се чудя утре дали да й звънна да я попитам? На някой изписвали ли са му този продукт за лечение?

# 21
Струва ли се , че групата не е много активна . Макар да ми се иска да има все по- малко жени с каквито и да е проблеми, очаквах тук да срещна повече подкрепа и повече активност най- вече ....Дали има друга група , която да е по- активна ?

# 22
hsndmuse, не мисля, че има друга по-активна група. Стъпките, които сте предприели звучат адекватни. Изчакайте и новите резултати, те ще дадат най-точна представа.

# 23
Благодаря за отговора! Дано и при мен всичко да е наред , определено чакането е нещо ужасно, както и невидението.

# 24
Всичко ще е наред Simple Smile Изчакай резултата от биопсията. За всички чакането е ужасно и паниката ни връхлита, но просто се успокой и мисли положително. Тук има момичета с много по-тежки резултати, знаем какво е Simple Smile

# 25
Аз съм 3 г след конизация с ток при професор Карагьов, бях при обикновен гинеколог, каза, че шийката изглежда добре и няма полипи, че много малко е изрязал и прецизно. Взе ми микробиология и цитонамазка, ужасявам се в Събота да погледна резултатите. 😟💝

# 26
От тогава не си ли пускала изследвания или искаш да кажеш , че сега всеки път ти е притеснено?

# 27
Правила съм прегледи от страх.

# 28
Извинявай, но не те разбрах. Правила си прегледи, но със страх или не си правила от страх.

# 29
Правила съм прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт