Отговори
# 15
  • Варна
Ако позволите и аз да се включа тук. Обожавам Дюн !
 Романът на Хърбърт и филмите на Вилньов са класика .
 Надявам се този сериал да е на нивото им, поне еп. 1 е.
 Впрочем, моята g-mail  започва с  alaya , а и в някои по-стари сайтове това е ник-а ми. Мислех, че така се пише Алая=Alaya. Simple Smile
 И, моля Дяволо, коригирай  в заглавието  орДен.  Wink

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 16:10 от Пеева

# 16
Хм, мноог хора явно харесват новите филми за "Дюн" но аз съм със смесени чувства. Първият филм беше върхът, а вторият ме разочарова. Да не говорим, че и в кината надуват звука до невъзможност да се слуша нормално.

# 17
  • Berlin
Харесах много Дюн, филмите, ММ допълваше с информация от книгите, докато ги гледахме. Това също ще ми е много интересно да гледам, а се насявам да почета някой ден. Simple Smile

# 18
Добро начало на Dune Prophecy: Страхотни визуализации и поразителни герои.  Нямам търпение да видя как сериалът се развива.
Травис Фимел е фантастичен в тази серия с превъзходно изпълнение. Политиката и различните сюжети са много добре очертани .

# 19
Хоп и аз тук.
Много добра първа серия, освен Травис. Да ме прощава, изглежда злобна версия на Джак Спароу. Чакам с нетърпение обаче да разбера как подпали Каша и Прует... особено Каша.
Правилно ли се ориентирах, че в последната сцена с императора той гледа какво е станало Дезмънд и вижда съвсем друго, а не каквото Дезмънд му разказа? Смисъл, нямаше външни лица, ами един от свободните призова червей?

# 20
  • Бургас
И аз така го разбрах, но този човек пред червея не беше ли Дезмънд

# 21
Дезмънд беше, да.

# 22
Обикновено червей винаги идва и затова когато той наближи комбайнът се вдига във въздуха и се спасява (спомнете си филмите).  В случая обаче комбайнът беше повреден (пушеше), войниците и работниците избити, крадците избягали и само Дезмънд оставен да бъде погълнат от червея заедно с комбайна. И така и става според каквото видяхме. И той точно това разказа - че е бил погълнат, а после върнат обратно като прероден и с нови способности. И видяхме, че има такива, което потвърждава разказа.

# 23
Значи аз нещо не съм довидяла, изобщо не ми заприлича на него.
Магическата нишка някак не ми е на място. По принцип в книгите - оригиналните поне - няма такава в обичайния смисъл, всичко, което изглежда магическо, има прилично рационално обяснение някъде из биологията, химията и физиката. А тука от първия епизод влиза някакъв фокус. Интересно ми е какво ще се окаже в основата му.

# 24
Е, за ясновидството няма научно обяснение. Иначе за други неща има нещо такова.

# 25
Харесвам филмите, харесах много и първи епизод на сериала. Не съм чела книгите, но се замислям.

# 26
И аз гледах първа серия, хареса ми.
Голям фен съм на първа книга, помня, че втора и трета също ми харесаха.
Обаче преди няколко години запецнах на четвъртата и така и не ми идва музата да я дочета.
Прекалено философско ми идва и нищо не се случва.
Трябва пак да се пробвам...
Не е ли това целта на една книга, да е възможно най-философска? Да те накара да се замислиш. Поне така мисля аз 🤔😅.

# 27
Има интересни философии и скучни философии. Философии, които ни подхождат и такива, които не споделяме. Сещам се, че май най-скучната книга, която съм чела, е "Моби Дик", а минава за доста философска.  
Иначе и на мен не ми паснаха следващите книги за децата на Дюн и прочее. Сториха ми се някак насилени, опит да се копае в изчерпана мина.

# 28
Гледах и аз първи епизод. Хареса ми, добре е направен.
Не разбрах точно какво гледаше императора, четох какво сте писали по-нагоре.
Т.е. способностите на Дезмънд са благодарение на червея и мисията му е да унищожи Ордена?

# 29
  • Somewhere far away
Значи - Бен джезърит са на практика Ложата на магьосниците от Вещера. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт