Бихте ли дарили ембриони?

• 9 938
  • 305
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Имам дете от ДЯ и сперма на съпруга ми, което аз съм износила, родила и кърмила. Смятам, че е мое.
НО чуждо дете не бих осиновила.
Разбирайте го както искате.
Донорски ембрион също не бих ползвала.

# 61
Децата са точно самоцел, не са средство към друга цел. Природа.
Динчо, ти си го представяш като с донорска яйцеклетка да ти изработват дете по поръчка ли? Ами то по тая логика и осиновяването е такова - отиваш в магазина и избираш дете от наличните.

Не, представям си го млада съм, влюбвам се в мъж и решаваме да имаме дете. Ако не се получи, добре. Нямаме деца с този мъж или осиновяваме. Да се подлагам на неприятни и болезнени процедури, за да родя чужди генетично деца не е моето.

Fever Ray, такова страдание само, за да се размножи още един път мъжът ти с друга жена..... не е моето.

# 62
  • Пловдив
Всякак става. Всеки с неговите си сачми, дето го перат, както се каза по-горе.
Всичко изброено е нормално, хората са различни. Някой иска дете от любимия, друг иска просто дете, а най-често на различни етапи и възрасти искаме различни неща.

# 63
Fever Ray, а ДЯ +ДС не би ползвала ,защото няма поне 50% ваш генетичен материал?
*ваш- твой и на ТМ

съжалявам, но хипотетични идеи на хора, които нямат репродуктивни проблеми....си остават в зоната на хипотезата

Магдена , Dart

# 64
  • София
Да. Защото държах детето да има генетична връзка с другите ни деца.
На по-млади години бяхме за кратко пред избор СЯ+ДС и открихме, че не сме ок с идеята.

# 65
За пореден път виждам как се размива обсъждането на нагласи по реален, важен проблем, защото идват хора и започват да размахват пръст кой може и кой не може да се изказва. И най-гнусното нещо е убеждението им, че ако не си развеееш драмите и проблемите в нета - нямаш право на мнение!

# 66
всеки има право на мнение
добре, че законите не се пишат по нагласи...
иначе, гнусните хора с репродуктивни проблеми, с убежденията, че  всяко дете, заченато по всеки начин, има право да живее, нямаше да могат да имат свои

# 67
Да, всеки има право на мнение. Само че точно ти се изказа, че другите нямат право на мнение, без да знаеш подробности за чуждите проблеми.

# 68
Да, всеки има право на мнение. Само че точно ти се изказа, че другите нямат право на мнение, без да знаеш подробности за чуждите проблеми.
казах, че мненията им са хипотетични

иди прочети пак

# 69
Че къде се обсъждат закони??? Въпросът е личен - бихте ли дарили ембриони. Всеки има право да сподели виждането си. След 5г може да го промени. Има ли право - има.

# 70
казах, че мненията им са хипотетични

иди прочети пак
И като сложиш етикет "хипотетично" на някое мнение, автоматично го обезценяваш.

# 71
Минала съм през стерилитет, инсеминации и инвитро. Лично аз не бих дарила ембриони, но ако друг би искал да дари нямам никакви морални проблеми с това. Просто не бих дарила моите ембриони. Още в деня на трансфера ги усещах като мои деца, въпреки че знаех, че са само делящи се клетки. Това си беше лично мое усещане, чувство, емоция свързана с това през което минавам.
Смятам, че и дума не може да става да определяме кое мнение е правилно и добро. По тази тема всички мнения са правилни и добри.

# 72
Acid_Burn
, нека го кажа с друг пример- виждала съм как , изправен пред реалността гей -дете, приятел на баща ми/ поколение 50те г в Бг/ , обърна нагласите си
не си сигурна в мнението си, още повече категорична, докато не те срещне проблема ребром

това е дефиницията за хипотеза

не ми слагай думи в устата, защото точно аз не съм отнела правото на никой за нищо

по темата - бих дарила всичко, ако можех
бих ползвала, ако се е налагало

не безкрайно, не на всяка цена, не като удавник за сламка- само като евентуални начини за решаване на пъзела
който, може и да не бъде решен накрая, за съжаление

# 73
Acid_Burn
, нека го кажа с друг пример- виждала съм как , изправен пред реалността гей -дете, приятел на баща ми/ поколение 50те г в Бг/ , обърна нагласите си
не си сигурна в мнението си, още повече категорична, докато не те срещне проблема ребром

това е дефиницита за хипотеза
Само дето не си виждала мен, но си позволяваш да наричаш мнението ми "хипотетично", че даже и продължаваш да упорстваш, че знаеш по-добре от мен какви точно проблеми имам. Това е проблемът, в случай че не можеш да разбереш.

# 74
взимаш го прекалено лично
не съм те визирала, в предните си мнения
сама се изкарваш на пангара

Общи условия

Активация на акаунт