Нашите орхидеи – тема 45

• 27 245
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря Raya! 🥰 Дано и при мен така хубаво да цъфти 🤗
Интересен цвят, с това ме спечели 🙃

greis, честито фалче! Това е Тревизо. Така си цъфти - богато и трайно.

# 631
  • София
Цялата е в лунички 🥰 Веднага ме грабна като я видях на снимка преди две години.

# 632
Колкото и да се опитах да избягам от масдевалията, тя си дойде при мен 😁
Бях рожденичка тази седмица и вчера ме изненадаха приятели. Предизвикателства да има 😁

# 633
Така е, нашите приятели поддържат нашите "лудости"!
Да си жива и здрава и много успешна и взаимно да се спогодите с това прекрасно цвете!

# 634
И моята ароматна красавица разцъфна!

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 15:19 от *Ягодка*

# 635
  • София
greis, честит празник! Здрава да си! Обградена с цвят и радост!

# 636
Благодаря ви Raya и _re_ge! Two Hearts Да ни радват нашите растения и да си споделме още дълго! Relaxed

# 637
  • оттам, откъдето започва България
*Ягодка*, ароматът е плюс за красотата, която споделяш. Heartbeat

# 638
greis, честита бъди! И красивият подарък да те радва дълго!

Имам питане за една орхидейка, с която ще се спасяваме от паяжинки. От Кауфланд я бяха подритвали явно насам-натам, защото беше изоставена при безалкохолните Smiley Дожаля ми и я взех. Има паяжинки около листата и над корите, гледам я отгоре над опаковката, не съм я разопаковала и не знам още какви екстри може да има. Какъв препарат да й купя за паяжинките?

# 639
Може да е памуклийка, но може и дребно паяче да е...
Огледай, ако искаш снимай и покажи. Simple Smile Така няма как да препоръчаме нещо.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 10:47 от peneva_a

# 640

При мен цъфтежа продължава, тази година сезона ми е от началото на декември..

# 641
  • София
И при мен като при second - при някои премина втората вълна, ама други сега отварят. Сезонът започна декември.

# 642
Много благодаря beauty_magnolia 🥰

Хайде и аз да споделя малко от позакъснели те:

Тази е двойна и седи на водно от самото начало, май от врачаните съм я взимала, реши да цъфне 😊

Есмето продължава да отваря. Голям фен съм му 😍

second и при мен два нови цвята, след първите прецъфтели:

А вчера се престраших и разделих този ароматен жълтур. От самото начало е на водно. Корените бяха изгнили 😞 чак сега се посъбуди и пусна наченки на корени и ново листенце. Дано да оцелеят 🤞

# 643
Здравейте! Имате ли впечатления от магазина Secret Garden в Букурещ https://secretgarden.ro/en-bg? Скоро ще ходя там и мисле да погледна. Имате ли препоръки какво да си взема - евентуално препарати?

# 644
  • София
По възможност взимайте наскоро доставени растения. Прегледайте сайта и си изберете предварително. Не съм ходила до магазина, но ми се струва възможно да направите поръчка авансово и да си я вземете от място. Много хвалеха препарат на спрей - комбиниран инсекто-акаицид /дали нямаше и фунгицид в него/. Бяха две разфасовки - 300 и 600 мл.

Общи условия

Активация на акаунт