Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 224
  • 596
  •   1
Отговори
# 330
Нали разбрахте какво е отношението на Водния към жените - слага им цена, сравнява ги с коли и дини... Какво да говорим? Мъж на място, а? Кога да му удариш един шамар, все ще е късно...
В страни като Иран, където жените се купуват, а не-девствените ги убиват с камъни, децата са "собственост" на бащата (и неговото семейство). Майката няма никакви права върху тях. При смърт на бащата, семейството му с чиста съвест може да натири вдовицата и да й вземе децата. Явно Духльото си мечтае за подобен ред и тук.

# 331
  • Бургас
Немога да подкрепя такова теза. Достигнали сме такова ниво на живот и мислене, което на мене лично ми дава всички необходими доводи да не подкрепям. И друг път е имало теми за и против абортите. Това е въпрос на личен избор. То по тази логика презерватива, спиралата и медикаментите за предпазване от бременност също трябва да ги отречем.

# 332
  • Бургас
 Какви бяха тия работи да се женим девствени и на всичко отгоре да не можем да се развеждаме.
 Ей сега ще ви кажа как виждам аз това за жененето девствени. По - принцип би трябвало и двамата партньори да са девствени. За един мъж трудно би се казало дали е девствен или не, даже е невъзможно. Това си е чиста пропаганда на глупости с цел контрол.
 Като жена казано - трябва да съм луда да се оженя девствена, и ако имам дъщеря първо ще я посъветвам да се наживее.

# 333
Като с колата. Новото си е по-добро от втората употреба.

Определено - след всяка смяна на собственика цената пада наполовина. И още нещо - не-девствената жена е като динята - всеки я чука, но накрая един я взима  Simple Smile
И двете мисли са на Карбовски - невероятен е!
А недевствения мъж като какво е?   Thinking Айде сподели ти пазиш ли се за след сватбата или не устиска? Няма срамно, но щом не казваш очевиден е отговорът  Laughing Добре,че не съм имала щастието да познавам подобни шовинистични  Animal Pig

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 10:29 от Jaime

# 334
  • София
Наживяването е теза, която може да предизвика спорове.
Но определено съм за опознаването на партньора преди раждането на деца от негол Щото вижте ме мен как изкарах цели 5 месеца с него след раждането на детето. И не съм го чувала в следващите 12 год.
Та като сме против аборта трябва да сме сигурни, че детето, което ще се роди ще е желано и обгрижено.
А не - искам го, ама като се разведем не се сещам за него.

# 335
Какви бяха тия работи да се женим девствени и на всичко отгоре да не можем да се развеждаме.
 Ей сега ще ви кажа как виждам аз това за жененето девствени. По - принцип би трябвало и двамата партньори да са девствени. За един мъж трудно би се казало дали е девствен или не, даже е невъзможно. Това си е чиста пропаганда на глупости с цел контрол.
 Като жена казано - трябва да съм луда да се оженя девствена, и ако имам дъщеря първо ще я посъветвам да се наживее.

Аз също  Peace Защото в такава ситуация най-много страда жената. Одавна вече недевствените  булки не са второ качество хора. Има обаче и поизостанали индивиди, които още не са го разбрали.

# 336
  • Ямбол
Нали разбрахте какво е отношението на Водния към жените - слага им цена, сравнява ги с коли и дини... Какво да говорим? Мъж на място, а? Кога да му удариш един шамар, все ще е късно...
Но не можеш да не признаеш, че е провокатор номер едно, слага в малкия си джоб бате 01.
Виж как ни разбута само и ни гледа сеира докъде ще стигнем.

# 337
Да, хем да е девствена, ама ако може свирките да са професионални... Пък и не само те, най-добре Wink

# 338
...01 никога не ми е бил интересен и винаги съм се изумявала, че има мацки, дето му се впрягат. Но този тук не е такъв тип провокатор, а фанатик, който с нищо не е по-добър от ислямистите-камикадзета и тези, дето режат глави на "неверници"...

# 339
На израждане върви темата като че ли..........

# 340
  • До хладилника, който обичам
Пурмамарка, респект за последния и предпред-последния ти постинги! Съгласна напълно.

# 341
  • Ямбол
На израждане върви темата като че ли..........
Или на ключ...

# 342
Трябва да съм мазохист, но след като се нагледах на снимки на абортирани деца в гугъл, не мога да твърдя, че абортът не е убийство Tired
"Социално приемливо" убийство...
Мисля си, че както на кандидат-шофьорите показват кадри на чудовищни катастрофи по време на шофьорските курсове, така и на тийнейджърите трябва да се показва нагледно на снимки какво значи "аборт" в часовете по полово възпитание. За да знаят, какво ги чака, ако не правят безопасен секс. Да не си мислят, че това  е нещо безобидно.
Няма да забравя чудовищните думи на един бургаски гинеколог, когато констатира бременност: "А, бременна си, ама не се притеснявай, ще те изчистим!" #Crazy

# 343
  • До хладилника, който обичам
Лилита, никой тук не твърди, че абортът е нещо хубаво или приятно...
Пак ще се повторя - но не мисля, че която и да е разумна жена, особено ако вече е износила и родила дете, ще вземе подобно решение с лека ръка.
Въпросът, който трябва да стои, е по-скоро за ниската сексуална култура на младите, които приемат абортът като форма на контрацепция, нежели правото на жената по принцип да може да направи аборт, ако вземе такова решение.

# 344
Въпросът, който трябва да стои, е по-скоро за ниската сексуална култура на младите, които приемат абортът като форма на контрацепция, нежели правото на жената по принцип да може да направи аборт, ако вземе такова решение.
Както и за това, че забраната няма да доведе до намалянето броя на абортите, а дори до нещо по-лошо.
По-добре е църквата (конкретно по темата) да се заеме да прави приюти за бездомници, циропиталища, хосписи (преповтарям нечий постинг със сигурност). Също така е добре активно да се включи в ограмотяването на енориашите в сексуално отношение (само дето не виждам как ще стане, четейки нещата в линковете дадени от Джуд  Rolling Eyes), и начин на превенция, а не да анатемосва, отлъчва и прочие нелепости.

Общи условия

Активация на акаунт