Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 184
  • 596
  •   1
Отговори
# 525
Бу, според Православната Църква, животът започва от момента на зачатието. Доколкото ми е известно, това е мнението и на останалите християнски църкви.

# 526

Според църквата/те/, греха да абортираш е равен на греха да родиш детето без баща или да нямаш брак с бащата. Все си в грях.

# 527
  • До хладилника, който обичам
Според църквата/те/, греха да абортираш е равен на греха да родиш детето без баща или да нямаш брак с бащата. Все си в грях.
Сериозно ли това са равни грехове според църквата? Shocked

# 528

Но това е нещо различно от убийството все пак, нали?
Освен това и аз питам, както Мис Бу отдавна- къде в Библията има взето становище по въпроса. Изрично подчертавам- къде в Библията, а не в поредното лично тълкувание на когото и да било?
Ако се не лъжа сексуални отношения без брак /т.е./ преди брака се таксуват като блудство. Ами нали именно цитата, който съм ползвала с хвърления камък е по отношениа на блудница?!
Не съм богослов, подчертавам питам не за да се заяждам, а за да получа отговор от наистина запознат със Светото писание. Чела съм само Библията, без да съм запозната подробно с православния канон, но се интересувам и само от това, което пише в извора на вярата, а не поредното тълкувание на поредния теолог.

# 529
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
и мен ме тормозят тези неща....  въпроса за душите на тези бебенца ...има ли душа ? ...къде отива тя след смъртта ? ...убийството грях ли е ? ... такива неща .... дето никой не ги знае ...  Crazy

# 530
В интерес на истината 7-те смъртни гряха са съвсем различни, което е супер-странно, ама чак свръх-странно...
Но да, почти всичко, което би могло да улесни живота на човека или да му достави удоволствие, е грях и повечето грехове са формулирани през вековете от висши доховници при едно доста свободно тълкувание на Библейските текстове.
Забелязала съм, че Църквата се изтрепва, обаче, да спасява всякакви боклуци, напълно осъзнати престъпници: серийни и наемни убийци, изнасилвачи и наркопласьори, а също така освещава офиси и Бог знае какви други съмнителни начинания на всеизвестни престъпни босове... Но ще анатемосва жени в безизходица с лека ръка... Sad
Филми за мафиите по цял сме гледали всички - все си мисля, че изключителната "набожност" на мафиотите не е съвем изсмукана от пръстите. Та не мога да не си задам и някои въпроси за индулгенциите...

# 531
Пък аз за пореден път задавам един и същ въпрос-но отговор не намирам.
Защо след като Христос е един - всеки го дърпа към себе си и смята, че неговото тълкувание е най-правилни?
Защо всеки се стреми да откъсне парче от баницата и обявява другите за'грешни", "еретици" и други подобни епитети?

# 532
И колко войни са се водили и колко хора са избити в името на религията.
Наскоро прочетох, т.е. опитах се да прочета книгата на Ваня Червенкова.

# 533
...Но да, почти всичко, което би могло да улесни живота на човека или да му достави удоволствие, е грях...

А това ли е аборта за вас  newsm78? Улеснение, удоволствие? Какво ли не прочетох в тази тема вече  ooooh!...

# 534
А колкото до душите на бебетата, мисля, че се счита, че всеки некръстен е за ада. Което е доста стресиращо за майка, изгубила новороденото си бебе, ако рече да мисли по този начин.
За всички, останали с погрешно впечатление, ще повторя, че аз СЪМ вярваща, но вярвам, че Бог е любов и доброта, а не че някакви ояли се и самозабравили се "божи служители" ще ме държат в страх. Като се установи един Синод, установи се собственика на свещоливницата и попове спрат да се избиват за имоти и кинти, а Църквата (БПЦ) си застане на мястото и становищата й почнат да идват своевременно, а не като след дъжд - качулка, може и да започна да се вслушвам повечко в посланията й.

MechoPuh, точно за такива свободни тълкувания говорех... Вадиш няколко думи от общия контекст и хоп! един изгаря на кладата. Можеш да започнеш да организираш убиването ми с камъни, какво чакаш още???
(Все пак ще ти подскажа: ако не си забелязала, темата отдавна се изроди и се засегнаха още доста неща, освен абортите.)

# 535

Глупости!

# 536
Забелязала съм, че Църквата се изтрепва, обаче, да спасява всякакви боклуци, напълно осъзнати престъпници: серийни и наемни убийци, изнасилвачи и наркопласьори, а също така освещава офиси и Бог знае какви други съмнителни начинания на всеизвестни престъпни босове... Но ще анатемосва жени в безизходица с лека ръка... Sad

И кой е в безизходица в конкретния случай? Мисля, че непрекъснато забравяте за какво точно става въпрос. Лекар, който е отишъл на изповед е бил запретен от Свето Причастие, защото отказва да престане да прави аборти. Това не е безизходица, а въпрос на избор. Никой не анатемосва жените, правили аборт.

# 537
..А колкото до душите на бебетата, мисля, че се счита, че всеки некръстен е за ада..
              Всъщност горното е пример за свободно... дори не тълкувание, а съчинение. И да, отдавна забелязах, че темата отиде... по дяволите  Mr. Green. Поради което усилено се въздържам да пиша, пък дори и да чета  Crossing Arms. Аз каквото имах да казвам - казах.

# 538
  • Сливен
Някой по-нагоре спомена Даниела Терзийска...
А де! Искам да задам един въпрос на всичкики противници на аборта

Кое е по-добре - да родиш дете, което нямаш желание да гледаш и след това да го удушиш, изпереш в пералнята си или да го бутнеш от 6-тия етаж или да отидеш и просто да абортираш ?
Чакам отговори. Много ще ми е интересно.

# 539
А де! Искам да задам един въпрос на всичкики противници на аборта

Кое е по-добре - да родиш дете, което нямаш желание да гледаш и след това да го удушиш, изпереш в пералнята си или да го бутнеш от 6-тия етаж или да отидеш и просто да абортираш ?
Чакам отговори. Много ще ми е интересно.

Чакаш отговори на въпроса как е по-хуманно да се убие едно дете ли? Мила, ако си започнала с коктейлите в понеделник предиобед, направо си умирам да те чета в петък вечер  Mr. Green...

Общи условия

Активация на акаунт