ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 51

• 48 279
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Още две седмици напрежение, но съм доволна , че чакането не е месеци...

И какво сега, прокуратурата ще се произнесе дали са виновни??

Дано всичко завърши благополучно Hands Pray

# 556
Цитат
И какво сега, прокуратурата ще се произнесе дали са виновни??

Не, дали са виновни може да се произнесе само съдът.
Предполагам прокуратурата трябва да каже за какво наказание ще пледира.
А вече съдът ще каже окончателно.
Но, доколкото разбирам, това е първа инстанция.
Ще бъде ужасно, ако им дадат затвор и ги разиграват  до последна инстанция.
Много се надявам да се разминат с глоба.
Но иначе законът предвижда затвор от 2 до 4 години.
Абсурдно е да получаваш затвор за "лъжесвидетелстване".
Още повече при чисто съдебно минало.
Проблемът е, че  зависят от благоволението и настроението на властта, а не от доказателства и нормален съдебен процес.
Ще видим на 23-ти.

# 557
Добро утро 

Гугъл превод от руски

📌📌📌 Официален акаунт на съдебния репортер Кайлан Север

Актьорите Халит Ергенч и Риза Коджаоглу направиха следните изявления пред съдията:

Халит Ергенч каза: „Не мисля, че съм извършил каквото и да е престъпление. Тъй като не излъгах, отговорих на въпросите, които ми бяха зададени. Отговорих на въпроси за Айше Баръм и ме попитаха дали познавам Осман Кавала, Чигдем Утка Матер и Мехмет Али Алабора. Казах, че познавам Мехмет от консерваторията и от театралните среди.“
И той засегна факта, че не е имал контакти с Осман Кавала и Чигдем Утку Матер.

Ергенч беше попитан за 12 телефонни разговора, които е провел с Мехмет Али Алабора. В отговор Ергенч каза:
„Седем от тях бяха свързани с похода, който проведохме на 1 юни с нашите приятели от синдиката. Целта ни в похода в парка Гези определено беше да предотвратим изсичането на дървета, по никакъв начин не беше поход срещу държавата или правителството. Всеки вървеше поотделно, причината да се срещнем този ден беше, че паркът Гези беше затворен за пешеходци преди това и когато чухме, че е отворен, тръгнахме на поход.“

На въпроса дали е организирал марша, Ергенч отговори:
„Не съм го организирал аз. Телефонният ми разговор беше изцяло за това къде и как ще се срещнем. Нямах никакви инструкции. Разговорите с Алабора бяха изцяло свързани с факта, че той беше президент на синдиката. Говорихме веднъж след парка Гези, но не помня точното съдържание. Не сме се свързвали, нито сме се срещали до днес.“

В края на речта си Халит Ергенч поиска оправдателната си присъда, заявявайки:
„Просто ме попитаха дали го познавам и аз казах, че никога не сме били приятели. Думите ми, че не сме били приятели, бяха приети като твърдение, че нямам връзка с другата страна. Твърдението за липсата на доказателства не е имало за цел да скрие каквото и да било. Като човек, добре познат на обществеността, не мога да отрека, че познавах Мехмет.“

Риза Коджаоглу заяви: „Когато бях призован като свидетел, се опитах да дам подробни отговори на въпросите за Айше Баръм. Зададени бяха въпроси за Мехмет Али Алабор. Казах, че го познавам, че е председател на актьорския съюз, но че нямам контакт с него. Беше много общ въпрос, така че тъй като не ме разпитаха подробно, изразих своята симпатия към него. Казах, че нямам контакт с него, защото са минали 12 години и не помня дали сме се срещали или не. Причината да бъда там е изцяло заради изсичането на дървета. Тълпата, която се образува в парка Гези, беше много близо до къщата ми, аз бях там. Проведох 18-секунден телефонен разговор и е съвсем естествено да не го помня заради изминалото време.“
Риза Коджаоглу също поиска оправдаването му.

# 558
Добро утро и хубав ден!

Халит си е винаги с халката и особено с гривничката от мъниста, направена специално за него от Хан и Лейла.
Много мило.
Heart

Информация под формата на текст от срещата на Берг с репортери.

Бергюзар Корел, която е майка на 3 деца, сподели, че след финала на "Моята майка Анкара" посвещава времето си на своето семейство. "Напълно съм се отдала на майчинството, дните ми с децата минават прекрасно. Вкъщи съм си, заедно с тях, почивам си."

По повод предстоящия в неделя в Турция Ден на майката Бергюзар сподели с усмивка: "Надявам се да ми вземат цветя и да ме изненадат, влизайки с тях в стаята ми рано сутринта".
На въпрос дали ще се върне скоро на екран Бергюзар отговори: "Възможно е, ако получа добър сценария, предпочитам интернет сериал. Много бих искала да играя в комедия."

Бергюзар, която се премести от Лондон в Истанбул миналата година, отговори на въпроса за честите земетресения в Истанбул така: "Имаме доверие на сградата, в която живеем. Опитахме се да живеем далеч от родината ни, но не се получи. Не се чувствахме добре. Тук имаме много близки отношения със съседите ни, обичаме квартала, в който живеем, имаме си свои неща, които ни е приятно да правим в него. Всичко това ни се отразява много добре."

(има репортаж и с Халит, но ще изчакам да излезе целият)

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 11:25 от varna_2

# 559
Варна, благодаря за превода и новините

Чудесно изглежда Берг Blush
Да предполагаме ли, че приключиха с авантюрата да сменят местоживеенето си ? Blush
И косите си не е подстригала Blush
Комедия?! Защо не! Тя е весела и щура, ще ѝ отива Blush

# 560
Цитат
Да предполагаме ли, че приключиха с авантюрата да сменят местоживеенето си ?

Така изглежда.
Не съм изненадана.
Халит и Берг са истински привързани към приятелите и близките си и към по-топлия, по-сърдечен начин на живот в балканските страни.
Хората с такава нагласа "боледуват" в страна като Англия.
И децата постоянно боледуваха там (в истинския смисъл) заради климата.
Те си имат къща в Лондон, по време на ваканциите ще ходят.
Ако децата желаят, могат да живеят там като пораснат.
Ето, Али след 3 години вече ще е пълнолетен.
Сам ще си решава.

Мисля, че решението им е много правилно.
Въпреки политическата обстановка, съм убедена, че в Турция са по-щастливи.

=======

Репортажът с Халит

https://www.instagram.com/reel/DJe2ApoIm-c/?igsh=a2JtM2d3MXUzeXJq

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 21:18 от varna_2

# 561
Честит ден на майката  Kissing Heart

# 562
Добро утро!

Репортажът с Халит

За сериала "Ако кралят загуби"

Халит: Добре върви всичко. Зрителите ни гледат. Работим с удоволствие, на мен също много ми допада проектът. Доста различен е от нещата, в които съм играл преди. Кенан е интересен персонаж. Работата върху него ме обогатява като опит. Екипът ни е много добър.

Имат ли общи черти с Кенан Баран?

Халит: Не бих казал. Той е доста особен мъж...Не, не, да пази Господ. (смее се). Но мога да кажа това- ако всеки от нас имаше поне мъничко от неговото самочувствие и самоувереност, бихме се чувствали доста по-добре. Разбира се, не говоря за това да стъпваш  в чуждото пространство, Кенан е доста по-безцеремонен, той разрушава живота на другите. Но понякога си мисля, че ако човек има мъничко от неговата самоувереност, би успявал да защити по-добре себе си, да отстоява себе си, да поставя граници, да не позволява на другите да ги престъпват.

За работата на сета.

Халит: Всеки ден два часа отиват само за косата на Кенан Баран. Час и половина слагаме перуката, половин час я сваляме. Joy Но резултатът е добър.

=========

Първите три минути са с Халит.

Честит Ден на майката на Берг!
Много щуротии и весели моменти с децата й пожелавам!
Heart

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 08:15 от varna_2

# 563
Варна благодаря за репортажа и превода  

Преди години имаше интервю, в което го попитаха, защо не си присади коса/ цитирам по памет/ и той отговори, че иска да види как времето го променя, че харесва естественият си вид. Възхищавам се, че без грам суетност приема роли, които променят външния му вид.
Радвам се, че ще останат в Турция. Преди години Халит често беше канен за водещ, изнасяше концерти... Искам  отново да го виждаме в различно амплоа...

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 11:56 от Lilims

# 564
Репортажът с Берг като видео

(някои неща вече бяха преведени вчера, ще преведа само новите моменти)

https://www.instagram.com/p/DJgZRzWovkn/

За деня на майката

Берг: Не обичам големи подаръци на този ден. Децата ми правят рисунки, картички. Идват с цветя в стаята ми рано сутринта. Али се роди през февруари, Денят на майката е през май. Беше на около два месеца и половина. Още не можеше нищо да държи в ръчичките си. Халит му беше дал едно  цвете и носейки го на ръце, влязоха в стаята да ме поздравят. Това беше първият ми Ден на майката и затова носи  особен смисъл за мен.

(чува се гласът на Хан)

Хан: Мамо, може ли да отида да си купя сладолед? Heart
Берг: Може.

Глас зад кадър: Научаваме още една тайна от Бергюзар Корел. Халит Ергенч спрял да ползва кола. Имал си друга страст. Новият му фаворит са електрическите скутери.

Берг: Ей тука наоколо кара скутера. Приятелите ми пращат снимки, когато го забележат в трафика. Казвам му: "Колата е ей там." Той: "Не, мятам се на скутера и тръгвам". И така пър-пър обикаля. Joy

=========

Ох, толкова са опасни тези скутери.
Дано бързо му мине меракът на Халит.
Обожавам интервюта с Берг.
Винаги е толкова емоционална и научваме по нещо новичко.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 13:55 от varna_2

# 565
Цитат
"Не, мятам се на скутера и тръгвам". И така пър-пър обикаля.

Joy Joy Joy

Цитат
Хан: Мамо, може ли да отида да си купя сладолед? Heart
Берг: Може.

Браво, вече сам си купува Blush

Колко е хубаво последните дни, имаме репортажи и новини с Халит и Берг Kissing Heart

# 566
Цитат
Хан: Мамо, може ли да отида да си купя сладолед?

Това ми припомни нещо.
Когато бяхме в кафенето на Берг преди години, Али беше колкото Хан, около 5-6 годишен.
На столчетата пред кафенето беше седнала една дама с кучето си.
Али, също като Хан, поиска позволение от Берг.
"Мамо, мога ли  да отида да погаля кучето?".
Тя му отговори: "Попитай госпожата".

Хубаво е да са научени малките деца да искат позволение преди да направят нещо.
Още не могат да преценят кое е редно и кое не.

# 567
Здравейте! Two Hearts

Цветна и ведра неделя, момичета!

Честит празник на Берг -  най- прекрасната майка!

Да бъде здрава!
Да се чувства всеки ден прекрасно със своите
три съкровища!
Blue Heart Blue Heart  Heartpulse

Честит празник и  на мама Хюля!

============

Варна, благодаря за репортажите с Берг и Халит и преводите!
Липсваха ми репортажите с тях.

Лили, за хубавите постове! Gift Heart

Фрагман 2 за епизод 13 на "Кралят"

"Искам Кенан обратно."

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 14:27 от HELEN60

# 568
Честит празник на мама Берги и на всички МАЙКИ !

Да са здрави и щастливи, да бъдат дълго време до своите деца!

# 569
Здравейте! Yellow Heart

Хубава Понеделник вечер и още по-хубава нова седмица, момичета!

От вчера по случай деня на майката в Турция..

Поздравления от латино феновете за Берг

===============================

От IG на Берг -12 май, 2025г.

Eсра Ерол е рожденичка днес.- Birthday

Честита да е! Flowers Four Leaf Clover

Поздрав от Берг, споделяйки снимка от Лондон.

Снимки от 13 серия на "Кралят"

Озет:

Скрит текст:
✔️Неожиданное развитие событий между Кенаном и Хандан выводит их отношения на новый поворотный момент.
✔️Озлем, с другой стороны, оказывается втянутой в собственные эмоциональные переживания из-за разочарования и вынуждена принять одно из самых важных решений в своей жизни.
✔️С другой стороны, Фади постоянно преследуют неудачи в попытках выполнить важное задание, порученное ей Кенаном, и она испытывает из-за этого тревогу.
✔️Гюллю, которая с большой надеждой верит в выздоровление Кашифа, с каждым днем ​​становится к нему все теплее и теплее.

Общи условия

Активация на акаунт