Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 861
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Аз ползвам зимно чувалче на летния кош, бебето е като в пашкулче и му е топличко.Моите деца са навън във всякакви метеорологични условия , та за нас са си задължителни.

# 106
  • София
Аз точно вчера си поръчах такова чувалче на cybex. Tog 5 от -10 до 10 градуса го дават с подходящо облекло. Доста по-спокойно ще ми е с такова, понеже тепърва предстоят студове, а малката не заспива или спи само 10-15мин в количката, ако ѝ е студено и после си прецаква съня за деня.

# 107
На моята (подарена) количка няма такова чувалче за коша 6+, трябва да купя. Не искам да плащам за оригинално, даже искам втора ръка. Пише, че стандартните пасват на повечето колички с 5 точков колан. Дано наистина е така 🧐 Нищо не разбирам от колички и аксесоари. Вие какви чувалчета си взехте за “летния” кош?

Имам чувството, че Момчил го сърбят венците. Ръцете все са му в устата. Давам му и една силиконова чесеалка, дъвче си я.

# 108
Моя си е оригиналния към количката , те са си ми от близнаците. Но за лятната количка си бях взела един на cangaroo (даже сега е озон има по 30-40лв) , върши чудесна работа.

Ина шия постоянно е с ръце в устата , лигите му текат като река , постоянно е с мокри блузи и лигавници, според мен почват да се формират зъбчетата или по-скоро костта там , знам ли как е правилно.И просто ги дразни.

# 109
Аз точно вчера си поръчах такова чувалче на cybex. Tog 5 от -10 до 10 градуса го дават с подходящо облекло. Доста по-спокойно ще ми е с такова, понеже тепърва предстоят студове, а малката не заспива или спи само 10-15мин в количката, ако ѝ е студено и после си прецаква съня за деня.
Snogga 2 Eco ли поръча или Snogga? Тъй като сега ще поръчвам и аз

# 110
Аз взех Gold Footmuff на черния петък, защото имаме и Balios S Lux и Melio. Мисля, че е страхотно и ще топли много, но сега се чудя дали да не взема и Snogga, гледах доста намалени в Рая тойс, но нещо не мога да разбера разликата между Snogga и Snogga 2. 🤔

# 111
Аз взех Gold Footmuff на черния петък, защото имаме и Balios S Lux и Melio. Мисля, че е страхотно и ще топли много, но сега се чудя дали да не взема и Snogga, гледах доста намалени в Рая тойс, но нещо не мога да разбера разликата между Snogga и Snogga 2. 🤔
Аз също 🤣 Затова питам тук, а и на едното чувалче го пише Тог-а, а на другото не, пише само от колко до колко градуса се ползва и са еднакви тези градуси 🤔 Единствената разлика е, че едното е влагоустойчиво

# 112
Аз имам Snogga и съм безкрайно доволна от него. Разликата със Snogga 2, са  циповете за проветряване, от които според мен няма нужда. Така че избирайте по цвят.
Приляга много добре на количката / Melio/. В преходни сезони, или когато през деня е топло, а вечер захладнява много удобно се обръща на обратно и все едно няма чувалче. Мога да кажа, че една от най-смислените ми покупки.
Дъщеря ми я сложих в летния кош на Melio от средата на февруари, когато беше на 6 месеца и половина. Возех я в полу легнала позиция.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 08:08 от NI_CI

# 113
Ние все още сме със зимния кош, обличам я с космонавт. Ръчичките са винаги сгънати, едва ли ѝ е съвсем удобно. В летен кош обаче не знам дали ще се чувства добре - тя трудно заспива в количката като цяло, а полуседнала и открита вярвам, че ще ѝ бъде още по-трудно. Ще караме със зимния кош колкото може повече, в големите студове може да пробвам да излизаме с кенгуру.

Момичета, много ми е трудно да преценя температурата през нощта. Съгласно препоръките, до съвсем скоро бяхме с есенно чувалче 1тог. Според термометъра на бебефона в стаята е 24 градуса, но съвсем не се усеща така, с одеяло, еквивалентно на чувалчето като дебелина, ми беше студено. Затова започнах да я слагам в зимно чувалче 2.5тог. С него пък се чудя дали не ѝ е топло, ставам да отварям по малко прозореца през нощта, за да не прегрее…Вие минахте ли към зимни чувалчета?

# 114
Кукличка, според мен нещо не са разбрали в бодимед, желязо и феритин отделно се пускат с венозна кръв, най-вероятно от там е дошло объркването, но е кофти, че са ви разкарали.
И нашата си лапа ръцете постоянно, нормално е, аз чакам да си намери палеца най-накрая, май е неизбежно след като не ползва биберон. Иначе тя все още не взима нищо в ръце, от скоро си държи ръчичките по-отворени, че до сега все в юмруче. И е доста по-некоординирана от батко си, много се дразя, че все ги сравнявам, ама то не пита..
Вкъщи нощем е 19-20гр и отдавна е със зимно. 24гр е лятото, свикнали сме да живеем на студено ние..
Аз ви казах, че сега за зимния кош съм взела чувалче от зара с гъши пух, после сигурно ще търся и за летния кош, но смятам да отложа ползването му максимално. За баткото гледах някакви има с вълна, но той се роди в една мека зима и докато се наканя да купя, стана топло.
Малката е с газове и болки в корема втори ден, а тя  почти не е имала колики и не съм давала никакви капки до сега. Уж бях на мнение, че не се повлиява от това, което аз ям, нали и консултантите по кърмене казват, че нямало значение храната, обаче ядох една домашна майонеза с варени яйца и ми се струва, че е точно от нея. До такава степен я болеше вчера, че се пуска от гърда и крещи, изпуска газ и продължава да плаче още 5мин неутешимо(не иска даже да вземе гърда пак, докато не се успокои). Нощта на два пъти проплаква силно, пръцка и се успокоява.. не знам от храната ли е, някак странно ми е чак сега да се появява такъв дискомфорт.

# 115
  • София
Наистина не знам какво не са разбрали, директно им дадох направлението и си видяха всичко, което е пуснато. Както и да е, явно няма да ходя повече там. Обаче все още няма резултати и от геника, а казаха за вчера 17ч. Thinking

За чувалчето за количка, аз взех Gold Foodmuff, но то е само за седалката, май не става за зимния кош. Чудя се да взимам ли и за коша. С cybex talos сме и също има легнало положение на лятната седалка, а и се сгъва с шасито за пътуване и май ни е по-удобно.

За чувалче за спане, сложих тог 2,5 преди седмица някъде, понеже в стаята си държим 21 градуса (макс 22 да стане), обаче я забелязвах с тог 1, че се буди често със студени ръце, бузи и нос. Сложих дебелото чувалче и видимо ѝ е по-комфортно и спи спокойно. Не на последно място съдя и по себе си, че аз не спя с тънко одеало, а с топла олекотена завивка.

# 116
При нас през нощта си става много студено, защото не поддържаме парното след 23:00 и градусите падат до 17/18. Сложила съм я вече в тог 3,3, ако още застуди даже ще я сложа в тог 5.

# 117
Със зимен чувал спи -2,5 tog с крачета.
То е важно и какво обличаш отдолу.В стаята ни е 21-22 градуса, слагам му боди потник и пижамка(ако е по-плътна пижамата , без боди).

# 118
Ние още сме на тог 1 понеже в стаята не пада под 21-22 градуса и може би така ще си останем. През деня гледам да е около 24 градуса, а през нощта 21-22. Аз съм зиморничава и ми е студено на по-ниски градуси, особено да кърмя и да ми е студено..😟
Аз се увивам с олекотена завивка и дебел чувал, но на бебчо му е добре.
Евентуално бих пробвала да сложим ромпър за спане, защото сега е само по боди с дълъг ръкав.

Иначе мъжът ми смята, че Момчил спи толкова добре навън защото е хладно. Сигурно има нещо вярно, но аз не 😂

Иначе е толкова дълъг вече, че не знам как ще се събира още 3м в зимния кош. Честно казано не ми се иска да слагам летния, първо защото нямам чувал за него, второ, не е така защитен от студ и вятър..а тепърва предстои зима.

Обожава да си смуче палеца 🥺 Много се успокоява и заспива така. А не е като да не му даваме биба.

# 119
Аз имам тежък проблем 😂 Как се справяте вие с тази ситуация? Когато трябва да ходим някъде с колата съм в постоянно чудене как точно да процедирам. Понеже сме в балкана и е бая студено искам да я облека хубаво и топло, обаче ние само излизаме от двора и влизаме в колата, която вече сме запалили и е топла. После трябва като влезем вътре да я съблека. А в колата е супер неудобно всичко това... Особено за якето. Вие как ги обличате? След малко пак ни предстои излизане с колата и искам да ѝ облека космонавт, ама как да пътува с него? Вчера я сложихме от вкъщи в коша за колата, без яке и директно я инсталирахме в колата 😃 Обаче макар и за малко, пак си минава по студа. Направо не знам 🙄😬
Сигурно ви звучи абсурдно всичко, ама като знам, че ще ходим нанякъде и го мисля от предната вечер как да го наглася 😵

Иначе скокът в растежа май утихва, но пак е борба със сученето и заспиването. Вече седмица заспива в 22ч. А преди тоя скок в 20ч вече беше заспала. Така ѝ се промени всичко през деня, че последното ѝ спане е в 5-6 следобяд и спи до 7 и нещо. Ако и днес така стане, ще изчакам 30-40 Мин и ще я будя, та да се опитам да го променя. Просто тия дни я оставях, защото беше много нервна с ядене и заспиване. Преди няколко вечери я намерих обърната на една страна, та забавното тепърва започва.😃 И все пак реших да не слагам обиколници, защото ме е страх. Още е в гнездото, не знам докога да спи в него, но като го махна ще оставя леглото напълно чисто.

Общи условия

Активация на акаунт