как правите таратора?

  • 3 296
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 537
Настъргвам си една краставица/или на кубчета/ , настъргвам 1 скелидка чесън, нарязвам копър/пресен или сух/, сол и олио задължително.Накрая към тази смес добавям млякото и водата и готово.
Мляко и вода слагам 1:1, понякога и с повече вода. Пием го и ние в чаши Wink

# 31
  • Мнения: 481
Краставица на ситни кубчета (у нас на ренде не върви), олио, сол, копър, магданоз, чесън, счукани орехи... всичко това добре се обърква и се оставя да престои. Добавям млякото и отново добре обърквам, за да не стане на буци чак тогава вода, колкото поеме, обичаме го гъстичък таратора. Това с магданоза е приумица на нашия тате... без него таратор не ставало:)

# 32
  • Мнения: 1 906
Рендосаната краставица със скълцания чесън и олиото ги размесвам. Оставям ги да престоят малко. След това добавям добре разбитото мляко с водата (1:1) и солта.
Отгоре понякога слагам ситно нарязан копър.
Оцет почти никога не слагам.

# 33
  • Мнения: X
Краставицата обелена и настъргана и я посолявам преди да сложа млякото - това го знам от един приятел готвач. Млякото 1:1 към краставиците. Малко олио, чесънче за вкус, копър нарязан на много ситно да не ти се мотае в устата и орехи пожелание - който обича. Да ти е вкусно  Laughing
И аз така - орехите са ни нарязани на по - на едро - след като престои нчколко часа в хладилник става уникален тараторът - леко гъстичък, но го ядем както ни падне.

# 34
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
обелена и нарязана на кубчета краставица, обърквам със сол.
орехи на по-едро, копър, чесън минат през преса, магданоз ако имам, зехтин, оцет.
мляко и вода и много лед...

направих таратора вече и ще си поканя 1 приятелче от Колумбия, 'обожава' го Sick Laughing

# 35
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 550
Настъргана краставица, сол, олио. Млякото да е по- разредено, че иначе все едно ям салата Снежанка. Копър много рядко слагам, защото мъжът ми не го обича. Чесън- понякога. Орехи не слагам, не ги обичам в таратора.

П.с. В Испания приготвих таратор на семейството, при което работех. Бабесата си падна неимоверно много. Но го ядеше така- мляко, без вода, настъргана краставица, много чесън и още повече копър. Купичката просто зеленееше от копъра. Направо горчеше. Зехтин, сол и черен пипер  Crazy Цяло лято бухаше само такъв вариант на БГ таратора  Laughing

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 16:03 от Тарталета

# 36
  • там от където съм
  • Мнения: 1 073
Аз не слагам олио и орехи,само настъргвам краставицата,мляко с по- малко вода,сол,много копър и чесън и лятото лед!

# 37
  • Мнения: 4 916
Със зехтин, краставицата на кубчета, копър и понякога чесън. Рядко слагам орехи.

# 38
  • Мнения: 153
ОХ това ми е най-любимото!!!
Приготвям го така:
1.Краставиците ги рендосвам, но не на обикновено ренде, а от онези "V"-образните, като по този начин по-скоро ги режа на кубчета.Много мразя да е са рендосани.
2.След това слагам ЗЕХТИН и ЧЕСЪН/мнооого/ и СОЛ и разбърквам хубаво заедно с 2 коф. кис. мляко, за да не плува мазнината на повърхноста на големи петна.
3.Едва след това добавям 2 коф вода, защото го обичам по редичък

# 39
  • София/Овча купел 2
  • Мнения: 984
А пробвали ли сте таратор без мляко ?Става много хубав,особено за летните жеги.
Настъргана краставица,чесън,оцет,сол,копър,вода и лед.Всичко това на вкус.Пробвайте,няма да съжалявате Naughty.

# 40
  • Мнения: 7 091
А пробвали ли сте таратор без мляко ?Става много хубав,особено за летните жеги.
Настъргана краставица,чесън,оцет,сол,копър,вода и лед.Всичко това на вкус.Пробвайте,няма да съжалявате Naughty.

Аз имам любим коктейл, който за първи път опитах в Индия- настъргана краставица, сок от краставица, сок от лимон, газирана вода, много лед, листа мента.

# 41
  • Мнения: 2 159
със захтин, режа краставицата и понякога слагам орехче Simple Smile

# 42
  • Мнения: 9 907
вкъщи таратора правим по рецепта, която видяхме при Звездев - много е вкусно. Освен краставици, кисело мляко, вода, копър, чесън, орехи, зехтин и сол - слагаме лъжица заквасена сметана и малко пресен джоджен.

# 43
  • София
  • Мнения: 7 851
Моя таратор си е направо гъст айрян с краставици- нито олио,нито чесън.  Crazy

# 44
  • Мнения: 2 829
крастовици на кубчета,орехи,чесън,копър,сол олио,и кисело мляко разбира се Wink

Общи условия

Активация на акаунт