Отговори
# 285
Късането на портрета наистина изглежда нечия фантазия, но според мен е фантазия на Дияр.
Защо така мислиш, Кате?
Ферит е раздиран между две жени и вижда лицата им като едно. Логично е да е в неговата глава това.
Не, не е логично. Stuck Out Tongue Winking Eye
В неговата глава Дияр е бяла и добра, разбираща го винаги. Разбираше и помагаше и на Сейран. Тя с това го е подчинила.
В неговата глава и късането на портрета не е акт на вандализъм от страна на Дияр. Белотата и добротата й няма да бъдат нарушени за Ферит. Късането е равнозначно на раздирането на Феритовата душа между двете му жени. Отново имаме акцент върху трудния избор (за него и невъзможен), който трябва да направи. Аз така го разчетох това, Кате.
Ако е в главата на Дияр, какво ни казва? Мразя съперницата си и ще я разкъсам на две? Ще се отърва от нея и от всички следи, оставила след себе си? Наистина не мога да се сетя защо това (сън, кошмар, видение или нещо друго) ще е в главата на Дияр. Не искаш да ми дадеш жокери, а? Simple Smile

# 286
Еви Heart
Търся логика , но това е приказка -измислица- сериал Логика за сега няма ( т.е има , ето и темата за Фуат е засегната в главата на Ферит )  Ще се отдам на измислицата , защото е много красива Kissing Heart

Когато  Сейран се върна, Ферит я спаси не само от смъртта, но и от самата нея. Той й напомняше всеки път,  коя е тя и какви са истинските й мечти.
Сега е ред на Сейран. Бездната, в която тя го бутна, е твърде дълбока и Ферит  сега заслужава да бъде спасен

Нъпълно споделям!

# 287
Добър вечер, интересен фраг. Ева, благодаря за бързия превод!🌞
Мен най-вече ме интересува защо Сейран не тръгна за Антеп? Защо не удържа на нейното си, а склони да се върне? Какво пък толкова убедително и каза Ферит, че я застави да остане? Тя и не искаше да си ходи де, ама трябваше. Ядосвам се на тази непоследователност в сюжета, трябваше да си тръгне Сейран. Как да приеме сериозно нещата Ферит, като всеки път с лиготии успява да постигне неговото. И без характер.
Иначе целувката, хубаво,  ама на каква цена...

# 288
Свършиха ми лайковете,но всичко съм лайкнала да знаете….
И Дияр и Пелин искат да преобразяват стаята на Ферит,но само Сейран винаги,когато влизаше в тази стая й харесваше и нищо не искаше да променя.Това ми харесва също в нея…Важни са хората…Всичко друго е суета….

А, искаше, искаше Stuck Out Tongue Winking Eye Когато Ферит измисли да скрият  Суна в килим, вкарвайки  я в тяхната стая, увита в килим  и гръмко каза, че Сейран иска да смени нещо в стаята и започва с килима. Бяха големи сладури тогава  в измисления екшън на Ферит, който беше успешен донякъде.

Сетих се и аз само за този момент😂…Изобщо не й трябваше килим тогава и Ферит го измисли даже това,знаеш…И когато го изненада със сватбените снимки на стената,които после счупи🥲

# 289
За фрага какво да кажа? Вие вече сте го казали, а и утре вечер всичко ще стане ясно. Радвам се, че се забавлявате с моите стихчета и да ви кажа кой и как ги измисля. Ами не съм точно аз, защото аз по-скоро само записвам това, което някой друг ми диктува. А този някой друг може и вдъхновение да се нарече, в случая от любовта с голямо Л. Не преувеличавам - точно така работи това със словата, римите и стиховете. Но се замислих, че тук понякога се чудим колко са се променили някои от героите през тези вече 3 сезона. И понеже наскоро ми попадна едно видео с най-първия епизод, което пак изгледах отчасти, направо се шокирах от промяната във Ферит. Сигурно помните как се държа той със Сейран в самото начало и конкретно в сцената на срещата с родителите на Ферит. Та той й се подиграваше открито и не това беше най-страшното, а че знаеше, че може да го прави безнаказано, защото тя му беше вече в кърпа вързана. Ако бях на мястото на  Сейран и при други обстоятелства, щях да стана, да му зашия два яки шамара и да кажа на родителите му да си прибират обратното глезльото, когото не са възпитали и не са го научили как да се държи с жена, с дама. Обаче не стана така и при всичките тези абсурдни екстремни обстоятелства се роди една невероятна любов. Така както откриват живот на невъзможни места - на дъното на океана, в заледената земя и къде ли още не, и любовта може да се роди в какви ли не невъзможни условия и тя се роди и разцъфтя пред очите ни, за да промени всичко и всички. Та нима това не е по-голямо чудо от възкресението на Орхан?

# 290
Много добър фраг.Дано и серията да е добра.Понеже доста мнения се изказаха за късането на снимката,да си кажа и аз какво почувствах.Погледнато от страната на Ферит се виждат жената,която обича и никога не се е отричал от нея и жената,на която е благодарен,че му е подала ръка в труден за него момент,/колко е подадена и колко е била благородна тепърва ще узнаваме/.Първата,т.с.рисунката е неговия блян,неговата мечта,загадката,непредсказуемото,изненадата,извора му на живот.Спомняме си когато каза на Пелин,че със Сейран е намерил себе си.Та точно тази рисунка е опита му отново да намери себе си,след като се е "изгубил".Втората половина,лицето на Дияр.Реалната,предсказуемата,спокойната,/да не кажа даже скучната/,но не и тази с която да намери себе си.На нейно място можеше да бъде лицето на всяка жена,на майка му,ако беше проявила малко повече внимание към страданието му,на всеки който поне малко се беше поинтересувал за неговото състояние и не гледаше на него като "касичка".Погледнато от страната на Дияр,рисунката и лицето на Ферит,т.с Сейран и Ферит без съмнение са двете половини на едно цяло и никой не може да промени това.Така го видях аз,особено второто.

# 291
Еви, благодаря! Flowers Rose Страхотен фраг. Хайде вече да видим тъй мечтаните зелени стрелки в събота и да се върнат зрителите.

Късането на портрета е сън, според мен на Ферит и някак си го свързвам не само с раздвоението между две жени, но правя съпоставка и със съня на Сейро и портрета на Ферит

Синан разобличи истинската си злобна същност, не ми се ще, но това дали не означава че ще видим и Дияр в тази светлина.

А тази СейФерска целувка, така жадувана и от двамата толкова да ми сгря душата, но разбира се и хвърлянето на пръстена.Права е Сейран, Ферит трябва да има очи само за нея.

# 292
  • София
Аз не виждам как този сън и късането на портрета означават раздвоение между две жени. Напротив, показват много ясно коя е избрал Ферит и коя не иска. Дияр ми е като злата вещица, която иска да махне най-ценното за Ферит в тази стая.
Иначе ми е много смешно как тази класна жена не разбира, че Ифакат й се подиграва.
Феро отива при кака да се разделят, тя явно го прекъсва, вечерта е партито за пола на бебето. Тогава и със Сейран нещо спорят в стаята и той си ляга. Явно сънува кошмара и се качва да провери всичко наред ли е. Следва разговорът, хвърлянето на халката е целувката.
Бабата какво е разчистила, че е ред на лелчето. Това ще се разбере в края на серията явно.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 22:34 от MysteryG

# 293
За лека нощ , един Ферит/Мерт
От Х
Не знам какво прави това дете и как го прави, но гледа Афра  толкова красиво. Заклинание ли направи или какво е това, Рамадан?Heart Eyes

Да не забравяме Синан и Айшен Все пак цял Истанбул го търси , охрана навсякъде ,  а само тя го видя Grinning

# 294
Емрулах все още е моето гуру ❤️🥰🥳
Еве ❤️ за превода...
Дано тоя път не артисат конфетите 🥰😁🙃
П.П. Най-сетне усмихнат Ферит, гледащ Сейран ❤️🧿

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 22:33 от Dichkata

# 295
  • София
Еве, благодаря за превода Heart

Тази снимка е уникална

# 296
Абе,защо ми се струва,че на сутринта май ще се събудят на едно легло?Дали и нещо друго няма да се случи,та после да се носят балони за Сейран?Някои от спойлерите споменаваха 84 епизод.

# 297
Тука в тази сцена вижте само Гюлгюн и Феро😥 и   Бетюл ще кръщава детето Фуат....охх

# 298
  • София
Аз честно казано не виждам какво ще ги спре след целувката.
А и гледайки сцените от двата фрага, това е последната като се наредят хронологично.

# 299
Ето един точен коментар: ТИ НЕ СЕ СЕЙРАН!

Общи условия

Активация на акаунт