Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 036
  • 596
  •   1
Отговори
# 540
  • Сливен
Въпросът ми е изключително сериозен.
И няма нищо общо с коктейлите
 MechoPuh бягаш по тъч линията

# 541
  • Варна
За какви забрани говорим предвид колко е напреднала медицината и колко възможности дава?

На мен много ми хареса изказването на доц. Щерев - че трябва да се обеденят усилията на властта и на църквата в просвещаване на хората, в повишаване на тяхната здравна култура. Това по-естествен път ще намали абортите и без забрани.
Ако познаваш различните видове контрацептиви, ако си чувал за хапчетата след акт, ако знаеш как да се пазиш не само от забременяване, а и от различни полово предавани болести - това е истината според мен. Защо не забранят СПИН или секса като цяло?!?
Всичко е в знанията, възпитанието, културата. Там според мен трябва да се насочат усилията и само това ще даде бързи, безболезнени резултати са намаляване на абортите, а не някаква абсурдна забрана.

# 542
Въпросът ми е изключително сериозен. И няма нищо общо с коктейлите, MechoPuh бягаш по тъч линията

Имах предвид, че въпросът е напълно безсмислен. Защото тук не става дума, че детето трябва да бъде убито, пък видиш ли, сега ще решим как/кога точно да стане.
                 Убийството на дете или възрастен се смята за нещо извън закона, това е пределно ясно. Спорът е единствено дали живота на детето в утробата на майката трябва да бъде защитен от закона или не. Тъй разбирам аз темата по същество...
                 EliZ е обяснила много добре как да не се стига изобщо до такива чуденки.

# 543
                 Убийството на дете или възрастен се смята за нещо извън закона, това е пределно ясно. или неСпорът е единствено дали живота на детето в утробата на майката трябва да бъде защитен от закона или не  . Тъй разбирам аз темата по същество...
                 EliZ е обяснила много добре как да не се стига изобщо до такива чуденки.
[/quote]
Много ми хареса този отговор. Нека да наричаме нещата с истинските им имена, а не да се крием зад термините.
 Hug

# 544
  • Сливен
Не, въпросът е защо да се ражда нежелано дете, което трябва да страда по един или друг начин?

# 545
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не, въпросът е защо да се ражда нежелано дете, което трябва да страда по един или друг начин?

Не трябва да се ражда нежелано дете ..... по- добре бързо да се махне  в зародиш, отколкото цял живот страдания

# 546
Да, EliZ е много права, но нека ви напомня, че попът, щедро раздаващ анатеми, обяви за равностойни на аборта и всички познати контрацептиви, измъкна се от въпроса за прилагането им при лечение на хормонални проблеми и "разреши" в много краен случай употребата на презерватив, ама не защото е правилна, а защото било компромис.

# 547
  • София
Последно - извода е да отказваме секса освен за размножаване и туй то. Хем няма да се забременява изневиделица, хем болести няма да има, хем може и чисто девствени да си умрем при късмет. Пък тогава господ ще ни награди за душевната и физическа неприкосновеност.

# 548
  • До хладилника, който обичам
да се обеденят усилията на властта и на църквата в просвещаване на хората, в повишаване на тяхната здравна култура. Това по-естествен път ще намали абортите и без забрани.

Ако познаваш различните видове контрацептиви, ако си чувал за хапчетата след акт, ако знаеш как да се пазиш не само от забременяване, а и от различни полово предавани болести - това е истината според мен. Защо не забранят СПИН или секса като цяло?!?
Първото е много вярно - мисля, че всички сме съгласни, че повишаването на сексуалната и здравната култура на населението и особено на младото поколение, непременно ще доведе до по-добри резултати, отколкото оставянето на настоящото безпросветно положение тип 'всеки се спасява са' + хули по абортите = безизходица.

Второто - тцъ. Отецът обясни, че всякакви контрацептиви след секса са убийство, защото може вече и да има живот...

А сексът си е все така забранен Mr. Green този без брак, както и (на теория) този, който се прави не с цел продължение на рода. Хау.

# 549
И всички мъже са грешници. Онан - онанизмът.

# 550
                 Убийството на дете или възрастен се смята за нещо извън закона, това е пределно ясно. или неСпорът е единствено дали живота на детето в утробата на майката трябва да бъде защитен от закона или не  . Тъй разбирам аз темата по същество...

Ами, да речем, в някои от САЩ има такъв закон - ако бъде убита бременна жена, независимо в кой стадий на бременността се случи това, се счита за двойно убийство. Това как ви звучи? На мен ми звучи като явно противоречие. Хем може да се прави аборт до някое си време, хем пък, ако насила някой отнеме живота на емрбиона, било убийство. Хм...

Бу, това, дето сексът бил забранен извън случаите, в които се продължава рода, просто не е вярно. Струва ми се, че представите на повечето хора за Православието (включително и на някои свещеници) е крайно изопачено.  Tired

# 551
  • До хладилника, който обичам
Бу, това, дето сексът бил забранен извън случаите, в които се продължава рода, просто не е вярно. Струва ми се, че представите на повечето хора за Православието (включително и на някои свещеници) е крайно изопачено.  Tired
Иеппе, съдя по частта на Библията за Онан Rolling Eyes

# 552
Вярно е ,вярно е... Такова е мнението на православната църква. Май твоето мнение за нея е изопачено.

# 553
             Аз не разбрах връзката между секса в брака и Онан  newsm78? В Библията никъде няма забрана да се прави секс в брака, дори напротив.

# 554
             Аз не разбрах връзката между секса в брака и Онан  newsm78?
Чела ли си въобще за какво става дума в историята(или не знам как се нарича там) за  Онан -господ го наказва защото прави секс свършвайки не на определеното място и не с цел зачеване. Т.е всички които правят секс използвайки контрацептиви или прекъснатия полов акт са грешници - толкова грешни,колкото и тия дето правят аборти.

Общи условия

Активация на акаунт