Отговори
  • София

Добре дошли в темата за новия сериал на HBO Original и излъчван по стрийминг платформата, MAX. Simple Smile

Действието се развива 116 години след бунтът на хората срещу машините (т.нар. ''Бътларов джихад'') и 10 148 години преди раждането на Пол Атреидски!
Имаме и кратко интро от 30 години преди тези събития, където виждаме младата Валя Харконен, бъдещета 'Върховна майка, която започва въздигането на Бен Джезърит в най-могъщия и опасен орден в галактиката.
Имаме две основни линии. Едната е на Уалах IX, където е базата на орденът, а другата на Салуса Секундус, където е дворецът на Император Джавико Корино.

Сезон 1 ще е 6 епизода
Епизод 1 (The Hidden Hand): 17.11
Епизод 2 (Two Wolves): 24.11
Епизод 3 (Sisterhood Above All): 01.12
Епизод 4: 08.12
Епизод 5: 15.12
Епизод 6: 22.12

Излъчване
По HBO:
всеки понеделник през нощта в 04:00 ч. предпремиерно и официално от 21:00 ч. вечерта.

Официален сайт:
https://www.hbo.com/dune-prophecy

Дюн: Пророчеството в IMDB:
https://www.imdb.com/title/tt10466872/

Дюн: Пророчеството в Уикипедия:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dune:_Prophecy

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 14:27 от Не се сърди, човече

# 1
Благодаря за темата,като фенка на книгите и филмите ще уважа и сериала разбира се,ще се включа като успея да го гледам 😊.

# 2
Гледах
Кратък ми беше епизода, исках още
Засега е интересно

# 3
Само да посоча една грешка, затвърдила се у нас още с първия превод. Не е голяма работа, ама нали темата е за експерти Wink

Та не се казва "бин джезърит" , а "бени джезърит" или "бен джезърит".
https://www.youtube.com/watch?v=z-0dufv6Xxc

# 4
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Дяволче, направо ми четеш мислите. Точно след като изгледах първи епизод си мислех
колко ще е хубаво да се направи отделна тема за сериала и Дюн като цяло, тъй като за мен
и книги и филми/сериал /засега/ си струват. Като огромен фен няма нужда да казвам, че се почувствах
като дете в сладкарница тази година. След супер успешната и невероятна втора част сега имаме
и сериал и то какъв само. Много съм доволна от първата серия, интригуващо, плавно ни въвеждат в един
толкова различен и същевременно познат свят. Не очаквах, че ще направят директна препратка
към Бог-император на Дюн. Хареса ми всичко още от началото с цитата, знаех че проекта ще е "моят".
Чакам си с нетърпение и втора серия.

# 5
  • София
Валя Харконен тълкува погрешно пророчеството...
И реално 'без да иска' но сама полага началото на края за Бен Джезърит.

Епизод 1 имаше много 'вайб' с Игра на тронове. Точно моят тип атмосфера. Ама то HBO кога са правили лош сериал... Simple Smile
Каста поне засега е много добър, но рано е още де.

Ужасих се от края и действията на Рагнар Лодброк. 🤐😌

# 6
И аз идвам в темата. Не съм гледала още първа серия, но го очаквах с нетърпение. За съжаление не съм чела още книгите, но съм голям фен на филмите.

# 7
Аз съм чела част от книгите, но това не съм или изобщо не го помня

# 8
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Доколкото съм запозната историята макар и от канона е част от книгите написани от сина на Франк Хърбърт - Брайън в съавторство с Кевин Дж. Андерсън. Брайън твърди, че след смъртта на баща си намира негови записки и по тях дообогатява Дюн вселената. Доста плодотворен автор, но аз лично не съм чела нищо от него. Та накратко историята на Пророчеството е точно вдъхновена от разказите на Брайън и Кевин създателите на сериала черпят идеи от тях, за света и как той изглежда се опират на двата филма на Дени Вилньов.

# 9
  • София
Аз съм чел всичките романи за Дюн (основната история на Хърбърт), но други 'разклонения' каквото се явява това по което е сериала не съм чел.
Естествено съм гледал и филмите, които са меко казано уникални. Simple Smile
За съжаление романите съм ги чел само веднъж (те са тежка философия, особено Децата на Дюн) преди много години и логично не помня много, а само основните моменти.

Фондацията на Азимов, Хиперион и Ендимион на Дан Симънс и Хрониките на Амбър на Зелазни ги помня много по-добре, защото ги бях повторил. Фондацията ми е най-любимата СайФай поредица по принцип. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 20:17 от Diavolo

# 10
  • София
Хареса ми първи епизод. Много прилики откривам с Колелото на времето.

# 11

Фондацията на Азимов, Хиперион и Ендимион на Дан Симънс и Хрониките на Амбър на Зелазни ги помня много по-добре, защото ги бях повторил. Фондацията ми е най-любимата СайФай поредица по принцип. Simple Smile

Понеже виждам, че си доста голям фен на жанра, исках да те попитам дали си чел Red Rising - Pierce Brown. Лично за мен една от най-силните поредици последните години.

Иначе за Дюн, класиката си е класика. Спомням си, че изгледах двата филма в един и същи ден ( първият вкъщи, вторият веднага след това на кино с приятели ), и страшно много ми харесаха. Най-вече заради приликите с Game of Thrones ( както всеки вече знае ). А любовта ми към GOT е по-голяма от тази на Костадин Костадинов към историята.
Силно се надявам да не прецакат сериала.

# 12
  • София
Не, не съм я чел. В списъка ми е, ама други са на дневен ред. Simple Smile

# 13
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата! Ще се следи Simple Smile

# 14
  • София
И аз гледах първа серия, хареса ми.
Голям фен съм на първа книга, помня, че втора и трета също ми харесаха.
Обаче преди няколко години запецнах на четвъртата и така и не ми идва музата да я дочета.
Прекалено философско ми идва и нищо не се случва.
Трябва пак да се пробвам...

Общи условия

Активация на акаунт