Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 190
  • 596
  •   1
Отговори
# 300
  • София
всеки интерпретира прочетените думи на другия според желанията си
определено не съм целяла да хваля мъжете за собственическите им инстинкти

# 301
Примерът ти е неподходящ, защото ти  си оставила детето по свое желание, а не защото ти е било забранено да го махнеш.

# 302
  • София
подходящ си е, щото е за илюстрация на последващите ми перипетии и сегашната ми увереност, че с още едно дете в момента не бих могла, да речем, да се справя.
А тогава не мислех с главата си и не си правех сметката мога или не да се справя с всички отговорности.
Но ако тогава бях решила да направя аборт и някой ми беше забранил - ами на какво дередже щяхме да сме сега, с всичките проблеми, дето ми се изтресоха на главата. Ако детето ми беше нежелано щях ли да имам сили и желание да го гледам.

И изобщо не е редно някой, било то църквата или държавата да ти се меси чак толкова в живота.

А детето го оставих въпреки желанията на другите.

# 303
Факт е че аборта си е вид престъпление но факт е че понякога наистина се налага да го извършиш и едва ли има на този свят жена направила аборт да не си го припомня и да не мисли с болка за случилото се .
Между другото колко мъже зарязват жените и децата си я църквата да се произнесе какво да правим с тях - вазектомия или..............
Хех ,имаше един с расо - заряза си трите деца и жената .
Пък в книгата която споменах по- горе се разказва за това как в кладенеца на женския манастир са намерени трупове на новородени .
Да не говорим за откровенната педерас.ия царяща из лоното на църковните служители .Бе като всичко друго и това криво се разбра  по настоящем .

# 304
Като с колата. Новото си е по-добро от втората употреба.

Определено - след всяка смяна на собственика цената пада наполовина. И още нещо - не-девствената жена е като динята - всеки я чука, но накрая един я взима  Simple Smile
И двете мисли са на Карбовски - невероятен е!
и двете мисли са отвратителни #Cussing out

# 305
  • София
 нещо не разбирате моята ирония и все ме вмъквате в цитатите
уф
става въпрос за гордоста и самочуствието да имаш нова кола, а не втора употреба. Въпрос на мъжка гордост - ново, лъскаво и неупотребявано
с това сравнявам евентуалтото желание на мъжа да има девствена жена /съпруга/

# 306
сравнението между жена и кола много ме дразни-сексистко и комплексарско е

# 307
  • София
ами не си ли забелязала за колко много мъже са подредени в примерен ред ценностите
колата
телевизора /да речем/
приятелите
жената
децата
долу-горе в този ред

аз редовно се сблъсквам с такава градация

# 308
аз за мое щастие не се сблъсквам с подобна градация

# 309
  • София
ами завиждам ти неблагородно

# 310
а вие усещате ли се кога е пусната темата - точно преди международния ден на жената, когато се отбелязва края на зависимостта на жените от мъжкото слабоумие
...

честит празник на всички жени
и винаги да се чувстват равни на мъжете (на пук на църквата и мъже като духчето)

това ли, уважаема, свободата да изстискаш детето от корема си - това ли ще ти осигури мечтаното равенство с мъжете..? жалка работа.

аз писах нагоре че ( и защо) съм против петицията. но и съм шашната от господстващото абортоутвърждаващо мнение тук. даже когато се пише против аборта - то е пак защото жената ще се чувства после кофти или ще боледува.  А ДЕТЕТО  КАКВО? защо все не става дума за това?

аз питах в началото, но отговор не получих - при цялата си освободеност, ще си теглите ли ножа на бебето, ако претърпите финансов крах, или ако се окаже, че е болно или инвалид, въпреки очакванията да го родите здраво? питах също, какво е по-различното при аборта, освен че някой друг му тегли ножа, а ти не виждаш това... това дето било ембрион, а не човек и прочие, вече никой не го приема сериозно. в медицината дори.

когато жената е в безизходица, когато трябва да се избира между живота на майката и на детето, когато е увредено и се прогнозира че ще се роди нежизнеспособно - тогава е страшно. но в много други случаи децата се убиват по чисто егоистични и жестоки решения на своите родители, които не са "го" направили просто с когото трябва или когато трябва. така стоят нещата. лежала съм бая време в болница за задържане и такива случаи имаше - страшни и тъжни от една страна - на жени дето от години рискуват живота си с нови и нови неуспешни бременности и стоят буквално с единия крак в гроба, но не спират дасе борят, за да родят детенце. и от другата страна - в определените дни за аборти бодри свежарски тълпи млади момичете, дето минават за по няколко часа процедурата - като хигиенна мярка. това е отврат. и лекарите често се държаха много зле с тях (което не ги оправдава де), но и на тях тая касапница не им беше по сърце.

днес цял ден мисля за тая дискусия. вижте какво ми излиза в интернет на abortion... всъщност по-добре да не линквам, че има бременни жени.

шокирана съм от начина по който се говори тук за аборта. и църквата няма нищо общо. ние сме жени, не просто мислим, а носим, топлим, раждаме живота. не мога да приема този абсурден и лековат начин, по който с лека ръка тази тайна, това най-важно и съкровено призвание на всяка жена, се свежда до приказки за пари, секс и бизнес и всякакви простотии. всичко е важно, но нещата са от различен порядък. като ти е болно детето - даваш всичко за да оздравее, да не страда, нали така? кариерата, стандартъта, обществото... стават чернобял филм... от баналните. как тогава ще поставиш въпроса за тая същата кариера или каквото и да е на фона на едно разпарчадисано трупче на нероденото ти дете. аз не го разбирам, съжалявам.

# 311
абе, да не живеем във средновековието, остава да се забрани на жените да гласуват,а вещиците да се горат на клада. Хахахаахаха НЕ ПОДКРЕПЯМ църквата, камо ли в това начинание

# 312
явно има доста лично засегнати, това с рязането и клането е много преиначено , не е нормално да се прави секс на поразия и да се прави аборт на 14 - 15 години но при мен примерно бременността ми беше толкова тежка а нямах никой за помощ или подкрепа - трябваше да си гледам детето а нямах сили да стана от леглото - кървях като прасе и припадах ако отида до магазина дори - как трябваше да постъпя ?? да лежа 9 месеца и да треперя на едно дете а да зарежа вече роденото си да се оправя само ...  взех решение  а защо налагате религиозното си мнение на всички - аз може да не вярвам във вашия бог ... или хора са само християните ?

това което мога да кажа че се е загубил смисъла на думата християнин - загубилае и значение и смисъл и съдаржание благодарение на изкривените разбирания на много хорица и опитите им да налагат мнение ... това не е християнство а май се връщаме към инквизицията

# 313
  • София
Не, няма да подкрепя църквата за това.

# 314
saluti-напълно подкрепям мнението ти!!!

Все пак ще дойде ден в който всеки ще разбере дали е бил прав,или е сгрешил. Анатемосване и въобще всякакви  крайности по каквито и да е въпроси, говорят за елементарно и неинтелигентно мислене.

Извинявам се Stop

Вярваща, но свободна от догмите на ' божествената" църква!!!!

Общи условия

Активация на акаунт