Отговори
# 45
Привет! Като сме я почнали каката, не мога да не се включа и аз.
То тази жена наистина  е обсебена, и дори не като Пелин от Ферит, а от мисълта за брак с Ферит. Тя говори само за брак, никакви планове общи нямат, примерно деца (не ме нападайте Simple Smile ), бизнес планове, пътувания.... нещо. Не, да се женим, та да се женим. Целта и в живота в момента е да се ожени. Даже може да не и е толкова важно да е женена за Ферит. Може пък да и предложат друг, да се жени за него, и да я изкарат така от сериала, с достойнство. Simple Smile
Какво стана с Асуман в сезон 3? Изобщо някой спомена ли я, или се изпари и тя? Нито Фуат споменават по някакъв повод....

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 10:38 от Ninka555

# 46
# 47
Ако отприщим малко въображението си и приемем, че ненагледната ни кака има договор за поне още 4 серии, както се каза няколко пъти, то всичко е възможно да се случи, развие и приключи за толкова екранно време.
1. Истинска бременност, не дай боже, която да приключи преждевременно или да се окаже пак, че детето не е от Ферит, което хич не ми се вярва.
2. Мнима бременност, която рано или късно ще излезе наяве, ама дотогава...
3. Ултиматум от Синан, че няма да даде развод и/или няма да остави на мира Сейран, ако не види женени Дияр и Ферит. При варианта заплаха Ферит може да реши, че трябва и Дияр да приюти, за да я пази от злия Синан. А не е изключено Синан и Дияр да го играят в комбина. Имат обща цел и са достатъчно луди всеки по своему, за да искат да я постигнат на всяка цена

А дано нищо от горното не се окаже вярно, а всичко да приключи още в следващия епизод.

# 48
Добро утро,момичета.Пак сме в нова тема благодарение на Мистери,която не ни изоставя като Ферит,Дияр.Моето мнение е,че не Диярията отива да "прекроява" декорацията на стаята,а Сейран е наредила да махнат тази картина,защото не я харесваше и нямаше намерение да заминава за Антеп.След прегръдката между Сейфер сигурно дядо е извикал Сейран да говорят,а кака се натриса в стаята отново да я убеждава "колко Ферит е пораснал и тя няма да е щастлива с тези "токсични" отношения",но става свидетел на това,колко много ги иска тези "токсични" отношения Ферит и хваща пътя "сърдита".Изводите си ги правя от облеклото на героите.Когато Диярията влиза в стаята е със същите дрехи с които дойде в Ялъто.На всички ни е ясно,че кака няма да си тръгне току-така след една прегръдка.Напротив,това още повече ще я амбицира да не си тръгва веднага след такова "унижение" и опааа,"щрак Марийке на портрет".Тогава вече ще си тръгне без обяснения.Естествено,след първоначалния шок,Ферит ще се сети,че е била "свидетел" на "токсичната" прегръдка и ще иска с достойнство да прекрати "спокойствието" си,но няма да знае как да го направи.Най-вероятно затова Сейран му казва,че трябва да е смел,като нея.Когато Сейран седи срещу портрета си и когато е в стаята на Ферит,тя е с нощница.Но спящия Ферит е все още с халката.Явно,след съзерцаването на портрета си отива в стаята му,убедена е вече,че не е забравена и никога не е била,но Диярията все още съществува като "пречка".Синан не го споменавам защото отдавна е "бита карта".Именно свалянето на халката и хвърлянето и на масата като ненужна вещ ме навежда на мисълта,че най-сетне Ферит е решил да проведе така "трудния" разговор с кака и да се върне към толкова скъпите му "токсични" отношения със Сейран.Дано да съм права,макар,че ако искат могат още да си "диндикат" Пелинчето,но вече като адвокат на г-н Абидин и "враг" на Сейфер.Даже ще се получи много добре,защото Феро ще се срещне с другото и лице и няма да чувства вина.

# 49
Добро утро и от мен, мацки!
От както дружно заговорихме за манипулациите на кака, няколко въпроса не ми дават мира. Кои хора стават лесна жертва на манипураторите? Кои хора са трудни за манипулиране? Сейран би ли се оставила също толкова лесно да я манипулира мъж? Тук Катя и Понки много биха ни помогнали. Аз се поразрових, но попадам само на материали от популярната психология. В общи линии се казва, че има хора, лесни за манипулиране и такива, при които манипулаторите не биха се пробвали. Синтезирах основните твърдения и ако ви е любопитно, ето някои отличителни черти на хора, трудни за манипулиране:
1. Не се опитват да накарат другите да ги харесат.
Ферит е от противоположната страна. При него има един постоянен копнеж да бъде харесван. Това за него е синоним на да бъде обичан. Колкота повече го харесват, толкова повече ще го обичат. Това го наблюдаваме най- вече в семейството му. Оттам той има и склонността да лъже, за да прикрие своя вина. Виновните не ги харесват. Деде не ги харесва. Във фрага Сейран му казва :"Ти се храниш от любовта на хората, които те ценят. Но понякога най- доброто, което можеш да направиш за тях, е да приемеш, че не те обичат." За тях и за себе си, бих добавила аз.
2. Не се страхуват да изразят мнението си.
Ферит толкова се страхува да изразява мнение, че понякога се питам дали въобще той има такова.
3. Могат да кажат "НЕ".
Ферит има този огромен проблем в това отношение, защото това НЕ май не съществува в речника му. Не му достига смелост за тази категоричност. Така беше и с Пелин, така е и с Дияр. Не искам повече да се женя, веднага се превърна в предложение за женитба, щом разбра, че Дияр иска да се омъжва. Искам да работя със Сейран, веднага стана няма да се виждам повече със Сейран, щом Дияр ще е наранена, т.е. той не може да противоречи, да казва НЕ на Дияр. Така че тя каквото и да поиска, той ще й го дава. Успя да й се опълчи, само когато беше застрашен животът на Сейран. Трябва ли обаче нещата винаги да опират до ситуация на живот и смърт, за да казва НЕ?
4. Умеят да определят лични граници.
На Ферит границите му ги задаваше Сейран. Не съм сигурна, че той може.
5. Чуждото мнение не ги плаши.
Мнението на деде го ужасява.
6. Знаят как да отстояват себе се.
Това го оставям без коментар.

Да, кака е манипулатор, но Ферит е много лесен за манипулиране.
Може и да греша, затова няма да споря, ако друг изкаже различно мнение. Пак ще повторя, че съм се базирала на популярната психология, така че...

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 12:10 от Fi79

# 50
  • София
Сейран също е манипулирана от Синан. Тя го разбира след като си прекратява отношенията с него. Първоначално повярва, че леля е добра, но бързо осъзна, че не е така.
Ферит е лесен за манипулиране и аз мисля така. Той има нужда от работа с психолог. Не може да отказва на хора, на които се чувства длъжен по някакъв начин. Затова и тази му повтаря колко е направила за него, така го манипулира.
Дано има раздвижване във втория фраг.
Мерт вече е в ялъто, за Афра не съм видяла инфо. Пакил не е на сет явно, поне към момента.

# 51
Едва ли ще спорим дали Ферит е лесен за манипулиране, защото отговорът е очевиден. Стига кака само да се тръшне да страда, да се пише болна от любов или не дай си боже да намекне за суицидни мисли и Ферит веднага ще довтаса на помощ. Не е лошо да си готов да помогнеш, ама понякога това те прави много уязвим за хора с нечисти помисли. Нали се сещате за сцената в хана, когато Сейран заключи вратата, а отвън беше Мемо и Ферит поиска Сейран да отключи. И тогава тя изманипулира по перфектния начин една добра и чиста душа, като му каза, че красивата Сейран много ще плаче, ако Мемо поиска да влезе и той ужасен се изнесе веднага. Само че помислите на Сейран за този откровено манипулативен акт бяха чисти.

Но най-парадоксалното е как Ферит, който беше решил сам да пише вече историята си, изведнъж се озова  срещу цял отбор кандидати те да му я пишат, както според него е било в миналото. Там е Дияр съсъ сигурност, но Ферит сам включи и дядо си. На пръв поглед и Сейран е вътре, но само на пръв поглед, защото тя единствена иска само да го събуди, да го стресне, за да продължат те двамата заедно да пишат общата им история, така както рисуват заедно... 

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 12:26 от Милна

# 52
Сейрна беше лъгана от Синан, но манипулирана - едва ли. Манипулаторите са доста интелигентни, а за Синан някак си ми е трудно да го кажа. И ако се придържаме към характеристиките на хора, трудни за манипулиране, Сейран ги покрива до една, особено добра е с казването на НЕ. Wink
Не знам колко точно пъти тя отказа на Синан да си легне с него, дори когато се очакваше, че трябва да го направи. А пък Феро колко пъти се сблъска с това НЕ... В такива ситуаци, Ферит сваля гащи и ляга. Тя и Султан на тази липса на НЕ е разчитала дълго време.
Сейран не само, че не се страхува да изразява мнение, но тя го крещи и налага. Шест-пет при нея няма в това отношение. Синан няма време да иде на оглед, тя обаче иска - взима Ферит и проблемът й е решен. Simple Smile Тук се шегувам! Но в обще линии, нашето девойче си изказва мнението, отстоява си го и се бори за него.
Сейран става жертва на манипулациите на Суна, но там е по- различно по ред причини.

# 53
Е, всеки си има ахилесова пета. Ама да оставим колко пъти каза "Не!" на Синан, а да си припомним, че това "Не!"  светеше в червено пред Ферит през цялото време на първия им брак. Чак след развода светофарът й светна в зелено. А вече беше започнала да го харесва и да се влюбва в него.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 12:55 от Милна

# 54
# 55
Сейран също е била манипулрана от Синан, който много умело е успял да й внуши, че Ферит я е заменил и има връзка с кака. До такава степен я е бил обработил, че да зареже всичко и да тръгне да обикаля с него 36 държави.

# 56
Сейран също е била манипулрана от Синан, който много умело е успял да й внуши, че Ферит я е заменил и има връзка с кака. До такава степен я е бил обработил, че да зареже всичко и да тръгне да обикаля с него 36 държави.
Излъгана, Лилия. Синан я е излъгал, че Ферит е продължил напред с кака. Има разлика между лъжците и манипулаторите. Синан няма капацитет да е от вторите. Това е мое мнение, разбира се, така че може и ти да си права.

# 57
И за мен е била манипулирана Сейран! Тя имаше проблем с доверието, а това дели от толкова лечения явно е прихванал разни методи, с които да размъти красивата главица на Сейро!
На пост са пак! 😂

# 58
Мерто и той на пост

# 59
Фи, на въпроса ти за лесните за манипулация хора - в основата на манипулацията стои липсата на критическо мислене. А с него човек не се ражда, то се формира и тук трябва водач. Изразява се в умението да се решава проблем.
https://nauka.offnews.bg/chovekat/shto-e-to-kritichno-mislene-191903.html
Моят най-простичък пример за липсата на такова мислене у Ферит е участието му в разни спасителни операции. Не знам дали сте забелязали, но Ферит в такива случаи изпада в афект - крещи "Аби!", размахва ръце, налита на бой... въобще е в паника. Проблемите ги решаваше Абидин, нищо че спасителят все се оказваше Ферит.
https://www.forlife.bg/psihologicheska-manipulacziya

Общи условия

Активация на акаунт