Отговори
# 60
Ох, защо ми трябваше да отварям тази кутия на Пандора. Wink Обобщавам и затварям темата, поне за себе си. До момента манипулатор номер едно беше Ифакат. Никой не й се опираше на манипулациите, даже и самият Халис Корхан. Едно единнствено изключение направи селянчето от Антеп. Сейран и се опря и още как. Сега на сцената излезе един много сериозен конкурент на Ифакат, познат тук като кака. Е, те тази женичка, може да манипулира и хора, които не са склонни да се поддават на манипулации като нашата Сейро. Мистери правилно забеляза, че Сейран беше попаднала под злата й магия, завоалирана като доброта. Дияр обаче направи една грешка, че сама разкри картите си в хана, а в имението направо ги свали на масата, сигурна в победата си. Иначе, признавам с голямо нежелание,  тя можеше дълго да манипулира и Сейран.
Синан не ми е манипулатор и не може да бъде. Той си е просто един лъжец на дребно. Мътил е главата на Сейран, но с лъжи, а не с хитри манипулативни ходове. Той нито е хитър, нито е интелигентен, нито е умен. Той е обсебен, вманиачен и склонен на грешки.
Наистина не съм специалист, затова помолих за помощ Понки и Катя. Просто аз виждам така нещата и не, че не приемам другите мнения, но не са ми убедителни. Трябват ми повече факти, за да повярвам, че Синан е манипулатор.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 13:58 от Fi79

# 61
Фи, въпросът за интелигентността на манипулатора е релативен с тази на манипулирания. В крайна сметка манипулацията е контрол и упражняване на власт върху човек. В предната серия един въпрос на Ферит към Сейран беше показателен - когато тя призна, че е била излъгана от Синан за връзката му с Дияр, той я запита: "И ти повярва на този надежден източник?" (предавам по памет). Човек, неподдаващ се на манипулация, проверява и сравнява източниците си на информация. Сейран не го е направила тогава. Дали защото доверието й във Ферит беше крехко след изживените кризи, или заради болестта си, но ... тя му повярва. Чест й прави, че призна грешката си и в борбата за любовта си сега въобще не даде шанс на Дияр.

# 62
"И ти повярва на този надежден източник?" (предавам по памет). Човек, неподдаващ се на манипулация, проверява и сравнява източниците си на информация. Сейран не го е направила тогава. Дали защото доверието й във Ферит беше крехко след изживените кризи, или заради болестта си, но ... тя му повярва. Чест й прави, че призна грешката си и в борбата за любовта си сега въобще не даде шанс на Дияр.
Тук акцентът пада върху повярвала. Тя е била излъгана и е повярвала в една лъжа. Да, трябвало е да си провери информацията, но явно е имала някакво доверие на Синан. И все пак да те излъжат е различно от това да те манипулират. Също така лъжата е много по- лесна да бъде разкрита, отколкото манипулацията. Много е различно това, което Дияр прави на Ферит, от това, което Синан правеше със Сейран. Манипулаторът е и много по- хлъзгав от лъжеца.
Но спирам да споря и се съгласявам с теб, Кате! Трудно, много трудно, но приемам, че и Синан е прилагал някаква форма на манипулация спрямо Сейран.

# 63
На мен Дияр не ми пречи, но се чудя защо вкараха тази зряла жена. Предполагаше се, че сюжетът  със Султан ще бъде на дневен ред, че ще се отвори темата за травмата на Феро, но изглежда нищо от това няма да стане. Лично за мен е много по-интересно за гледане, отколкото отново сюжетът  с Пело в 10 епизода.  Реално жената се прави на божа кравичка, но е много хитра и подла.  Тя е  на години, бих казала зряла жена, опитна, умна, обиграна. Затова манипулира Феро по-мъдро, прави се на невинна, нищо не вижда , тя нищо не знае и си прокарва пътя към целта си.  Дали е въпрос на любов, пари, жажда за надмощие, притежаване, обсебване е без значение. Колко щастие  може да получи от едва подобна връзка и за колго дълго? Феро се чувства по-отговорен към нея, отколкото беше към Пелин. Била му помогнала, спасила го и т.н. Може би цялата тази благодарност към нея е причината за нерешителност му.  Никак не ми се вижда нормално поведението на Дияр. Затова ще е новата вманиачена жена по Феро. Баба ще я подкрепи, ще й помогне както някога Зерин Анне, ще й даде съвети и инструкции как да запази  годежа. Това е пътя към нейното  предстоящо избелване, което не е нормално за възрастта й.Нашия Феро  има своята природа да помага, да се отдава за  хората в беда или в случая "спасителката си." Единствената, която може да го спаси е Сейран, тя сама му причини болка - никой друг не може  да я премахне. Това за него е временна утеха.. И ако Сейран си тръгне, няма да е щастлив, защото никой не може да събере парчетата от сърцето  му.
Това в което съм сигурна е,че нито Сейран, нито Дияр  ще отстъпят. Въпроса е  до къде ще стигне  ."добрата булка" и колко леко ще се отървем от нея.

# 64
Много интересни теми сте подхванали и понеже нямам наблизо друг обект за наблюдение и експерименти, се ограничавам със себе си. Животът, особено този напоследък, ме научи да не се отнасям безкритично към лавината от лъжи, с които в наши дни ни засипват с очевидна цел - манипулация. Много по-често започнах да проверявам фактите, преди да си изградя мнение...В същото време продължавам да се доверявам повече, отколкото трябва, на хората, да приемам, че няма друг план, освен един, че всички мислят това, което говорят и обратното. А то съвсем не е така. Мисълта ми беше, че може би по-податливи на манипулации са именно такива хора, за които втори план няма. Струва ми се, че Ферит и Сейран са от тях, макар и може би в различна степен.

# 65
Тейзето много харесала картината под голямата картина! 😂😂😂
Скрит текст:

.

# 66
Тейзето много харесала картината под голямата картина! 😂😂😂
Скрит текст:

.

Гледа като паднала от Марс 🤣

# 67
  • София
Афра и Мерт са в имението. Уж и Пакил била там, но за нея се скараха в Х 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Честно, порвъща ми се от тази жена, ако мислят пак да пълнят серията с нея, хич и няма да се зоря. И без това 8 ми е супер неудобен час. После ще гледам само сцените, в които не участва.
Май ще купувам дубайски шоколад Stuck Out Tongue Winking Eye, днес вече не мисля, че Феро ще свали пръстена и то  няма да е защото не иска, тая ще го излъже нещо.

# 68
Тоя пръстен вече започва да прилича на гердан с дизайн и тегло на воденичен камък.

# 69
Понеже вярвам, че сериалът ще свърши до Нова година, очаквам Пелин да я дундуркат още 3-4 серии, после ще съберат СейФер за 1-2 епизода и финито. Все се надяваме вече да я разкарат и всеки следващ фрагман е пълен с нейната особа. 🥴

# 70
  • София
Продуцентът за чужбина все още продава пакет от 36 турски серии за трети сезон, който не вярва, да провери

https://ecchorights.com/series/golden-boy

И това е предвид, че не ходят да се рекламират никъде по изложения вече, просто който е купил първите два сезона си поръчва и трети.

Предпоследно за Пакил, не са я виждали в имението, охраната така била казала, но те много лъжат.

# 71
Зад картина на стената
твой портрет виси
Ще ти разкажа аз играта
В Антеп се ти върни

Сей на воля там фъстъци
Нивите ори със плуг
Стига хвърля тук белтъци
на твоя бивш съпруг

Виж на пръста му халката
Той е вече мой
Плюй си бърже на краката
Ще ядеш от мене бой

# 72
Честно казано не знам с какво ще запълват сценария, ако решат да го добутат до юни. 😵‍💫 Очевидно е, че не понасят идеята за щастливи СейФер и гледат максимално да отдалечат събирането им. Сигурно чакат рейтингът да удари 1. 😄 Сори, днес съм настроена да мрънкам. 🤪

# 73
  • София
Има много с какво да запълват сценария. Нали историята е за две сестри. Да не говорим, че и до терапии трябва да стигнат и да ги покажат. Ще видим де, дано изкарат сезона, вярвам на Дирен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 74
Ох,бе,едва Ви догоних,човек да не отиде на работа...
Мистери,Рени-от мен големи благодарности ,kızlar:hibiscus:
Аз както винаги ще изчакам серията,за  да пиша каквото виждат очите ми
Момичета,за Сейран или само добро,или нищо да знаете..
В инстаграм рускините се чудят как така не виждаме,че каката е положителен образ
Тя била тази,която трябвало да защитаваме и разни такива
Та,може и Феро така да си мисли.Все пак,за сега,нищо лошо не е видял от нея
Пък и както писах-много кротка.Само плаче и мънка
Да вземе да повиши малко глас и то на Сейран,да видите как бързо ще се  свали тази халка
За анкетата по-добре е да я позачернят малко,а то иначе Феро може да продължи да си мисли,че е виновен пред нея и няма да е пълноценно щастието им,когато се съберат отново

Забравих...
Милна,прекрасна си,момиче
Давай още,още,още...Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт