Вадене на метален щифт

• 266
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, имам един спешен въпрос. Бременна съм в 8-ми месец и от 4 дни имам силна болка в костта, следствие от метален щифт. Никой не иска да ми го извади, защото имало опасност от упойката, която предизвиква контракции и да не родя на стола. Моля, дайте съвет. Нищо не облекчава болката, пия парацетамол, но не помага, а имам още 3 седмици до раждането.

# 1
Здравейте! Защо с упойка, металният щифт просто се маха, не е болезнено. Упойка не, но тя тук и не трябва. За първи път чувам такова нещо, даже самичък ми е падал щифт с короната заедно. Той се маха просто, не трябва упойка. Упойка ми е слагана само за вадене на зъб, за нищо друго.

# 2
  • Перник
Здравейте! Защо с упойка, металният щифт просто се маха, не е болезнено. Упойка не, но тя тук и не трябва. За първи път чувам такова нещо, даже самичък ми е падал щифт с короната заедно. Той се маха просто, не трябва упойка. Упойка ми е слагана само за вадене на зъб, за нищо друго.

Точно така. Последно ми махнаха, т.е. той падна сам в процеса на сваляне на стара амалгамена пломба преди около месец. За да се постави щифт, би трябвало зъбът да е умъртвен преди това, следователно няма да има болка и нужда от упойка при махането му.

Общи условия

Активация на акаунт