Отговори
# 195
Не съм чела всички книги и това е ново за мен, но хич не ми се връзва с това, което съм чела в първа и втора книга, нито с това, което се видя в първия филм.

# 196
Аниш, отдавна съм чела поредицата за Дюн и много съм позабравила. Това, което пишете за родителите на Джесика с подробности и за сестра й направо ме шокира. Спомням си само, че баронът е баща на лейди Джесика. А сестра й предполагам е убита от майка им. Разкажете, може и в скрит текст, ще съм благодарна много😊

# 197
Аниш, отдавна съм чела поредицата за Дюн и много съм позабравила. Това, което пишете за родителите на Джесика с подробности и за сестра й направо ме шокира. Спомням си само, че баронът е баща на лейди Джесика. А сестра й предполагам е убита от майка им. Разкажете, може и в скрит текст, ще съм благодарна много😊
Информацията е от "Прелюдия към Дюн", по-точно от първата част "Дюн - родът Атреидес". Само тя е преведена на български език. Останалите две - "Дюн - родът Харконен" и "Дюн - родът Корино" не съм ги чела на български. Впрочем, заглавията са подвеждащи - това е една история, разказваща за годините преди раждането на Пол. Линиите и интригите са много. Оказа се че има и свестни харкони (братът на Владимир), а старият дук (бащата на Лито) изобщо не е цвете за мирисане. Една от сестрите - Анирул (после става жена на Шадъм Четвърти), водена от общата генетична памет, прави предсказанието че от създаването на Куизъц Хадерах  ги делят само две поколения. Първо трябва да се роди дъщеря на барон Харконен, а после, след анализ на нейните гени ще се определи кой трябва да е неин съпруг. По план дъщерята на Джесика трябва да стане майката на Куизъц Хадерах. Но тя избира да роди син....

# 198
  • София
Да отбележа някои постижения на сериала. И без това са малко, така че се радвам, че ги има. Simple Smile

Дюн: Пророчеството спечели наградата на гилдията на дизайнерите на костюми в Холивуд
Също така се отчете и с една номинация: За най-добри декори от гилдията на 'художниците'

# 199
Напълно заслужени награда и номинация! Реализацията на сериала си е страхотна. Нямам търпение за втори сезон.

# 200
  • София
Уви, ще има да си чакаме...
Дано го видим 2026 г. Ама съм малко скептичен.

Изобщо последните години голяма драма с тези супер продукции. Аз разбирам, че са скъпи и че им трябва време, а не джаста-праста, но да се чака по 2, 3 години (по принцип говоря, не специално за Дюн) за някакви келяви 6-8 епизода след това, извинявайте...
Не стига, че 90% от хората забравят за какво е ставало въпрос.

Абе едно време как ставаше? Добре, нямаше ги тези мулти бюджети за ТВ, ама си бълваха по 22 епизода на сезон и то всяка година, без спирка. И имаха и рейтинг и толкова много положителни коментари и т.н.

А сега...

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 13:18 от Diavolo

# 201
И преди се правеха качествени сериали като сценарии и заснемане, та не мисля, че имат оправдание да ги бавят с години. Не знам и аз какво се случва, но е адски досадно това чакане. И то сезона тъкмо почне, стане интересно и свърши...

# 202
След прекрасната екранизация на Вилньов подходих с високи очаквания към сериала, още повече, че ХБО са в кюпа, а те много внимателно подбират какво да правят.
За декорите и костюмите мога само да кажа, че така добре са направени, че потънах веднага в цялата вселена на Хърбърт. Впечатляващ избор на актьори, прекрасно развитие на историята, музикално също добро развитие.
Епизодът на сестрите си беше определено с вайб на Игра на Тронове, особено заради присъствието на двама от актьорите, участвали във вселената - крал Робърт и малкия Тъли.
Като чела само първата книга, мога да си призная, че нямах никаъв проблем да заживея в историята и да разбера важните неща.
Много ми хареса женската сила и опитите за управление на случващото се.
Определено си заслужаваше гледането и сега очакването на 2 сезон. Нямам идея колко сезона са планирани, но за мен това е един изключително сполучлив сериал.

Общи условия

Активация на акаунт