Мъжете - защо се отдръпват

• 17 085
  • 436
  •   1
Отговори
# 45
  • Наблизо
Зависи от възрастта и от нагласата към отношенията в двойката.
Да заживееш с някого чак след сключване на брак с него за мен не е много разумно.
Ако са млади и не гледат сериозно на връзката си, да, аз също съм против заживяването с всяко гадже.

Така е, и аз мисля, че е неразумно направо в брак. Просто казах, че не е нужно и да се бърза - ами от днес сме гаджета, от утре да живеем заедно. даже и сериозно да гледат нека я оставят да се развие и укрепне, стъпка по стъпка.
Зависи на колко са години.Авторката и гаджето са млади-зелени,особено ако живеят при мама и тате няма нужда от бързане.А и явно тя му е омръзнала.
Обаче ако си над 30 години,не мисля,че е много ок  с години да не се заживява заедно и да се ''опознават''.За мен това показва недостатъчен интерес и желание за задълбочаване.Все пак това е възрастта за създаване на семейство и деца.
Преди това и след това съм съгласна,че може да се гаджосват с години.

# 46
  • София
О, възрастта на младежа тотално променя нещата. Ама той е набор на дъщерята! Значи, като са се хванали, той е бил ученик, миналата година абитуриент. Тази година се е осаферил, огледал и е видял че светът е малко по-различен. Порастнал е. Нормално.

# 47
Аз съм на 20 години, авторката е на 23, на сходна възраст сме. Ти си обсебена от това момче. Не знам защо все още продължаваш да се измъчваш. Крайно време е да го забравиш и да го оставиш да си живее своя живот. Направи и ти същото, учи в университет, намери си някакво хоби, тренирай. С една дума - промени си изцяло живота, за да се промени и той към теб. Колкото и да ти пишем, ако ти самата не се осъзнаеш, няма как да стане. Помисли върху това!

# 48
Ех да бях пак на 23. Как изобщо нямаше да се терзая по някой си. Само да можех пак да съм на 23. 😭😭😭

# 49
  • Paris, France
Мъжете се отдръпват по същите причини, поради които и жените се отдръпваме. Поведението ти го плаши, вече няма илюзии, видял е, че не му е приятно с тебе, не те харесва и не полага усилия да се виждате.

И на 23г какво се занимаваш с 20г недорасляци? За такива си "Хвани кака да те отрака!" и чао. Излизай с 25-35г, устроени мъже!

Извън темата е, но за мен това е огромна грешка от страна на жената. Живеенето заедно имам предвид.

Огромна грешка може да е само когато жената силно държи бързо да сключат брак и/или да имат общо дете. В другите случаи е по-добре да поживеят без брак и ако видят, че съжителството не им е приятно, да се разделят без разноски за разводи.

# 50
Аз също мисля като вас, че вече може би съм му омръзнала и не ме иска, но при разговор миналата седмица като казах, че е по-добре да се разделим, той каза, че не иска и че за него раздялата не е решението и че ме бил обичал уж... Много го обичам и осъзнавам как се унижавам като само аз полагам усилия за тази "връзка" , но ми е много трудно да си тръгна. Много съм емоционална и тежко преживявам раздели.
По добре, ужасен край, вместо ужас без край.

# 51
Точно в розовите романи се лети и всичко е безоблачно. В реалните отношения има трудности и хората полагат усилия, за да останат заедно, ако го искат и държат един на друг.
Обикновено тези, които твърдят, че всичко им е розово и другия умира за тях, се оказва, че са крили доста неща, които куцат.

# 52
Все си мисля защо човек ходи на училище.. След толкова време и усилия, не е научил дори азбуката на живота, елементарното, за да изживее живота си по най-добрия възможен за него начин.

Към авторката: разбрахме, че го харесваш. И римляните са харесвали да ядат и пият толкова много, че нямайки вече място в стомаха си, са бъркали с пръст в устата, за да... освободят "контейнера" за още храна и продължат с неопитаните вкусни блюда.

Ти си обратното на тази картинка - мъчеш една история, която не обещава добро. Вече 2 години си като псевдоримлянин.
Причините да е "хладен", освен изброените дотук, може да са още 100 и най-различни. Какво значение има за теб да знаеш причината? Може да е намерил друга, да е открил, че е бисексуален, да е станал жиголо, да е решил, че не умееш да готвиш (а той е готованин), някоя да е забременяла "случайно" и да очаква развитието на събитията, да си е намерил по-голяма какичка, да е започнал афера с шефката, да е взел заеми и да не може да ги погаси... Да продължавам ли?

Щом не дава разумен отговор защо се е променил, бъди ти разумната - питаш го и искаш ясен отговор, и то веднага. Ако има някакъв проблем и ти го каже, прeценяваш нещата. Ако ли не (което изглежда по-вероятно), забравяш го, търсиш приятелките си да споделиш с тях мига (без да им дуднеш за него).

На 23 год си момиче, не на 60!
Животът е пред теб, но ако го загърбиш, един ден ще откриеш "трапезата" си празна, вкусна храна няма, събеседник също, спомени никакви.
2 години са много време. Явно е настъпило нещо, което може да е за твое добро. Не всяко зло, което идва, идва, за да ни навреди (поговорка).

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 19:59 от Valerie R

# 53
Може би просто ме е страх от раздялата. Имам хобита, работя, но легна ли вечерта и мислите ме обвземат... не мога да спя, да се храня.. общо взето ума ми е само там, явно не съм се научила още как да се справям със загубата на хора в живота, било то приятели или връзки....

# 54
Може би просто ме е страх от раздялата. Имам хобита, работя, но легна ли вечерта и мислите ме обвземат... не мога да спя, да се храня.. общо взето ума ми е само там, явно не съм се научила още как да се справям със загубата на хора в живота, било то приятели или връзки....

Ами да, това ти е проблема, трябва да работиш върху себе си. Всеки е минавал и ще минава през такива моменти, понякога е по-трудно и болезнено, но човек се справя, ще се справиш и ти.

# 55
Пробвай по метода "клин клин избива" Simple Smile

# 56
Може би просто ме е страх от раздялата. Имам хобита, работя, но легна ли вечерта и мислите ме обвземат... не мога да спя, да се храня .. общо взето ума ми е само там, явно не съм се научила още как да се справям със загубата на хора в живота, било то приятели или връзки....

И сега да не тръгнеш на психолог..
Ако искаш един прост съвет за заспиването (оттам ще се подреди и другото - с храненето и мислите): тази вечер заспиваш, когато можеш, но си сложи будилник в 5.30 ч. Ставаш, обличаш се и отиваш да тичаш около блока - 5-10 мин, колкото време се чувстваш добре. После се връщаш в къщи и правиш това, което правиш по принцип сутрин (душ, закуска, кафе..).
После следваш нормалния ход на деня си  (университет, работа, каквото е). Вечерта пак така - заспиваш, когато ти дойде съня, но на сутринта - пак в 5. 30 ч., пак тичане. И все така. За около 3-4 дни или малко повече ще се възстанови собствения ти ритъм сън/бодърстване. От това ще се върне и апетита ти, мислите ти ще са по-положителни. Загубата няма да я отчиташ като такава.

И животът ще продължи още по-хубав!

# 57
Valerie R е много права. Авторке, разбирам, че ти е трудно, но трябва да пуснеш този човек и да го забравиш. Един ден ще разбереш много неща и ще си повтаряш колко глупава си била. Не знаеш какво ще ти поднесе живота, а сега какво правиш? И ти не знаеш! Или приключваш всичко от раз, или постоянно ще се чудиш и ще тъпчеш, докато на него му прави удоволствие да те вижда така. В този случай само ти страдаш и излишно се тормозиш. Споделяш ли с майка си?

# 58
_darichka_ Майка ми е против тази връзка от самото начало, още в момента в който го видя. Знам, че майките винаги усещат, когато нещо не е наред, но аз не я послушах. Споделям със сестра ми повече и с подробности. Тя ми каза същите неща, които сте написали и тук, че просто си губя времето и той не заслужава и трябва да продължа напред, а не да чакам той да ме остави.

# 59
  • София
Въпреки заглавието на темата е "Мъжете", подозирам, че това ти е първо гадже. Нормално е да боли и то много.
Но просто и двамата сте надраснали тази връзка като детска дрешка. Запази я в спомените си и давай напред!

Общи условия

Активация на акаунт