Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 862
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, от известно време забелязвам, че бузките й станаха леко червени, имате ли представа на какво се дължи?
Преди не бяха така .

# 511
Аз мисля, че съм я прехранила, давам по 150 мл вода с 5 лъжички, 6 пъти на ден, нощното хранене отпадна близо месец вече, спи непробудно 6-8 часа. 7,800 гр я претеглиха, като за месец качи 1,200 гр, което ми се струва доста, но лекарят каза, че всичко е наред. От два месеца е на тази доза и пак доста качва. Връща мляко постоянно, освен последното преди лягане. Така, че и този месец ще сме на същата дозировка, дано не свали кг само, че тегленето е чак на 6 януари. Не мога въобще да преценя у усетя дали е гладна, защото на 3 часа хранене явно я засища и дори не успява да си покаже, че е гладна. Ще и сменя малко млякото, пак ще е на Нан, но с друго име. Може малко  ще намали връщането, незнам какво да променя. Шишето ни е на авент с биберон 3+, задавя се също понякога когато бърза да яде или се разсее. Поздрави от нас и отивам да закусвам! 🙂

# 512
Момичета, извинявам се, но откъде поръчвате календари? Май беше коментирано.
https://www.facebook.com/Snimki2021 ето от тук ги поръчах аз и са страхотни

# 513
Ползваме двата вида шишета на Авент, обикновените наистина пускат повече, докато Avent - Natural Response пускат само, когато бебето суче. Много съм доволна от тях. Прави ми впечатление, че и когато АМ е малко по-топло, по-бързо тече. Ние сме на 4м без два дни, 6 пъти се храни по 150мл с 5 лъжички АМ,на 4 часа, все още не можем да махнем нощното.
За успокоение, когато го приспивам в мен или когато е неспокоен много често помага, когато пусна чешмата. И в YouTube има клипчета, но не действат по същия начин.
Нас още ни мъчат колики, има много газове, изхожда се всеки ден. Скоро сменихме АМ, виждам малка промяна, но все още сме на еспумизан, grape wather, colief. Даже се чудя дали по-късно да захранвам,но педиатъра ни каза, че може да му повлияе по-добре. Вие от кога мислите да започнете със захранването?

# 514
Frisu, и нашето зачервява бузки, може да му е топло, не знам, вкъщи го гледам на 24 градуса. Не мога на по-малко, все пак и аз трябва да мога да живея в тая стая. Но понякога радиаторът се бъгва и качва до 25 и тогава май са по-червени.

Lady, на колко месеца е? Виж за капките Колийф зо кога се дават. Ние давахме Колактаза и там си пише, че до 3-4 месец детето трябва само да е почнало да произвежда лактаза и да не се дават след това. Аз спрях да ги давам на около 3 месеца и половина.

Деси Руменова, след навършен 4ти месец е нормално да качват с по-бавни темпове, вчера го четох - по 600 грама на месец, по 20 на ден. Аз имам везна вкъщи и горе-долу при нас е така. Така че се успокоих на фона на осезаемо по-малкото количество храна.

# 515
Наде, мен тук ми дадоха идея да попитам във фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане", попитах и няколко човека ми писаха. В крайна сметка се отказах от календари, а реших да правя картички - пак ще ми ги изработи майка от същата група. Чакам ги още.

Ние днес бяхме на консултация и последни ваксини. На 4м и 12 дни Момчил е 7кг, 68 см. Малко се разплака след ваксините, но няма как.

Дохранвам го на поискване, изобщо не гледам нито милитри, нито часа вече. През нощта и до обяд му стига гърда, после дохранвам - 40, 50, 60 мл на обяд, всеки път различно. После следобяд същата работа. На вечерното хранене в 22 е най-сериозното дохранване, според зависи аз колко съм изцедила, гледаме общото количество да е поне 170-180. Това му е най-обилното хранене.

Мисля да започна захранване по схемата на ХИП от началото на януари, тоест на наъвршени 5м и 3 дни.

Шишетата са ни на Avent - Natural Response и съм много доволна, ползваме все още 2ка и 3ка. НУК също пробвахме в началото - хич не ми харесаха, давеше се, а биберонът се сгъваше.

Вашите бебета спят ли по корем? Нашият вече почти веднага се врътва по корем като го сложим в кошарата..обръщаме го и веднага пак се врътва дори насън! Дали на тази възраст вече е безопасно? Rolling Eyes

Няма зъби още и не мисля, че има признаци. Ръцете са му непрестанно в устата, но не ми се вярва да го сърби въпреки че с кеф си гризе чесалките...всъщност лапа всичко, до което се докопа Simple Smile

# 516
  • Sofia
Здлавейте, да попитам отново кога започват да растат зъби и какви са признаците?

# 517
Включвам се отново. Бях позабравила интернет и бг мама. Моята ревла се роди на 20 август, 3240 гр, 51 см. ....
Не знам при вас как са лъвчетата, но моето е огън и жупел, много плаче, водихме я и по лекари, казват, че всичко е наред. Яде по 700-800 грама за денонощие, като на хранене яде по 120 грама. Все още не може да изяде 150. Пие си и вода. Приспиването е някакъв кошмар...вечер заспива в 11 и всеки път е придружено с рев...иска да е на ръце и това е...има ли и други такива бебета, не знам вече към кой да се обърна за помощ. Надявам се всички да сте добре и да бъдат здрави бебоците и вие майчици! 🩷❤️

# 518
Не знам каква и е драмата на педиатърката. Факт е, че е малко по - дребничка, въпреки че се движи в нормите. Реално тя се роди малка-изписаха ни 2.500. На последната контрола беше 6.050. На 18.12 прави 4 месеца, на 19ти сме на преглед и ваксина. То ще си покаже дали количеството е ок. Но определено приключвам с опитите да давам повече отколкото иска. И двете се мъчим така.
Някой с отзив за хубав термос, че все удрям на камък. Рядко я храня навън, но понякога се налага.

# 519
  • София
Благодаря, момичета!
Гери, много добра идея. Не се бях сетила. Simple Smile

# 520
Frisu, и нашето зачервява бузки, може да му е топло, не знам, вкъщи го гледам на 24 градуса. Не мога на по-малко, все пак и аз трябва да мога да живея в тая стая. Но понякога радиаторът се бъгва и качва до 25 и тогава май са по-червени.

Lady, на колко месеца е? Виж за капките Колийф зо кога се дават. Ние давахме Колактаза и там си пише, че до 3-4 месец детето трябва само да е почнало да произвежда лактаза и да не се дават след това. Аз спрях да ги давам на около 3 месеца и половина.

Деси Руменова, след навършен 4ти месец е нормално да качват с по-бавни темпове, вчера го четох - по 600 грама на месец, по 20 на ден. Аз имам везна вкъщи и горе-долу при нас е така. Така че се успокоих на фона на осезаемо по-малкото количество храна.
И аз държа стаята около 25 гр по-малко на мен ми е студено пък за бебе не знам ..

# 521
Baby96 и моето момиченце заспива трудно и през деня и през вечерта. Бях описала нашия проблем по-назад в темата. През деня може да заспи и в количката, но вечерта задължително на ръце… честно казано вече не ми се иска да идват вечерите, защото е много трудно. От няколко дни заспива в 1-1:30 и не знам какво да правя вече. Прави си дремки в 8 и 10 вечерта… като тази вечер съм си казала, че няма да я оставя да заспи за дрямка в 10 и ще се опитам да я държа будна до 11-11:30 да видим дали ще заспи. Ако след 4тия месец не се оправи, сигурно ще потърся консултант.
dessi_rumenova ние ползваме термос на kikkaboo и съм много доволна 😊
Аз също мисля да започна захранване по схемата на Хип 😊 Харесва ми и е добре описана. Ще започнем, когато стане поне на 5 месеца и половина. Като отначало мисля аз да й приготвям пюренцата.

# 522
Baby96 и моето момиченце заспива трудно и през деня и през вечерта. Бях описала нашия проблем по-назад в темата. През деня може да заспи и в количката, но вечерта задължително на ръце… честно казано вече не ми се иска да идват вечерите, защото е много трудно. От няколко дни заспива в 1-1:30 и не знам какво да правя вече. Прави си дремки в 8 и 10 вечерта… като тази вечер съм си казала, че няма да я оставя да заспи за дрямка в 10 и ще се опитам да я държа будна до 11-11:30 да видим дали ще заспи. Ако след 4тия месец не се оправи, сигурно ще потърся консултант.
dessi_rumenova ние ползваме термос на kikkaboo и съм много доволна 😊
Аз също мисля да започна захранване по схемата на Хип 😊 Харесва ми и е добре описана. Ще започнем, когато стане поне на 5 месеца и половина. Като отначало мисля аз да й приготвям пюренцата.

Все едно аз съм го писала този пост. Ние сме по същия начин вечерта и аз давам срок малко след захранването за консултант. Baby96, много мами са така, до дете е. Наистина съм пробвала всякакви начини и места на заспиване, ако не иска да заспи, просто не става, рев, пищене и дране.

Merlia.29, при нас два пъти проработи номера с дългото будуване и слагането в 11:30, но всяко чудо за три дни се оказа.

Относно календарите, аз поръчах от Empik foto, по съвет на съфорумка, доволна съм.

# 523
С възрастта си изместват и времето за лягане, опитвали ли сте да си направите ритуала за вечерен сън по-рано, към 8? Аз къпя, храня и заспива на гърда между 19:30 и 20:30 в зависимост от последната дрямка, но седи(спи) на гърда поне 40мин. През деня е готова за 10на мин от двете гърди, та явно така се “приспива” за нощен сън.
Колко ви е дневното будуване като часове?
Ние се въртим около 14-15ч общ сън за денонощие, тоест на минимума за възрастта, но това работи за нас. Нощния сън е около 12ч и се буди само за мляко, яде в просъница и продължава.

https://www.mamospimise.com/blog/when-is-bedtime

# 524
Милива, пробвала съм да извършваме вечерната рутина по-рано и да го слагам да ляга около 20-21 часа. Още по-зле става. Събужда се след 30-40 мин., защото го приема за дрямка и после отново не иска да заспива по 2-3 часа и се борим до посред нощите. И ние сме на долна граница на съня, даже понякога и не мога и толкова да го накарам да спи и може и да се преуморява, но просто не мога да го накарам да спи повече.

Общи условия

Активация на акаунт