🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 161
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 1 020
  • България
Неделчо и Туджаров бяха много неадекватни в седмичния си обзор, липсват им факти, бъркат случки, за пръв път не им изслушах подкаста докрай. Неделчо бърка информация за Алекс и спори с Туджаров. Губят по половин час в приказки пред блока. Нивото драстично е спаднало. Чакам си Ауткаста.

# 1 021
Ето и още една снимка, в която се виждат и острова на избрания, както и хълмчето, което се виждаше зад лагер 1 и се чудихме какво е, и както някой беше казал е остров.

# 1 022
Все си мисля, че нещо ще разклати Миро и вместо да тика Алекс или Бистра до финала, ще вземе той самия да се дотика до там. Или поне така се надявам.

Финалисти - Георги, Миро, Венци

# 1 023
  • Другата България
Сега погледнах анкетата - Георги, Венци и Бистра са фаворитите /които ще спечелят/ на повечето от списващите.
Е, аз не съм с масовката, и си държа на своето относно Бистра. Blush

# 1 024
  • София
Според мен стратегията не е толкова важна в Островът, а най-вече социалната игра. Ако те харесват по-малко ще те изкарват на таблото. Ако си добър в игрите ще им вземеш страха и няма да смеят, а и бързо ще станеш богат и следователно недосегаем.
Не че стратегията не е важна, тя е важна във всяко едно нещо. Но има различни видове стратегии. Не всяка стратегия трябва да е от типа американски сървайвър, за да е печеливша.
А и тук съвети с гласувания няма.
Има три значими фактора: да си добър в игрите, т.е. комплексен / да си добър в социалната игра / да си добър стратегически играч
Венци има 2 от 3 и според мен като комбинация е номер 1 по този показател. Според мен няма човек на острова, който да не го харесва. Дори и Гогов го харесва и за това му е толкова черно и тъпо, че Венци го е нарочил. Не съм чул някой да казва лоша дума за него. На синхрон или след формата.

Никой от сегашния каст на Острова не притежава и трите фактора, т.е. някой да е 3 от 3.
Има много 1 от 3, не малко 2 от 3, но 3 от 3 няма никой.
Хмм, чакай. Май Миро е най-близо до 3 от 3, защото той е комплексен, социално мисля, че е доста харесван (не колкото Венци, но е в топ 3), а и стратегически стои добре.
Но Миро сам каза, че ще е патерица, а такъв герой като него никога няма да излъже след като го е казал на всеослушание. Няма начин да се изметне и да направи някакъв зъл ход, за който някои си мечтаят. Шансът е под 1%

Та така. Simple Smile

Значи с теб се различаваме само с Алекс. Ти си заложила на Алекс, а аз на Бистра.

И накрая ще се окажат Митов, Ванеса и Беркето и направо да канселират сезон 2. Grinning

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 23:52 от Diavolo

# 1 025
Мисля си за промото от което става ясно, че Митов е изпортил своите на Георги. Това за мен означава, че вероятно при него ще ходи.

# 1 026
Ами аз няма да си поправям гласа от миналата неделя оставям го, на което си мислех тогава.
А кои искам да победят си е непроменено: Вера, Алекс, Венци, Миро, хакнала съм анкетата да дам 4ри гласа Simple Smile

И накрая ще се окажат Митов, Ванеса и Беркето и направо да канселират сезон 2. Grinning
Grinning Grinning Grinning

# 1 027
  • Другата България
Скрит текст:
Според мен стратегията не е толкова важна в Островът, а най-вече социалната игра. Ако те харесват по-малко ще те изкарват на таблото. Ако си добър в игрите ще им вземеш страха и няма да смеят, а и бързо ще станеш богат и следователно недосегаем.
Не че стратегията не е важна, тя е важна във всяко едно нещо. Но има различни видове стратегии. Не всяка стратегия трябва да е от типа американски сървайвър, за да е печеливша.
А и тук съвети с гласувания няма.
Има три значими фактора: да си добър в игрите, т.е. комплексен / да си добър в социалната игра / да си добър стратегически играч
Венци има 2 от 3 и според мен като комбинация е номер 1 по този показател. Според мен няма човек на острова, който да не го харесва. Дори и Гогов го харесва и за това му е толкова черно и тъпо, че Венци го е нарочил. Не съм чул някой да казва лоша дума за него. На синхрон или след формата.

Никой от сегашия каст на Острова не притежава и трите фактора, т.е. някой да е 3 от 3.
Има много 1 от 3, не малко 2 от 3, но 3 от 3 няма никой.
Хмм, чакай. Май Миро е най-близо до 3 от 3, защото той е комплексен, социално мисля, че е доста харесван (не колкото Венци, но е в топ 3), а и стратегически стои добре.
Но Миро сам каза, че ще е патерица, а такъв герой като него никога няма да излъже след като го е казал на всеослушание. Няма начин да се изметне и да направи някакъв зъл ход, за който някои си мечтаят. Шансът е по 1%

Та така. Simple Smile

Значи с теб се различаваме само с Алекс. Ти си заложила на Алекс, а аз на Бистра.

Именно, Миро притежава и трите, и е абсолютна загуба за формата ролята, която сам си е отредил - на патерица и на бушон. Така губим ние, зрителите. И аз съм на мнение, че ще държи на думата си и няма да се отметне от нея. “Злият ход“ го очаквам от други, не от него, ако изобщо има такъв.
Да, аз съм заложила на Алекс не защото искам - категорично не го искам на финал с тази нелепа стратегия, но все пак стратегия, пак е нещо за разлика от други. Защото вярвам, че е имал такава, която идеално пасна и с характера му, и с условията на острова, и с лагера, в който попадна, и с хората, с които се обгради, и с това, че Миро дойде точно в този лагер, и с късмета, и...те така. Няма да се повтарям, писали сме - последните епизоди го извадиха от сандъка и го качиха на трона, от който за оставащото кратко време не виждам какво може да го свали. И кой. До четвъртък вярвах в Митов, въпреки загатването, че ще се премести в мимоландия, не вярвам това да стане, а и да стане, ще е първата жертва на семейството. Тъй че вече не очаквам изненади от него.
Виж, от Берекета може да излезе нещо.

# 1 028
Миро е стратег, добър играч и единственото което не ми харесва в него е това, че иска да добута Бистра до финал.
Харесвам Георги, въпреки че е злодей.
Венци и Гогов са другите ми фаворити.
Мисля обаче, че ако има жена финалист това ще бъде именно Бистра. Прекалено много екранно време и отделиха, за да си тръгне просто така.

# 1 029
Аз като цяло не го разбирам Миро. Защо влиза във формата, ако не иска да победи? Просто, за да е в устата на хората ли, реклама? Може би, но той е най-стратегически ориентираният играч и е решил да си бута хората напред и да е обединител на лагер 3. Жалко е, че си е отредил ролята на бушон, това за мен говори две неща - твърде много си вярва (надувка е) и е там само за реклама на бизнеса си. И двете не са ми ок, защото това е игра, която завършва с победа за някого и само участието, заради участието, не е достатъчно. Това не са Олимпийски игри в класически вариант, тук все пак има заложени доста пари за печелившия и доста глад и мъки, за да се доберат до тях. В този смисъл, ако Миро е отишъл само, за да се направи на велик и е заел мястото на някой, който би искал наистина да спечели, не одобрявам.

# 1 030
Оф само аз ли не харесвам Георги ... Sad ?
Към момента имам предвид.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 00:45 от Одри ♡

# 1 031
Разбира се, че не. Георги е масово недолюбван, виж огромната разлика в гласовете в анкетата между кой искате да спечели и кой мислите, че ще спечели. Има си доста криндж моменти с него, но е интересен персонаж. В следващия епизод предполагам, че Жоро си говори с кокоса с надпис Емо, защото са скрили част от храната умишлено преди да отидат на игра.

# 1 032
Хубава дискусия се е заформила за това кой колко от трите основни компонента - физика, стратегия и социална игра, притежава.

Аз мисля, че Миро и Георги са най-близо до това да са т.нар тройна заплаха. Миро ми е все още втори фаворит, след Вера, понеже няма кой друг, но е много некоректно, че не играе за финал. Някак е лицемерно да повтаряш за чистата и достойна победа и накрая да участваш в най-некоректната договорка, която подобен формат може да предложи, а именно да играеш за някой друг. Не с, а за. Като не му трябват парите, нека ги дари, ако спечели. Дори да ги даде на Бистра за залата, пак е ок. Но, ако наистина се стигне да си дава гривните, това би опорочило формата. Отделно, самата Бистра как би се зарадвала на победа в уговорен мач. Жоро също има подобни качества, но при него странното желание да не бъде злодей и да повтаря някакви тъпотии за чакрите и енергиите, доста ме напряга и му пречи да играе. Хем иска да прави ходове и да е на финал, хем плаща голям данък "обществено мнение".

Вера ми е фаворит, защото е много адекватна социално, стратегически вижда добре нещата и се е обградила с щитове. В игрите не е фаворит, но има шансове за победа срещу доста хора, при определени условия. Единствено ми се иска да е една идея по-дейна социално, но може и това да се види в бъдеще.

Като цяло, на мен основния проблем с формата ми е, че много трудно може да се играе стратегически. Ясно е, че когато елиминациите са на арената, а не на съвет, това драстично орязва групата хора, които могат да спечелят. Плюс това, продукцията постоянно сменя правилата, което създава хаос и прави невъзможно ти да планираш ходове напред. Добавяме че на практика, дори да направиш топ ход и да махнеш силен играч, някой друг просто може да го спаси, което убива целия смисъл на стратегията. Освен това, социалната игра също е много изродена. В предавания като Сървайвър, Биг Брадър САЩ, Предателите и т.н., имаме numbers game. Там добрата социална игра е свързана с броя контакти, които имаш и хора, които са склонни да играят с теб, което е готино. Тук, дори да събереш 70% от хората в алианс, ако те са слаби физически, ще имат много по-малко гривни, съответно по-рядко ще се падат на диска и цялото начинание се обезсмисля. Затова и безумни неща като това Александър да се държи умишлено зле с другите и Мая и Бистра да си обиждат лагера, се приемат за нормални. Ако регламентът се промени, това просто няма да е така.

Именно защото не броят хора, а този на гривните определя, може да се стига до адски скучни периоди и финали на сезони, защото това е заложено в концепцията. След като печелят трима, а не един, нищо не пречи на физическите машини да се обединят, да вземат 70+ гривни и да гонят другите. Още по-безумното е, че ако някой вземе 35-40 гривни в седмица 8 да кажем, може да е сигурен финалист, ако не сменят правилата, което просто не е интересно. Навсякъде последните епизоди са драматични, а тук засега не е така. Това може да се реши, като при оставащи 10 играчи, за мен е най-добре да ги съберат на един плаж и протекциите на най-богат да отпаднат, което да направи играта по-динамична.

# 1 033
  • България

Тези, които го харесваме и подкрепяме за финал, се броим на пръсти: аз, Дяволо и още 11 души от анкетата.

Тази седмица си загубих единия фаворит за финал - Киро, но ми останаха Георги, Венци и Алекс. Чакам да видя Жорката как ще изплува от малкото гривни.

# 1 034
Неделчо и Туджаров бяха много неадекватни в седмичния си обзор, липсват им факти, бъркат случки, Неделчо бърка информация за Алекс и спори с Туджаров.
Това много пъти се случва вече. Коментирайки "Игри на волята" Неделчо на няколко пъти е тотално неадекватен, или не е гледал като хората, или просто се разсейва, не знам. Изпуска важни неща. И спорят двамата.
Тези, които го харесваме и подкрепяме за финал, се броим на пръсти: аз, Дяволо и още 11 души от анкетата.
Вземете си го вкъщи този Гошко. Ама да не пропищите скоро.

Общи условия

Активация на акаунт