Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 227
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Моя близка, майка и и сестра и си отидоха от това..и прабаба й.

# 61
Моя близка, майка и и сестра и си отидоха от това..и прабаба й.

Просто hpv е пандемия, за която много малко се говори.

# 62

Момичета , излезна ми биопсията! Моля за мнение,  док ми писа ,че има нужда от обгаряне . Споделете мнение , това обгаряне съм го чувала от майка ми , че го има от както свят светува май. Няма ли по- модерни начини вече или това се е запазило като изпитан модел. Какво разчитате вие в биопсията  ? Теста ми за разширен чпв 21 типа е отрицателен.

Бих отишла за още едно мнение преди да предприема обгаряне. Резултатът е добър, поне доколкото разчитам аз, няма дисплазия.

Да, и аз това си мислех. Сега съм пред кабинета да обсъдим с гинеколога , защо смятам, че се налага. Самото обгаряне има ли някакви минуси, според мен тя цели да се регенерира мястото с нова здрава тъкан , но сега ще видим. Доколкото разбрах се прави в кабинет , аз едва издържах биопсията , колабирах почти ....Някой правил ли е обгаряне с по- лека анестезия без интубация , като при абразио или кюротаж? Въпреки 21 разширен тест за ЧПВ , който излиза отрицателен , тук на биопсията пише папилом. Ясно е , че има много видове и явно това е от някой от необхванатите , чудя се той активен ли е или не ....много въпроси изникват в съзнанието ми , ще се радвам запознатк да ми изяснят. Благодаря Ви!

# 63
И аз съм с почти същият резултат от днес. Ясно е, че имаме Уреаплазма, въпросът е има ли и Стафилококи след като са на степен над 5…

Да попитам момичетата - при инфекция с Уреаплазма възможни ли са изменения (йод негативни участъци) на колпоскопията?

Здравейте! Вчера пуснах Фемофлор плюс в лаборатория Геника и това са резултатите. Може ли да ми кажете диагнозата, понеже не ми е ясно?

# 64
  • София
Да, и при уреаплазма са възможни изменения, обикновено се лекува с антибиотик и се прави нов колпоскоп.
Чувала съм и за лекари, които не я лекуват, а само горят, защото бактерията по принцип е обитател на уринарния тракт и не се смята за патоген. Та, подходи всякакви.
За протокола, аз бих предпочела първия.

hsndmuse, горенето не е страшно, поне за мен не беше. За да е с упойка трябва да е в болница. Обсъди с лекаря, отиди при още някой специалист и прецени за себе си кое ще ти е най-спокойно. Минусите са, че на горения участък тъкънта става по-различна и нееластична, което не води до особени последици, доколкото ми е известно, по-скоро че е видимо, че е правена манипулация. Масово жени се подлагат на такива манипулации, а реално и така разпространената конизация с ток е същото просто на голяма площ. Някои лекари правят криотерапия вместо горене, не съм проучвала доколко е по-щадяща или различна.

# 65
Днес отидох при дерматовенеролога, който ми взе материала за Фемофлор и прегледа резултата. Каза, че имам само Уреаплазма и ми изписа Вибрамицин за 10 дни и дифлукан 3 таблетки. След лечението, трябва да минат най-малко 20 дена и ще ходя за ново изследване.
Моля да ми препоръчате и добър гинеколог в София, при който да направя цитонамазка и колпоскопия.

# 66
Ако си през застрахователен фонд, бих препоръчала д-р Томова в МЦ Марковс. Не мога да дам препоръка, ако си с направление обаче.

# 67
Горенето се прави с случаи, когато диагнозата е ядна и не би навредило на тъканта шийката( да кажем близост към канала при нераждала жена).Не боли, има неприятно усещане, но аз имам висок праг на болка.
Не съм чула да се прави в болнични условия, може лекарят да обезболи шийката вероятно.С упойка с приспиване само в болница, където има анестезиолог, иначе не.

# 68
Горенето се прави с случаи, когато диагнозата е ядна и не би навредило на тъканта шийката( да кажем близост към канала при нераждала жена).Не боли, има неприятно усещане, но аз имам висок праг на болка.
Не съм чула да се прави в болнични условия, може лекарят да обезболи шийката вероятно.С упойка с приспиване само в болница, където има анестезиолог, иначе не.

Биопсията за мен беше ужасна , а много жени са коментирали , че за тях е било много незначително като усещане. Док каза , че ще ми сложи местна упойка тип гел или подобно. Моля споделете дали се усеща прорязване като при биопсията и дали на някоя от вас са и правели горене с такава местна упойка и как беше ? Искам да знам каква е разликата в усещането .Благодаря !
П.С. Планирахме за след нова година .

# 69
Ми нищо не усетих аз, само една слаба болчица и дразнене по шийката, но не го помня като нещо притеснително.Не са ми слагали никога упойка.
Първата биопсия с типизация я усетих като щипване, неприятно, но кратко.Втората нищо- говорехме си с лекаря през цялото време, даже поне 5-6 проби взе.
Но като цяло при мен усещането не е зс почти безболезнени манипулации.Две биопсии и две изгаряния имам.

# 70
Аз имам две биопсии - първата при д-р Константинов в Онкологията много ме заболя, втората почти нищо не усетих при доц. Карагьозов. Така че явно си зависи от специалиста.

# 71
Аз бях с ужасна нагласа и пред цикъл , подозирам , че това оказа влияние+ че много се страхувах от резултата....

# 72
  • София
Поздравления за темата! Напомни ми да си направя ! Да са здрави всички пожелавам Flowers Four Leaf Clover

# 73
Болка при биопсията нямах, но при конизацията имах в срамната кост. И пак не мога да кажа, че е точно болка.

# 74
Аз бях с ужасна нагласа и пред цикъл , подозирам , че това оказа влияние+ че много се страхувах от резултата....
Да, нагласата определено има вина за цялостното усещане.След първата ми биопсия бях толкова уплашена( то беше няколкомесечен процес преди това, баща ми почина и тн..), че след като излязох от кабинета ми стана лошо и щях да припадна.

Общи условия

Активация на акаунт