Мюсюлманско име за момиче🙂

• 2 294
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Включвам се и аз с един глас за Ясмин(а).
Харесвам също и Самира и Мириам.
Зелиха също е хубаво, ама да ѝ викат на галено Зели е малко кофти.

# 31
Може за галено и Лиша , което на мен ми звучи супер.

# 32
  • SF
Зелиха... Лиша...
Ми... при толкова много изброени имена, баш па Зели или Лиша хич не ми допадат. Ако задължително трябва да се почете някоя свекърва с това Зелиха, приемам, но при имена като Ясмин и Мириам да се избере Лиша като лишей ми е адски непонятно.
Може да има някакво великолепно значение, за което да не оценявам Ш-то и комбинация от З и Х в името.

# 33
  • SF
Ама условието е да се предложи име с мюсюлманско звучене и затова не се виждат в темата имена като Мария, Елена и Станислава.

Аз детето си Мириям или Сабиха не бих кръстила. Предлагам го в тема с определен въпрос към нас. В момента 3 мои близки чакат бебета и се шегуваме или сериозно обсъждаме варианти за имена. Нито една от тях не е чула от мен предложение за Мириам.
Но ми харесва като звучене и значение, заедно с още няколко.

# 34
Мириам ми звучи много архаично. Случвало ми се в Турция да ме заговарят някакви религиозни жени и да ме занимават за Мириам, отблъскващо
Севда остаряло също

Ясмин/а/, Надин, Азра

# 35
  • зад кестените
Гюнеш,Гюджан,Мелек,Нюлгюн

# 36
  • Далечният изток
Абе какви са тия имена дето ще си изкълчиш езика докато ги изречеш?!
Като Юмюгюлсюн. Реално име е впрочем. Ми то нито е звучно, нито е красиво.

# 37
На мен любимите са ми Йозге и Бахар.

# 38
Всеки си има вкус, и на мен много имена не ми харесват, но други ги намират за прекрасни. Хубаво е, че има много предложения, със сигурност все някое ще хареса на майката. На мен ми харесва и тук много нежеланото Мириам, не го свързвам със силно религиозни жени, дори мисля, че и в САЩ се среща.

# 39
  • София
Семра - турско име, Самира - арабско име. Приятна събеседница.
Нилюфер - водна лилия.
Гюлфие - роза.

# 40
  • София
Сани (Зора)

# 41
Гюнеш означава „слънце" на турски. Дъщерята на моя приятелка се казва така, но е родена и живее в Турция. Може би и сред българските турци се среща. Бяхме го коментирали в друга тема.

Нилюфер и Семра и аз познавам.

Познавам също: Леман, Налян, Найле, Сабиха, Неджля, Айтен, Бирсен, Белгинай, Невин, Мюжгян, Мелиха, Мелиса, Зейнеб, Емине, Есма, Нурие, Гюлнур и др.

Сещам се за шахматистката Нургюл Салимова.

Преди  време тук съфорумнички търсеха мюсюлмански имена и нарекоха дъщерите си Лида и Лидия. Лия също се използва от мюсюлманите.

Предлагам също и Сапфира.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 22:26 от Radilena

# 42
Живея в Турция и тези имена ми харесват:
Лара, Бейза, Дефне, Нехир, Зехра, Лина, Елиса, Азра, Илайда, Дамла, Седа, Мирай, Джерен

# 43
  • Най-красивата страна
Имена като Гюнеш,Гюлджан,може да имат хубаво значение,ама в България човек,който не знае турски ще се чуди това момче ли е или момиче.Звучат като мъжки имена.

На мен ми харесаха Дамла ,Лина,Илайда,Лара от тези,които предложи Малвина.

# 44
  • Варна
Предложих Арзу, защото го харесах докато младите се чудеха за името на внучката. Те предпочетоха Лара, че да звучи добре и за двата рода.

Общи условия

Активация на акаунт