Мъжете - защо се отдръпват

• 17 112
  • 436
  •   1
Отговори
# 420
Общо взето споделям идеята на Jerami  за връзките на днешните млади, много "гордост и предразсъдъци", малко позитивизъм, започване на връзката с търсене на причина да се прекрати...
На всичко отгоре в днешно време и финансовият аспект става много важен и ... уйде коньо у реката.

# 421
Егото си фактор, много. И тук малко ли четем как се обяснява всеки втори колко е ларж, ама еди какво си. Т.е. почва се с условията че сакън да не се мине да даде повече, в какъвто и да е аспект. Същото е и с това кой кого зарязал - егото се намесва много. Все пак не е едно и също аз да зарежа някого или аз да съм зарязаната Grinning
Но комуникацията е трагедия и по-зле става от година на година, поне на мен така ми изглежда. И много хора хич не се занимават да комуникират нормално прекратяване на отношения. Не искат, не знаят как, тоя човек не им "трябва" вече та що да се хабят, че и неприятни разговори на всичко отгоре... А е толкова лесно да кликнеш 2 пъти и повече да не видиш и 2 думи от този човек ако не искаш. Какво като отсреща не са ОК с такъв край? Ти нали и това няма да видиш...
И взе да става почти норма да се покриват така, няма да напиша точнота дума дето ми идва само за да не изкарвам работа на модераторите Grinning

# 422
Глупости.
Никой не започва връзка за да я прекрати.
Прекратява се защото се вижда, че отсреща не стават.
За някой друг може, но всеки е в правото си като не харесва нечие поведение и отношение е да прекрати.
Никой не е длъжен да търпи простотии.

# 423
И никой не е длъжен да се обяснява. "Не става, не ме кефиш, не си пасваме" смятам, е достатъчно за една-две срещи или няколко месеца връзка. А при връзките с години, обикновено си обяснявал милиони пъти кво не е наред, ама е нямало кой да чуе. Като моя бившия "ама ти ме изгони без да ми обясниш що" хахахахаххаха аз десет години съм обяснявала, ама... накрая пак не станало ясно. Таааа щ, извода е и да се обяснявате, и да не се обяснявате, пак който не иска няма да разбере. Така, че за мен, не си струва.
Кой разбрал, разбрал.

# 424
  • Столичанин ама не в повече :D
Общо взето споделям идеята на Jerami  за връзките на днешните млади, много "гордост и предразсъдъци", малко позитивизъм, започване на връзката с търсене на причина да се прекрати...
На всичко отгоре в днешно време и финансовият аспект става много важен и ... уйде коньо у реката.
Проблема е че не са само млади, виж тука и двата казуса са с по-зрели хора, и аз всъщност с такива над 35 имах трудности, гаджето ми е под 30 и нещата са различни. А самотата особено по-дългата влияе и на психиката, от което човек става все по-саможив и все по-рязък и съответно сам/а си реже възможностите за връзки, защото кой иска да се занимава с киселяци/чки въобще затворен кръг, от който се излиза трудно. А една връзка за да се развие е нужно търпение и поне няколко месеца (а дори и година) за да се види някой човек дали е за теб, с няколко срещи (и няколко секса) кво може да се определи буквално нищо.

# 425
Е, за мен тези зрели хора на 35 са си млади Simple Smile

# 426
А при връзките с години, обикновено си обяснявал милиони пъти кво не е наред, ама е нямало кой да чуе. Като моя бившия "ама ти ме изгони без да ми обясниш що" хахахахаххаха аз десет години съм обяснявала, ама... накрая пак не станало ясно. Таааа щ, извода е и да се обяснявате, и да не се обяснявате, пак който не иска няма да разбере.
Ами щом е рецидив, значи има вероятност да не си добър комуникатор спрямо нуждите ти. В крайна сметка не е важно какво казваш, а какво се разбира от отсрещната страна.
Давам ти пример - отиваш в ресторант и казваш "Гладна съм, донесете ми нещо". Питат те какво, ти казваш "Храна!". Накрая ти носят пица, ти започваш да се храниш, но тя е с морски дарове, от които ти си силно алергична. Подуваш се и после пишеш лоши ревюта на ресторанта.

# 427
И никой не е длъжен да се обяснява. "Не става, не ме кефиш, не си пасваме" смятам, е достатъчно за една-две срещи или няколко месеца връзка. А при връзките с години, обикновено си обяснявал милиони пъти кво не е наред, ама е нямало кой да чуе. Като моя бившия "ама ти ме изгони без да ми обясниш що" хахахахаххаха аз десет години съм обяснявала, ама... накрая пак не станало ясно. Таааа щ, извода е и да се обяснявате, и да не се обяснявате, пак който не иска няма да разбере. Така, че за мен, не си струва.
Кой разбрал, разбрал.

Майче, на бившия ти му е хлопала дъската. Психопат си е бил.
Да обясняваш, да не чуват и после такава нагла лъжа, че не си била обяснявала.
Гнусно.
Та права си. И да обясняваш и да не обясняваш, пак няма да се разбере често отсреща. То и незряло его.
То и аз на един се наложи да влизам в обяснения и то подробни, макар че не исках, ама той си поиска. Нито стопли, че не искам да го виждам повече, нито стопли нещо от причините. Отхвърли всичко, преиначи, аз съм била виновната. Той бил принца на бял кон. И все как съм длъжна да съм му дадяла шанс. И секса обсъдихме даже. И това си беше една от основните причини. Не може на някой да му казваш, че нещо не харесваш и да настоява. Егоизъм и тотално незачитане. Все едно не си му казала нищо. Па като му кажеш нещо, пак аз виновна. Не съм била в ред.
Манипулатор.
Че и  почна да дрънка как съм го блокирала, щото съм имала силни чувства към него Joy
Е да де, силни, ама негативни, яко негативни. Кой бяга от хубавото?
Смятай колко бъгнато мислене.
С реакцията си като прекратих още повече ме отврати. Но и е хубаво това. По реакцията излизат вече истинската същност на човека.
Трябваше много, ама много пъти да му кажа, че не искам да го виждам, че не ми харесва как постъпи.
И тоя не стопля. Страшно ми досади.
Че даже и ми пише ,вдигни, че мама си счупи ръката и не знам какво да правя  Joy
Ох, още се смея на това като се сетя Joy
Ама като цяло като се сетя за това и се потрисам. Е, вина имам и аз де. Че въобще се видях с този човек.
Ама хубавото е, че бързо ги усещам и преценявам хората.
Плоски манипулации, прозрачни.

Та разбирам защо някои гоустват. Не че одобрявам. Ако са имали при прекратяване някакви големи драми, нищо чудно, че предпочитат да изчезнат, пред това да търпят мелодрами. Неуважително е да, но е техния начин.

# 428
А ти що мислиш че такива повредени са рядкост? Grinning Нещо много взеха да зачестяват, това си е тотална незрялост емоционална. Щото от малко дете дето още няма всички регулации на място ако видиш такова поведение може и да махнеш с ръка. Но при възрастни хора няма място просто. А са много дето толкова могат. И от двата пола ги има, разбира се, просто в случая темата е за мъжете.

# 429
Джерами, казваш на всеки, с който съм пила кафе и съм излязла 2 пъти да дам шанс по 1 година? Да игнорирам всички негативни усещания, дразнения и червени флагове като има такива? Ами не ми допада идеята. Двама по 1 година, не се получи и съм чукнала 40. Достатъчно пъти достатъчно дълго съм търпяла мъже въпреки съмненията и кофти сигналите и всеки път е било напразно, не е станало по-добре нито сме останали заедно. Да, никога не се знае, но се налага да се вземат такива решения с риск какво си изтървал. А и първото чувство е много важно. Аз най-отначало този моя младеж имах леки резерви как го усещам и колко ми допада, но дадох малко толеранс, имало е защо да се колебая.

# 430
Е , ако някой не ти е приятен за две-три срещи и те натоварва , защо да даваш шнс ?

# 431
А де, липса на всякаква логика Joy

# 432
  • Пловдив
Е, за мен тези зрели хора на 35 са си млади Simple Smile
А стига де, на 35 си е средна възраст.

# 433
Чак средна не, но не е и възраст за детински изпълнения. Не че не познавам и 50+ годишни такива.

# 434
Не знам, кофти е когато си вложил някакво време и внимание, другия така да изчезне без обяснение. Може и лични проблеми да има човека, може да не е в настроение, но все едно "здравей, как си..." де да знам. Даже не искам и обяснения, просто да си каже, не знам за кой път се повтарям "не става, не се получава за мен" и това е, пък защо, ама как, наистина няма значение. Не че това мълчание толкова дни, не е показателно, но все пак сме големи хора, а и всичко си беше добре и .... бам изчезваш, де да знам.

Общи условия

Активация на акаунт