Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 835
  • 744
  •   2
Отговори
# 645
  • Ланкър, планините Овнерог
Lorelada, не разбрах, това към мен ли е? Нищо тегаво и трудно няма с Карагьозов, ако има спешност. След операцията сума ти пъти се чувах и ходих при него. Нито веднъж не се покри, дадоха ми и телефона в кабинета му (неговия, не в ДКЦ-то), в ДКЦ-то също звънях, като чуеше от акушерката, че съм аз, директно взимаше телефона. Пътека бях направила до Вита, преглеждаше ме и в отделението, и долу в кабинета. Лично за мен е добър и лекар, и мениджър на отделението му. Попаднах при него, не съм драпала да ида при него. След резултата от биопсията ми, първо звъннах и отидох при Крумов. Той ме прехвърли към Карагьозов, който освен, че е изчистил до здраво ракът ми, много добре ми влияеше и на психиката, докато бях в б-цата и след това.
В случая става дума за записване на редови профилактичен преглед. Почти съм сигурна, че ако не се освободи до септември и звънна в кабинета, ще ме вмъкнат.
П.П. По повод написаното от Дъждец за външните хора. Не пускат в отделението, но в кабинета, който не е горе, няма проблем да влезе външен човек. Моят мъж беше постоянно с мен, Карагьозов ме е консултирал и в коридора пред отделението, даже даваше нареждания на мъжа ми.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:10 от Гита Ог

# 646
Здравейте!.Притесни ме тази клетъчна атрофия,някой наясно ли е

# 647
Здравейте! Давам малко контекст за моето състояние - живея в Англия и през октомври 2024 след цитонамазка излезе положителен ЧПВ, но нищо повече не пишеше в резултатите. Аз разбира се, страшно притеснена, започнах да звъня на джи пи то и да питам 1000 въпроси, но това което всички те ми казват е: "Ама за какво се притесняваш - ела пак на преглед след година и ще видим тогава какво ще правим, на нищо не ти влияе и няма да заразиш мъжа си, споко" и аз седя така и ги гледам странно, защото зная, че не е за подценяване... А и през последните 6-7 месеца започна едно леко кафенишкаво зацапване между циклите ми и като отидох на доктор за това, пак повдигнах темата за ЧПВ-то и пак казаха, че не е свързано с него. Поне ми насрочиха интра-вагинален скан в Сряда, та поне за това ме взеха насериозно. Извинявайте за излиянието, но малко съм и притеснена и ядосана като гледам вие на колко прегледи ходите и как добре се грижите за този не за пренебрегване проблем..... С мъжа ми също така опитваме за второ детенце вече от август 2024 и не се получава, след положителния ЧПВ, споделих с джи пи то и отново същата реакция - "продължавайте си с опитите, няма да ви повлияе на зачеването, давайте". Моля ви за съвет какво да правим с мъжа ми и да се пуснем ли до БГ за изследвания и двамата, че тук изобщо него никой не иска да го погледне и все казват, че само аз го имам и не се били предавало по полов път....

# 648
Здравейте! Давам малко контекст за моето състояние - живея в Англия и през октомври 2024 след цитонамазка излезе положителен ЧПВ, но нищо повече не пишеше в резултатите. Аз разбира се, страшно притеснена, започнах да звъня на джи пи то и да питам 1000 въпроси, но това което всички те ми казват е: "Ама за какво се притесняваш - ела пак на преглед след година и ще видим тогава какво ще правим, на нищо не ти влияе и няма да заразиш мъжа си, споко" и аз седя така и ги гледам странно, защото зная, че не е за подценяване... А и през последните 6-7 месеца започна едно леко кафенишкаво зацапване между циклите ми и като отидох на доктор за това, пак повдигнах темата за ЧПВ-то и пак казаха, че не е свързано с него. Поне ми насрочиха интра-вагинален скан в Сряда, та поне за това ме взеха насериозно. Извинявайте за излиянието, но малко съм и притеснена и ядосана като гледам вие на колко прегледи ходите и как добре се грижите за този не за пренебрегване проблем..... С мъжа ми също така опитваме за второ детенце вече от август 2024 и не се получава, след положителния ЧПВ, споделих с джи пи то и отново същата реакция - "продължавайте си с опитите, няма да ви повлияе на зачеването, давайте". Моля ви за съвет какво да правим с мъжа ми и да се пуснем ли до БГ за изследвания и двамата, че тук изобщо него никой не иска да го погледне и все казват, че само аз го имам и не се били предавало по полов път....
Аз съм с конизация след атипични/предракови клетки/следствие на ЧПВ,прави се колпоскоп задължител о,на мен цитонамазката ми беше 2група и там нямаше никаква индикация,единствено на колпоскопа се видя.Понеже имах изменение ми взеха биопсия и изследвахме в Генетика ЧПВ щамовете ,бяха 16,18 най-опасните активни.Пиех изопринозин след това беше отрицателен.Ако нямате изменение на клетките ,няма проблем.Какво пише на цитото

# 649
DanielaDobrewa - Здравейте и много благодаря за отговора! За съжаление нищо не пише на тукашните резултати от цитонамазката, само казват дали има или няма изменения в клетките и дали има ЧПВ или не. Да, знам, че не е достатъчно ,но тук е така всеки път и с всички изследвания, които си правим - пише само положително или отрицателно, което ме кара да мисля, че в БГ ще бъде доста по-обективно, благодаря!

# 650
Здравейте,
За пръв път бях на преглед при Крумов. Миналага година бях при Димитров от Адела, преди това две години при другия Димитров от ЛюлинМед, преди това няколко години при Ботев от ФиХелт.
Ботев години наред ми показваше йод негативен участък на колпоскопа, наричаше го раничка - цитонамазката излизаше 2А при него. Последния път предложи да я премахне с азот. Притесних се и се преместих при Иван Димитров от ЛюлинМед. Той не виждаше йод негативен участък, но при патолога му излезе 2А и 3А последователно. Предложи да пия доксациклин, аз се притесних и отидох при Димитров от Адела. При него прегледа с колпоскоп не го видях, не ми каза вижда или не вижда нещо, цитонамазката 2Б.
Винаги при всички цитонамазки е имало атипични клетки от някакъв вид.
След последния преглед при Димитров направих курс ( доста кратък) с изопринозин, заради един увеличен ЛВ. Лимфния възел не се промени. Тази зима заради усложнение от грип се наложи да пия АБ, и месец по-късно ми беше прегледа при Крумов.
Той не видя йод негативен участък, аз също не го видях (помня как изглеждаше при Ботев и наистина нямаше такова бяло петънце), цитонамазката излезе 2А, ограничена само от левкоцити (нищо споменато за атипични клетки от никакъв вид)
Въпроса ми е, доверяваме ли се на патолога на Вита, и възможно ли е този курс от изопринозин или евентуално наскоро изпития АБ реално да са изчистили, ако съм имала нещо?
ЧПВ не съм пускала. Питах Крумов да пуснем, той каза нямало смисъл при такава чиста колпоскопия.
Откри ми обаче 7мм полип и препоръча да направим хистероскопия и да го изчисти. Чудя се дали да изчакам да видя дали полипа ще се самоизчисти, или да действам. Малко ме е страх от хистероскопията.

# 651
Полип не се изчиства сам.

# 652
Здравейте,
За пръв път бях на преглед при Крумов. Миналага година бях при Димитров от Адела, преди това две години при другия Димитров от ЛюлинМед, преди това няколко години при Ботев от ФиХелт.
Ботев години наред ми показваше йод негативен участък на колпоскопа, наричаше го раничка - цитонамазката излизаше 2А при него. Последния път предложи да я премахне с азот. Притесних се и се преместих при Иван Димитров от ЛюлинМед. Той не виждаше йод негативен участък, но при патолога му излезе 2А и 3А последователно. Предложи да пия доксациклин, аз се притесних и отидох при Димитров от Адела. При него прегледа с колпоскоп не го видях, не ми каза вижда или не вижда нещо, цитонамазката 2Б.
Винаги при всички цитонамазки е имало атипични клетки от някакъв вид.
След последния преглед при Димитров направих курс ( доста кратък) с изопринозин, заради един увеличен ЛВ. Лимфния възел не се промени. Тази зима заради усложнение от грип се наложи да пия АБ, и месец по-късно ми беше прегледа при Крумов.
Той не видя йод негативен участък, аз също не го видях (помня как изглеждаше при Ботев и наистина нямаше такова бяло петънце), цитонамазката излезе 2А, ограничена само от левкоцити (нищо споменато за атипични клетки от никакъв вид)
Въпроса ми е, доверяваме ли се на патолога на Вита, и възможно ли е този курс от изопринозин или евентуално наскоро изпития АБ реално да са изчистили, ако съм имала нещо?
ЧПВ не съм пускала. Питах Крумов да пуснем, той каза нямало смисъл при такава чиста колпоскопия.
Откри ми обаче 7мм полип и препоръча да направим хистероскопия и да го изчисти. Чудя се дали да изчакам да видя дали полипа ще се самоизчисти, или да действам. Малко ме е страх от хистероскопията.

За патолога не мога нищо да кажа, но за полипа не отлагайте, докато не ви създава проблеми. Миналия месец ми махнаха полип с хистероскопия и е съвсем рутинна манипулация. Преди мен имаше още 3 жени за същото, които също изглеждаха прекрасно.

# 653
  • Ланкър, планините Овнерог
Махането на полип е детска игра - ако не си по ЗК, отиваш сутринта и следобед си тръгваш. Не го знам патолога на Вита, но хистологията, правена от него потвърди диагнозата от биопсията, правена от друг.

# 654
Здравейте, резултатът от пет скена е че нямам метастази, но имам карцином в стадий 3С. Моля който е минал през това и мнения за добри онколози. Благодаря.

# 655
irena, много съжалявам Sad, има тема за рак във форума( за съжаление:(()   вижте там мнения на хората.Надявам се да сте добре!!!❤❤❤
Иначе съм чувала добри отзиви за д-р Ал Заяд в Онкологията в София.

# 656
Момичета, бях миналата седмица на преглед при гинеколог. По време на взимане за проба за цитонамазка на 2-3 пъти изпитах силна болка, чак подскочих. Досега такова нещо не ми се е случвало, гинеколожката беше крайно груба. От тогава вече седмица имам болки и зачервяване. Пак съм на преглед тази седмица след 2 дни, но не издържам от дискомфорт и болка. Какво може да случва?

# 657
Здравейте, резултатът от пет скена е че нямам метастази, но имам карцином в стадий 3С. Моля който е минал през това и мнения за добри онколози. Благодаря.
Диагнозата е много сериозна. Това, че няма метастази е добре. От изключителна важност е способността на оператора да премахне максимално повече или всичко от тумора и лимфите, които са засегнати. Изберете много внимателно добър оператор с опит. Подгответе се за сериозна операция (според мен тотална хистеро + лимфна дисекция) с време за възстановяване, и после химия. И може би лъче, онко комисията ще каже. Стискам палци да преминете през това успешно, вярвайте и бъдете силни! Ще мине!

# 658
Дъждец, много точни  въпроси ми задаваш. Аз също продължавам да нямам отговори на много въпроси.
Карагьозов ми предложи отворена. Томов лапароскопска. Избрах по- щадящата.
Три цитонамазки за една година от Вита- 3 B в канала, порцио- първите две 3а, последната 2А. Имам и една цито от Геника - 2 група(между първите две и третата). Карагьозов въобще не отрази този резултат. Карагьозов януари 2025 след колпоскопия каза, че участъкът от порциото , до зоната на трансформация ( до там се вижда) е чист. Три дни след това Томов вижда атипичен участък на порциото( имам цветна снимка от колпоскопа). От резултата от биопсията не видях описание къде точно е била тази дисплазия. Каквото и да мисля вече, няма значение.

# 659
Как мина при Вас операцията? Разкажете, ще е много полезно за четящите. Има ли резултати вече? Как сте?

Общи условия

Активация на акаунт