Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 223
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Всичко наред ли е било с тези прегледи ?
Днес очаквам резултат от ЧПВ, как се моля да няма високорисков тип и най- много да се запази този от миналата година -44. Какъв ли е шанса? С мъжа ми имахме 2 годишна раздяла , но от миналия август отново сме заедно, като предходния ми тест (чпв44, 2б група NILM) е от края на октомври миналата година

# 31
Пиете ли нещо? Преди имахте ли конизация или не?

# 32
Излезна ми ЧПВ разширен профил - Отрицателен!!! Това трябва да е добър знак, нали?Чакам сега биопсията...не, до сега не съм имала такива интервенции.

# 33
Момичета, 3г след конизация при Карагьозов. Бях на хидрологията CIN3. Разтреперих се цялата.

# 34
Момичета, 3г след конизация при Карагьозов. Бях на хидрологията CIN3. Разтреперих се цялата.

Кога си била цин3, преди 3г ли? Сега имаш мн хубав резултат.

# 35
Да, бримкова конизация. Нямам полипи, шийката изглежда добре.

# 36
За какво трепери като имаш първа група? Simple Smile Успокой се, всичко е наред. Тук всички препоръчват преглед с колпоскоп на всеки преглед, ако и такъв ти е правен и всичко е наред, не виждам за какво се тревожиш. Simple Smile Я си налей едно пвтъчно вино и да се почерпиш за тая 1група Simple Smile

# 37
Здравейте, момичета! Отдавна не съм следила темата, но отново се присъединявам към вас. От години имам ЧПВ 16, но до сега не ми е създавал проблеми. Последните ми прегледи са януари (ЦМ - 2-ра група), но тъй като не ми беше направен преглед с колпоскоп, края на май месец минах и през колпоскопия при доц. Димитров от Фемина, на която всичко беше нормално.
Днес посетих нов за мен АГ в ЛюлинМед и за първи път се оказа, че имам проблем… лекарят забеляза някакъв участък на колпоскопията, който е “йод негативен”. Направи ми изследване Фемифлор+ в Геника и чакам резултатите. Ако там всичко е наред по думите на лекаря ме очаква биопсия. Също каза и, че вероятно цитонамазката щяла да излезне 2-ра група, но това не давало гаранция и си трябва биопсия, дори запазих час за биопсията за следващата седмица, а след това доктора ми обясни, че вероятно “участъкът” ще трябва да се “изгори”. Питах за конизация ли става въпрос, но каза, че не, а за някакво “изгаряне/обгаряне”, ако правилно съм разбрала.
 Стана ми притеснено, чудя се да се доверя ли на новият лекар или да потърся още едно мнение? Какво бихте ме посъветвали? Ако потърся още едно мнение всъщност има ли някакво изискване за времето между две колпоскопии или това няма значение?

Прилагам и резултатите от днешният преглед:

# 38
Пуснете биопсията и тогава ще се реши.Няма проблем за втора колпоскопия.

# 39
Ами, той май лекарят вече го е решил Grinning това всъщност ме притеснява. Тъй като имам лош пример с моя близка, която преди години АГ беше готов да я оперира до броени дни, впоследствие обиколи много, много лекари, които казаха, че изобщо няма нужда от премахване на кистата, която е просто фоликулярна и дори вече я няма. Затова се чудя да потърся ли второ мнение докато дойде време за биопсията.
Много ли е болезнено? Какво да очаквам? Лекарят само ме предупреди да си нося дамски превръзки, защото много кърви след това.

# 40
Правила съм биопсия 5 пъти и нито веднъж не ме е боляло. Не кърви много, ежедневна превръзка също ще свърши работа. Самата биопсия е едно две леки щипвания. Понякога ми пръскат спрей с лидокаин, друг път не, но не е изобщо страшно. Иначе подкрепям идеята за второ мнение. Аз направих 4 консултации навремето, когато искаха да ми правят конизация.

# 41
И мен не ме боли, нито кърви кой знае колко.

# 42
А има ли такава процедура като “изгаряне” с памуче с някакъв препарат и как се нарича, и при каква находка се прилага?

# 43
Доколкото знам, изгаряне на раничка, не се препоръчва. Поне при лекарите, при които ходя.

# 44
Mona11, и аз така знам, а и в първия пост тук така пише, но в случая доктора каза, че не е раничка.

Общи условия

Активация на акаунт