Алайнери Денталайн

• 861
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в четвърти месец. Решила съм да си проведа ортодонско лечение с алайнери. След щателно проучване се спрях на българските Денталайн? Събирам все пак още мнения и ще помоля да получа такива тука. Относно бременността, разбрах че има изпиляване не зъбите..или както се казва..боли ли? Стават ли зъбите по-чувствителни? Трябва ли задължително рентгенова снимка? Моля, миналите през това да споделят.
Благодаря 🙏

# 1
Здравей! Според мен не е добра идея точно по време на бременността да слагаш алайнери.

# 2
Аз в момента минавам лечение с invisalign. При мен не се е налагало изпиляване на зъбите, но трябваше да ми бъдат премахнати всички мъдреци. Рентгеновата снимка също е задължителна преди началото на лечението. Чела съм също, че хормоните на бременността могат да повлияят на това как тялото реагира на оралните бактерии в устата и зъбната плака, и да причини подути венци и малко повече дискомфорт по време на лечението. Като цяло самото лечение може да причини чувствителност на зъбите, без да е необходимо да се прави изпиляване.
Според мен също сега не е най-подходящият момент. Изчакай.

# 3
  • SF
Какво искат да ти пилят? За алайнери не е нужно изпиляване. Ще ти монтират само бутони. Няма да снимат плода, а само ще ти сканират устата. Не е вредно.
Тази марка не я познавам.

# 4
В чужбина мъдреците ги вадят по протокол. Много спорих с една зъболекарка, но това е, така са го учили.

# 5
Какво искат да ти пилят? За алайнери не е нужно изпиляване. Ще ти монтират само бутони. Няма да снимат плода, а само ще ти сканират устата. Не е вредно.
Тази марка не я познавам.

Изпиляването всъщност е стрипинг, който е задължителен абсолютно винаги, когато има струпване. В моя случай имам струпване и няма как иначе да се освободи разстоянието между зъбите. Освен това специално алайнери Денталайн работят без да се налагат бутони и ластици, това е една от причините да избера тях, защото не желая да имам. А за рентгеновата снимка, знам че не е ок да се прави по време на бременност и кърмене, без значение каква е.

# 6
Само да споделя, че на мен бутоните изобщо не ми пречат, бързо се свиква с тях. Ластиците са малко по-некомфортни, но и с тях се свиква. Моето лечение е планирано за 2 години и сложих ластици в началото на втората.

# 7
Здравейте, аз вече приключих лечение с алайнери Денталайн. Да кажем, че съм доволна на 90% от крайния резултат, но това мисля че по-скоро се дължи и на зъболекаря, при когото ходиш. Ако имаш конкретни въпроси пиши.

# 8
  • SF
Резултатите от алайнери най-малко се дължат на зъболекарите. Имат участие, но е минимално. Всъщност те главно предават шините и наблюдават как върви процесът.

# 9
Резултатите от алайнери най-малко се дължат на зъболекарите. Имат участие, но е минимално. Всъщност те главно предават шините и наблюдават как върви процесът.

Да това ми е ясно, просто може би моите виждания за прави зъби не съвпадаха с тези на зъболекаря.

# 10
  • SF
Брикетите дават повече възможности от алайнерети. Алайнерите са за по-фини настройки. Ако има големи "мърдания" и размествания, все още за предпочитане са брикетите.
Вие не видяхте ли предварително 3Д модел за предвижданията на фирмата-производител? В процеса на лечение Денталайн не дават ли възможности за корекции?

# 11
Видях модел, план за лечение и тн. След приключване на лечението се наложи още 2 пъти допълнителен брой шини, според мен за оптимален резултат трябваше да има и 3-ти път, за да се намести идеално още един зъб, но…
Както и да е, както казах на 90% съм доволна от резултата.

# 12
Здравейте, ще препоръчате ли ортодонт за София, която работи с Денталайн?

Общи условия

Активация на акаунт