Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 821
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Знам, че темата не е с такава насоченост, но все пак да ви попитам за Уреаплазма достатъчно ли е лечение за 10 дни с Докси и Полижинакс за 12 дни? Пробиотик не ми е изписал, но взех Пробиен (добър ли е за АБ или има нещо по-добро?). Също не ми изписаха нищо за гъбички, според вас има ли нужда или Полижинакса може да предпази от тях?

Другият ми въпрос е, тъй като знам, че се чака 2-3 седмици за резултат от биопсия, възможно ли е вместо АГ да ми изпраща натривката, да си я занеса аз на патолог и евентуално да стане по-бързо? Някой правил ли го е, става ли по-бързо или такава процедура е невъзможна?

# 121
Така е, но някои лекари преценяват, че ако измененията не са притеснителни( след биопсия, колпоскопия), изгарянето е подходящо( също възраст на жената и тн.).Манипулацията е лека и в кабинет, няма голям възстановителен период.Аз не бих го предпочела, защото искам хистология след махането на участъка, за да съм сигурна, че всичко е наред.
Handmuse, “на страха очите са големи”, не е нищо страшно, нито болезнено, нито травматично.Колкото повече събирате страх, толкова повече ще го преживеете като травма.А не бива.Горили са ме 2 пъти, както казах.Спомен за болка нямам.

След като има биопсия и тя не показа предраково изменение,  това не ли достатъчно като резултата или взимането на хистология е друго? Конизацията не е ли по- драстично изрязване и не се ли прави при Цин изменение ?

# 122
Здравейте! Ще помоля за съвет, мнение. Резултат от цитонамазка - суперфициални, интермедиерни и регенераторно променени клетки, лактобацили, цитолиза, изобилие от левкоцити, рар 2с.с. При микробиологията пишеше -  бактериална вагиноза, без гъби и бактерии, малко лактобацили. Никакви симптоми нямам, леко зацапване на бельото, без миризма.изписа ми арилин рапид 2 глобули. След глобулите цикъла ми дойде 2-3 дни по-рано. След края на цикъла правих секс с презерватив и на сутринта имах розово зацапване като слуз с нишки кръв, което беше при избърсване на хартията, на бельото нищо нямам.дали е опасно, трябва ли пак да ми взимат секрет, няма и месец от както ми взе цитонамазката и микробиологията. Тази група 2С ме притеснява, досега винаги съм била 1 или 2а

# 123
  • Ланкър, планините Овнерог
Darling*, моята биопсия ми я взеха в МЦ Фемина и точно на 10-ят ден (календарен) беше готова. А и работят явно с добър патолог - след това във Вита не сметнаха за необходимо и техния да гледа, като видяха името.

# 124
Скрит текст:
Така е, но някои лекари преценяват, че ако измененията не са притеснителни( след биопсия, колпоскопия), изгарянето е подходящо( също възраст на жената и тн.).Манипулацията е лека и в кабинет, няма голям възстановителен период.Аз не бих го предпочела, защото искам хистология след махането на участъка, за да съм сигурна, че всичко е наред.
Handmuse, “на страха очите са големи”, не е нищо страшно, нито болезнено, нито травматично.Колкото повече събирате страх, толкова повече ще го преживеете като травма.А не бива.Горили са ме 2 пъти, както казах.Спомен за болка нямам.

След като има биопсия и тя не показа предраково изменение,  това не ли достатъчно като резултата или взимането на хистология е друго? Конизацията не е ли по- драстично изрязване и не се ли прави при Цин изменение ?
При конизация се изрязва някакъв участък и той се дава за изследване-хистология. Там се вижда дали е изрязано до здрава тъкан и какви изменения има в целия засегнат участък. При биопсията е щипнато само на няколко места и се изследват само те.
При горене всичко се изгаря и не може да се направи изследване на засегнатия участък. Все пак в някои случаи се прави горене или криотерапия, защото лекарят преценява, че измененията са повърхностни и доброкачествени. Възраст на пациентката, раждания също могат да имат значение.

Дарлинг, аз съм носила биопсия на доц. Митов, но той не работи вече. При други не знам как става. Мята излезе бързо тогава.

# 125
И аз ще ви бъда благодарна ако ми помогнете да си разшифровам резултатите, на които освен" отрицателен" за папилома вирус, друго не разбирам, а лекаря ми казва само...."всичко е наред".

# 126
Имате отрицателен резултат за 14те типа, за които сте пуснали HPV тест. Sample Intake Control и Sample Quality Control са допълнителни проверки, които лабораторията извършва, за да потвърди резултата.

# 127
Много благодаря!
Но от тук съдя, че цитонамазка не е правена, а аз съм платила и за нея.

# 128
Да, тук няма резултат от цитонамазка. Как трябва да я получите, директно от лабораторията или през лекаря?

# 129
Да, тук няма резултат от цитонамазка. Как трябва да я получите, директно от лабораторията или през лекаря?
Би следвало да е от лабораторията. Имам парола за достъп до резултатите. Но минаха вече две седмици. И освен този, който съм качила, друг не е излизал.

# 130
Би следвало да е от лабораторията. Имам парола за достъп до резултатите. Но минаха вече две седмици. И освен този, който съм качила, друг не е излизал.
Моите бяха по отделно. НРV излезе за 2 раб.дни.Цитонамазката за 10 раб.дни.Докато не беше готова в профила ми пишеше,че не е готова.

# 131
Здравейте отново дами ,
минах първият прегледа след Lletz , всичко според лекаря е ок , но в амбулаторният лист след прегледа пише : ВКУ- заздравява първично след LLETZ с еритроплакия около ОЕСС,обработи се с ваготил , и малко се обърках еритроплакията има ли я все още или е отстранена след процедурата , пък не мога да се свържа с лекаря да обясни .

# 132
Днес ми излезе биопсията - хроничен цервицит с уплътняване на шийката. Слава Богу не е нещо по-сериозно. Надявам се този път успешно да се излекува.

# 133
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с HPV 51?   Положителна съм и съм много притеснена. Изписаха ми Papilocare и Hupavir. Гинеколога ми препоръча конизация.

# 134
  • Сф
Конизация за какво? Колпоскоп правила ли си? Има ли изменения?

Общи условия

Активация на акаунт