Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 073
  • 744
  •   2
Отговори
# 270
Благодаря за поясненията.
Вие си решавате кой доктор да кредитирате с доверие.
Имайте предвид че при хистероскопия, след това в зависимост от резултата ...ще има много контролни прегледи. За проследяване. Да се следи дали ще има нещо ново. И т.н. Нова в случай че всичко сега е ок.
Може пак да стигнете до хистеректомия...но след прегледи и манипулации.
По кой път да поемете..ще си решите вие.
Но след като жената е над 60г..не разбирам защо е този шок от махане на матка?

# 271
Ами например защото това е тежка операция, не се знае жената какви придружаващи заболявания има, възстановяването е трудно и бавно.
Аз не разбирам какво е това заяждане от теб и какъв е проблемът, че хората търсят и друго мнение и се притесняват.

# 272
Жената има много преживяни здравословни проблеми ...за съжаление,а преди време преживя и едно изключително тежко, което не пожелавам на никой ..Казвам това ,защото има хора ,за които още едно поредно  влизане в болница ,ще се отрази лошо..но не всеки го разбира 
 Благодаря на всички ,които се включват в темата.

# 273
Изобщо не се заяждам. Не знам защо така се тълкува.
Загубих близка преди година от такъв рак...може би за това в тази насока ми е мнението.

# 274
Задължително второ и трето, ако трябва и четвърто мнение. Как така се решава да се маха, не знам. Намерете лекар, на когото имате доверие. Ако се обадите на Карагьозов, ще ви вмести по спешност в графика. Просто се убедете, че това наистина е най-доброто решение, преди да действате.

# 275
Вижда нещо на ехографа там в края, но не знае какво??? 😳🤯 На такъв лекар директно му казвам чао и излизам.
Намерете трети, адекватен АГ, който се занимава с подобни неща, не обикновено провинциално АГ, което изражда, гледа бременни, прави скопии и какво ли не. В София има добри специалисти, не е задължително да се мъчите с Карагьозов, чийто график е убийствен. На първа страница има добри специалисти изредени, в Плевен също. От къде сте?

# 276
Здравейте, току що разбрах резултатът от биопсията ми. Администраторът ми го продиктува по телефона, защото нямат практика да ги изпращат, а аз не съм в София в момента, както и лекаря и няма кой да го разчете, но си записах това, което казаха:
Папиларен цервицит папиломатозен покривен сквамозен епител

Може ли да ви помоля да го разчетете? Ако правилно разбирам това не е ЦИН?

# 277
Няма ЦИН. Ако има, пишат дисплазия. Така ми обясни моят лекар.

# 278
Близо до София живеем ,и  двата АГ при които сме били са във  София ,големи болници ...и са водят за изключително,,добри,,...нещо от ранга на Карагьозов,за който вече  записват часове  чак за 2026 г.През годините видяхме много лекари ,, банкомати,,..и много малко истински такива ,така че не знам какво да кажа...Видяхме лъжи ,грешни диагнози ,само да им мине пътеката и тн..Не обвинявам никой,но ..

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 20:51 от Royalty3

# 279
Вижда нещо на ехографа там в края, но не знае какво??? 😳🤯 На такъв лекар директно му казвам чао и излизам.
Намерете трети, адекватен АГ, който се занимава с подобни неща, не обикновено провинциално АГ, което изражда, гледа бременни, прави скопии и какво ли не. В София има добри специалисти, не е задължително да се мъчите с Карагьозов, чийто график е убийствен. На първа страница има добри специалисти изредени, в Плевен също. От къде сте?
При мен също лекарят виждаше нещо в матката и не можеше да определи на 100 дали е полип или не.Искаше да ме види пак при определени обстоятелства и ако пак не стане ясно, да направи хистерескопия.Не се наложи, но понякога лекарите не могат да определят с точност какво може е видяното.Затова се правят допълнителните изследвания.

# 280
Значи доколкото разбирам няма нужда да се прави нищо повече?

# 281
Значи доколкото разбирам няма нужда да се прави нищо повече?

На мен така са ми обяснили, наблюдаваме го редовно. Преди на 6 месеца, сега веднъж годишно колпоскопия и цитонамазка. Но питайте си Вашия лекар, може да предложи някакво локално лечение.

# 282
Тhe doors ..
Абсолютно! Виждам нещо ,но не знам какво е ? Поне конкретизирай ,какво може да бъде ,или на какво прилича.Всеки един лекар ,който прави ехографско изследване,няма как да не види ,,находка ,, ако я има...което ни навежда само на едно .

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 20:29 от Royalty3

# 283
Здравейте и Честита Нова Година!Искам да ви попитам тъй като сте сила,а аз съм много изплашена!На 30.12 на рутинен преглед при гинекологът ми бях посъветвана от нея да отида във Вита или Токуда ,защото се съмнявала за кондилом.Днес отидох във Вита ,лекарят ми направи колпоскопия и се виждат високостепенни лезии.Направи и биопсия ,сега ще чакам резултат.Само да уточня,че цитонамазката ми е 1 група.Преди две години съм правила цитонамазка за високо рискови щамове и бяха отрицателни.Многонсе страхувам и някоя от вас,която е с подобен на моят случай ако може да ми даде кураж!Благодаря ви ,че ме изчетохте и моля да ме извините ,ако написаното е хаотично,но страха ме прави луда!

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 20:11 от vaninka80

# 284
  • София
Преди две години сте правила тест за hpv (за високорискови щамове), били са отрицателни - чудесна новина! Сега трябва да се успокоите, да се опитате да пренебрегнете страховете си и да изчакате резултатите от биопсията. В зависимост от тях, ще бъде проведено необходимото лечение и ще бъдете напълно здрава! Освен кураж, ви желая и добри резултати!

Общи условия

Активация на акаунт