Уреаплазма положителен тест

• 458
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета,
може би има вече създадена тема, но тъй като изчетох всичко и не ми помогна ще отворя нова такава.
Преди седмица посетих АГ, тъй като с мъжа ми от няколко месеца правим опити за бебе, които са неуспешни. За съжаление до такава степен си втълпих, че ми има нещо, че накрая посетих АГ специалист. При прегледа ми казаха, че видимо всичко е наред /но се наблюдават малки кисти, като ми казаха, че те не представляват проблем за момента/. Все пак пуснахме изследвания.  Тъй като резултатите ми вече са излезли, а консултацията ми е след седмица, аз естествено ги проверих започнах да се притеснявам още повече след като ги видях. За това моля за съвет. Това се резултатите :
DNA Микoплазма,Уреаплазма ,Хламидия
DNA Chlamydia Trachomatis ( - ) Отрицателен
DNA Mycoplasma genitalium ( - ) Отрицателен
DNA Ureaplasma spp.   (+ ) Положителен
Няма абсолютно никакви референтни стойности и започнах да се притеснявам за въпросната уреаплазма. Нямам и никакви оплаквания или болки или някакви странични симптоми. Та мисълта ми е това нещо опасно ли е и дали е свързано с неуспешните ни опити за бебе?
Микробиологията показва , че няма никакви проблеми , но като микроскопско заключение е изписано редуцирани лактобацили. Много ще бъда благодарна, ако някои от вас е минал по този път и може да ми помогне, тъй като наистина много се измъчвам

# 1
  • София
Уреаплазмата не е със стойности. Или я има или я няма. Аз нямах оплаквания, но си я имах се оказа. После се оказа, че имам и възпалителна течност, която гинеколозите са пропуснали. Минахме с мъжа ми два последователни курса с антибиотик и се излекувахме. (Ин витро в нашия случай, но все пак не ставаше и когато я излекувахме веднага се получи.)
Знам, че по време на бременност може да нанесе много поражения - включително пукане на околоплоден мехур.
Само знам, че като я излекувахме забременях.

Имай предвид, че може да бъде упорита. Ние имахме късмет веднага да се изчисти, но бяхме на антибиотик 22 дни, отделно при мен и вагинални глобули. Беше ми някакъв кошмар откровено толкова време да слагам глобули.
+ Контрола се пуска 3 седмици след края на лечението, а най-добре месец, защото има риск от фалшив положителен или отрицателен резултат.

# 2
Извинявам се предварително за въпроса, но това ли е била причината да пробвате Ин витро? 

Четох също че при положителен такъв тест трябва да се направи и PCR - ДНК за уреаплазмата, дали сте правили подобно нещо?

# 3
  • София
Не, не е била тя причината за ин витро.
Първо се установи с ПСР ДНК, после след лечението ендометриална биопсия, за да се провери обстойно има ли уреаплазма или друго.

С микробиология не се засича уреаплазма.

# 4
Всъщност се засича и с микробиология. Просто шансът да се хване е по-малък, отколкото с PCR, но ти явно имаш предостатъчно количесто и си я открили.
Сега пътят е:
Лечение и на теб, и на партньорът ти с АБ, за теб задължително след лечението курс с вагинален пробиотик, за да си възстановиш лактобацилите, които със сигурност са ти редуцирани, защото имаш уреаплазма. Всъщност - радвай се, че го карате така безсимптомно. Така или иначе - Уреаплазмата първо пречи на забременяването , второ - по време на бременност е опасна, задължително лечение и контрола и за двамата след лечението и то с PCR - за теб от цервикален секрет, за него - еякулат. Но наистина минимум 3 седмици след АБ, най-добре месец, то така или иначе е добре поне месец след АБ да слагаш вагинален пробиотик. Аз лично като си лекувах Уреаплазмата слагах и по време на АБ и след това - Гинофилус.
Това е в общи линии, писали сме много по този въпрос в другите теми, ако има нещо неясно прочети пак, питай.

# 5
По- скоро въпросът ми беше , дали е възможно да са настъпили някакви усложнения или запушвания например на маточните тръби. Тъй като на ултразвук лекаря каза, че няма видими други проблеми. Освен това очевидно доста дълго време не е лекувано това нещо, тъй като е било безсимптомно и именно това ме притеснява през този период , в който не е лекувано дали няма някакви поражения.

# 6
Принципно теоритично е възможно.
С УЗ това не може да се види, най-точно е с цветна снимка… Но такава няма как да си направиш преди окончателно да се излекуваш, така или иначе.
Не го мисли в момента, съсредоточи се в лечението и едва, когато видиш отрицателен резултат (препоръчвам, ако след 1 -вия месец си отрицателна, след 3 месеца да повториш пак), тогава да си направиш консултация с АГ специално, за да говорите за проходимост на тръбите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт