Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 235
  • 596
  •   1
Отговори
# 195
Една такава забрана ми звучи много комунистически.И без това домовете за сираци са пълни,така че не!

# 196
  • София
Тези свещеници много насериозно са се взели, гледам по БТВ и не вярвам на Ушите си #Crazy, кой им дава право да определят живота на хората, кой въобще може да ме накара да влеза в църква и да им слушам глупостите.
От както започнаха да взимат пари за щяло и нещяло им порасна работата - 15лв за панахида, за да ми мрънка 5 минути под носа си, да се чеше и накрая - Бог да прости, 15лв да ви дава Господ здраве... #2gunfire

# 197
  • София
Не, не бих подкрепила. Това е въпрос на личен избор. Има си начини за се обърне внимание на тези неща, но не е този.

# 198
  • Няма такава държава!
Църквата като цяло, а и специално българската, нямат място в това решение. То си е лично. Аз също мисля, че е по-добре аборт, отколкото нежелано или увредено дете. И това по колко пъти и с колко мъже правиш секс няма нищо общо с абортите - може и веднъж да си легнеш с някой и да забременееш. Освен това дори да забранят абортите дали това ще повлияе на секса за 1 нощ или случайните връзки? Съмнявам се....

# 199
Да го кажа по-ясно: в тази църква свещениците се бият (в буквалния смисъл) за имоти. Май имаше един убит.
В тази църква можеш да си купиш званието архонт. Ей така.
В тази църква можеш да се подвизаваш с видни мафиоти по заведенията без угризения.

Дори не ми се отваря приказка за циничното отношение към ежедневните "тайнства" като бракосъчетание, кръщене, панихида и пр., за липсата на стремеж (най-малкото) към ролята на духовен наставник, опора и пр. (а има хора, които биха се обърнали към нея).

И имат очи да четат морал на жените? Как не ги е срам, честно.

# 200
 Не, не мога да подкрепя такава идея.
 Не разбирам този свещеник защо открива пред цяла България изповедта на една жена-лекар и обръща нещата в тази посока. Какво доверие може да има човек на такъв свещеник?

# 201
Днес имаше интервю по НТВ, пак за същата тема. Подкрепям правото на РОДИТЕЛИТЕ да решат дали да задържат едно дете и , че църквата няма място в креватите на хората. Направо беше безумно изказването на един от поповете, че се изключват от църквата жени пиещи противозачатъчни, ползващи спирала. Това е грях. Абе в кой век живеят тия хора? Наистина ми се сви сърцето като гледах филма, ама пък тоя поп как може да твърди, че жените правят аборт по незнание какво се случва с плода. Сигурна съм, че няма жена която да не разбира какво прави с този акт. Добре, че е медицината и достъпа до информация за да не мреме като пилци от сифилис и да имаме избора да родим и отгледаме дете с недъг. В крайна сметка не може да живеем в средновековие, нека се възползваме от еволюцията. Грешни не грешни, това е работа на църквата да ни предпазва от грехове и да дава успокоение на душитени, а не да ни  съди. Има КОЙ да свърши това  А ако съди  да вземе да се телепортира с няколко века напред

# 202
  • Стара Загора
Честно казано незнам дали това изобщо може да се нарече църква..на мен повече ми прилича на цирк..или някакъв маскарад..Когато ми кажат църква и си представям голям храм, а там..добри хора,които винаги щв те изслушат и ще ти помогнат,а няма да седнат да мислят как да изкарат повече пари,как да се напият /тук в Стара Загора все пияни попове има..има един все обелен ходи..а друг.. много пиян .. като съм била малка ми отбелязал с кръстче в кръщелното ПОЛ МЪЖКИ..без "видима причина" ако ме разбирате  bowuu  Blush .. ,но пиян е бил човека../ и като ги гледам как се изпотрепват заради тия имоти.. и после имат наглостта да се обявяват и срещу абортите..ами извинете,но според мен всяка майка трябва да има избор..а не някой си там..свещеник който лъже и краде 'за благото на църквата' да й казва кое е добро и кое не!
Лично аз не подкрепям и толкова!   Naughty
 #2gunfire

# 203
  • До хладилника, който обичам
И аз гледах част от предаването. Филма с аборта под ехографско наблюдение беше доста манипулативен. Направо беше ужасно, това което се случва с детенцето(казвам детенце, защото в 12 г.с. то си е жив човек). Коя раждала жена след тези кадри ще си помисли за аборт, освен ако няма много основателни причини за това? Защото в 12 г.с. аборт се прави само по медицински причини и точно за това филма беше много манипулативен, но това не ми попречи да се почувствам зле.
Иначе съм за правото на жената да решава дали да задържи едно дете или не, но не съм и за безразборните аборти.
Естествено, че е манипулативен филмът. Абсолютно толкова манипулативен ще е и филм за живота на децата в редови дом за изоставени деца в някое скрито село.
Да, мисля, че много от жените, които вече са износили дете, сериозно ще се замислят, преди да направят аборт.
Пълна глупост е да се сочат единични примери за не особено умни персони, които лягат за кюретаж ("кюре" значи съвсем друго, Воден) като масов случай - това не е така.
Такова решение не се взима с лека ръка и е меко казано тъпо да се крещи "за" или "против" от някаква не много ясна морална позиция, когато са замесени доста повече неща от един гол морал.
И - по повод несмислените писания на Водния кой правел аборти и колко било по-добре да се роди детето и да се даде в дом - иди посети няколко детски дома първо - майките от ДБМ с удоволствие ще те заведат, ще ти дам имената им да се свържеш с тях. Иди, виж тези деца. Погледни статистиките колко деца има в домовете и какъв нищожен процент от тях биват осиновявани; потърси статистики какъв живот водят по време на престоя си в дома и след това, и после коментирай - вложи малко мисъл, преди да пишеш.

п.с. ако има някакво значение (примерно, ако е критерий за това кой може да участва пълноценно в темата) - запозната съм с Библията.

п.п.с. Воден, и мен ме интересуват отговорите на въпросите, които ти зададоха. И мисля, че можеш да дадеш само един отговор, ако наистина вярваш в позицията, която защитаваш  Rolling Eyes

# 204
  • Сливен
Я, да настане матриархат отново!!!

Twisted Evil Twisted Evil Само там е спасението Laughing

Такова решение не се взима с лека ръка и е меко казано тъпо да се крещи "за" или "против" от някаква не много ясна морална позиция, когато са замесени доста повече неща от един гол морал.
С две ръце я подписвам тази ти мисъл Бу.
Решението, което се взима при тази стъпка е много трудно и емоционално изстрадано за всяка жена изправена пред този акт.
Само човек, който не го е преживял може да размахва разни безмислени лозунги ...
А ... и човек направил 6 деца на жена си ... 

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 10:43 от Ян Бибиян

# 205
# 206
Абе момичета, с това ни красноречие така уплашихме Речния(Морския, Океанския), че той по едно време само погледнА и веднага бегА.
Ни дума, ни вопъл....ни анатема. Twisted Evil

# 207
Аз хванах само началото. Кажете, някой попита ли го този "благочестивец" кой му позволи да нарушава тайната на изповедта???

# 208
Аз хванах само началото. Кажете, някой попита ли го този "благочестивец" кой му позволи да нарушава тайната на изповедта???
Ами да-Коритаров го попита, даже не само това, попита го защо, аджеба, е задал такъв подвеждаш въпрос на жената-самото отче я е попитало"Аборти правите ли"? Close

# 209
Не, няма да подкрепя църквата. Правото на аборт е лично право, т.е. не търпи чужда намеса. Най-малко пък на църквата (визирам не само българската православна църква)  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт