Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 120
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Така е, но ако излезне Цин1 или Цин2 как да се доверя като чета, че се препоръчва конизация 🤷🏻♀
Може би трябва да посетя поредния АГ за поредното мнение, само че половината, които се занимават с това вече ги обиколих 🤦🏻♀

# 241
Darling*, а кой аг ти направи биопсията?

# 242
Ами и аз обиколих доста лекари, когато ми излезе ЦИН 1,2, докато намеря такъв, който ми допадна като подход при лечението. След 5 години обаче, при лечение само с медикаменти и диета, и липса на ЦИН, започнах да се съмнявам в резултата от биопсията. Така че си мисля, че и за това трябва второ мнение вече.

# 243
  • София
Така е, но ако излезне Цин1 или Цин2 как да се доверя като чета, че се препоръчва конизация 🤷🏻♀
Може би трябва да посетя поредния АГ за поредното мнение, само че половината, които се занимават с това вече ги обиколих 🤦🏻♀
Darling*, разбирам притеснението ти. Но се питам има ли лекар, който би потвърдил, че няма нужда от допълнителна интервенция, без да е видял с очите си размера на йод-негативния участък и дали е щипнат целия?

Може би, ако поразпиташ допълнително първия лекар, защо казва, че нищо не трябва да се предприеме, ще ти е по-лесно да видиш дали му вярваш?

Разбира се, пожелавам ти просто на резултата да няма нищо притеснително!

# 244
KrisstiA, накрая отидох при лекар, който съм посещавала няколко пъти преди това - проф. Румен Димитров от Фемина. Не знам дали сте го посещавали, той обикновено действа директно, при него няма 6-5.

mona11, не разбрах това със съмнението на резултата. Може ли да разкажеш какво стана, какво те накара да се съмняваш?

Billie Eve, първият лекар е невъзможно да го питам, защото трябваше да направя биопсията при него, а аз я направих при друг. Но пък аз го питах още преди това. Той каза, че предполага, че при мен ще е или нещо дребно, или Цин1 или 2, но при тях не е необходима конизация, а изгаряне, според него.

# 245
KrisstiA, накрая отидох при лекар, който съм посещавала няколко пъти преди това - проф. Румен Димитров от Фемина. Не знам дали сте го посещавали, той обикновено действа директно, при него няма 6-5.

mona11, не разбрах това със съмнението на резултата. Може ли да разкажеш какво стана, какво те накара да се съмняваш?

Billie Eve, първият лекар е невъзможно да го питам, защото трябваше да направя биопсията при него, а аз я направих при друг. Но пък аз го питах още преди това. Той каза, че предполага, че при мен ще е или нещо дребно, или Цин1 или 2, но при тях не е необходима конизация, а изгаряне, според него.
След като биопсията беше цин1-2, правих лечение с изопринозин и локални медикаменти. Направих и няколко лечебни диети под лекарски надзор. Оттогава имам няколко биопсии, без цин, та затова се зачудих дали съм се излекувала или първоначалният резултат не е бил верен. Не че вече има значение де, но аз лично бих искала и за биопсия второ мнение или бих я правила при лекар, на когото имам пълно доверие.

# 246
mona11, разбрах. Развръзката е хубава значи Blush Аз помислих обратното, но се радвам, че има и като твоите случаи с положителен завършек и без операция. Не знаех, че при Цин може и да не се наложи операция.
ПП. Ако изобщо е била вярна първата биопсия де.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 18:13 от Darling*

# 247
Може ли за съвет какво да правя ? След || С група цитонамазка ме пратиха на колпоскопски преглед. Вече втори път не мога да го направя. Изпитвам жестока и режеща като с нож болка и търпя, търпя но доктора прекрати. Изтърпяла съм хорионбиопсия, амниоцентези и много пункции и трансфери и какво ли не, та определено съм от търпеливите на болка и никога не мрънкам. Но днес направо беше адска болка докато вкарва спекулума и явно при разтварянето. В мен ли е причината, какво да направя, лекаря ли да сменя ? Притеснено ми е, защото минава време и искам да ми се направи този преглед.

# 248
Нямам проблем аз.В първия момент има противопоставяне на силата на спекулума, но се отпускам и всичко минава за секунди.

# 249
Сменете лекаря според мен. Не би трябвало да е чак толкова болезнено. При различните лекари се усеща различно.

# 250
  • Сф
Помолете да ползват детски спекум. Аз винаги с такъв искам. Той не е детски, но е най- малкият

# 251
Да, по- малък инструмент. Не знам дали може да се ползва и лубрикант, ако ще се прави колпоскоп. Питай в кабинета.

# 252
Може да се ползва лубрикант. Моята АГ знае, че имам проблеми долу и ми слага абсолютно винаги, дори и когато ми взима МБ. Очудвам се, че има толкова болка при колпоскопия, то реално само се слага спекулум, през него на 2-3 пъти се оцветява шийката с някакви разтвори и се гледа. Работа за 5 мин.
Явно АГ е супер груб, друго обяснение нямам.

# 253
Здравейте, АГ ми каза че имам зона на трансформация на шийката. Това притеснително ли е?

# 254
  • Бургас
Здравайте! Има ли някоя от Вас, на която са й правили LEEP заради предракови изменения(cin2-3; cin 3)? Колко време след успешна операция може да се правят опити за бебе? Има ли рискове за бременността?

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 13:59 от Simpliicity_

Общи условия

Активация на акаунт