Отговори
# 45
  • Somewhere far away
абе хич не е лелка. на всичко е готова, за да предотврати лошото пророчество.

# 46
Валя я помня от "Чернобил", там имаше силна роля.

# 47
Забелязахте ли на пръста на Дезмънт нещо като  жълт напръстник, когато гореше бащата - дук на Ричезе. Когато си докосна лицето Дезмънт-според мен това му помага да активира вътрешния пламък. Само не разбра как подпали Каша, ако прави това с този напрасник
Дали ми се е сторило?

Валя за мен е "тихите води са най-дълбоки". Изригва само, ако трябва да подчини някого, който иначе няма да го направи. Или за да се отърве от него без следи от ръцете й. Манипулатор с кротък глас, но излъчването й е на силна, решителна жена. Нейното ще бъде и точка. Как само загуби самоувереност, когато гласът и не можа да подчини Дезмънд, дожаля ми за нея.
Честно казано аз и симпатизирам, нищо че го играе малко в ролята на бог.
Дезмънд ми е налудничав, мразещ бинджезъритките и нещо крие

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 22:27 от Aleksandropulis

# 48
  • София
Валя я помня от "Чернобил", там имаше силна роля.

А аз от "Госфърд Парк".

О, интересно е как Дезмънд е придобил силите си. А убийството на Каша на друга планета е нещо съвсем извън силите на който и  да е.
Не си спомням Лето II как стана и той такъв.

# 49
  • София
Лито II е синът на Пол и Чани. Доколото си спомням се раждаше в Месията на Дюн и командори в Децата на Дюн и Бог-Император на Дюн. Реално налага повсеместна диктатура. В смисъл контролира цялата галактика. Никой не е имал толкова власт в историята. Той се свърза по някакъв начин с червея (Шай-Хулуд) и на практика стана недосегаем и безсмъртен. Мисля, че управляваше над 3000 години или нещо такова. Не помня вече. То тези книги си бяха бая тежички за понасяне, ама си ги прочетох де. Едни огромни тухли четворки. Simple Smile))

# 50
Ох и май самия той се превърна в червей или поне такова чувство имах, четейки поредния том

# 51
  • София
Да, той е повече червей отколкото човек.

Дюн: Пророчеството не е мини-сериал. Не е и лимитиран сериал.
Просто е много скъп и за това епизодите са само шест. Горе-долу 6 часа история.

Дали ще има сезон 2? Не се знае. Ако трябва да дам прогноза, по-скоро не, но се надявам да сбъркам. За мен шансовете да има втори сезон са около 40% което все пак не е малко.
Проблемът е, че излиза много скъп за Макс или по-точно на Дискавъри, които са под шапката на Уорнър.
Трябва да има много висок рейтинг, ама много висок, за да го подновят. Но не знам какви са рейтингите за съжаление. Според мен обаче не са толкова високи... Някак си няма много възторжени вълнения из мрежи и форуми. Този свят е сложен и непознат за американците.

Иначе това им е лошото на стрийминг платформите. Едно време при мейнстрийма се знаеше кое шоу колко се гледа и всяка седмица си имаше регулярен отчет, а сега всичко се крие и информация почти няма. И това касае почти всички.
Нетфликс, Макс, Епъл, Амазон, Парамаунт+, MGM, AMC, Хулу и т.н. От време на време когато им изнася се хвалят с някакви рекорди ама дали е истина? Защо да им вярваме. Как да знаем, че не ни лъжат като всичко се спуска от тях когато им скимне и няма никакъв регулатор.

# 52
До тук е много добре направен, вероятно много скъп. Съответно няма да го продължат.
Колко сериали оплаквам, най-много Магьосниците, скъп и топка. Край. А евтини бозички бълват

# 53
Изгледах епизод 2.
Още по-добър от пилотния!
😊

Скрит текст:
Цитат
Дезмънт е непосредствена заплаха, защото устоя на гласът на светата майка. Той е като някакъв новороден фанатик с огромна опасност за Бен Джезърит.
Дезмънт е избран от Шай-Хулуд или е генетично създание на враговете на Бен Джезърит, Бен Тлейлакс?
Дали Дезмънт мисли за доброто на Империята и хората или просто не може да понася сестринството?
Залагам на тлейлаксианците. Може да е гола. Двете школи слабо казано се ненавиждат и все гледат да се прецакат една друга. Имаше една фраза на Аджидика (това е от прелюдиите), че Пол не е първият Куизъц Хадерах. В миналото те също са създали такъв, но резултатът е бил опустошителен.

Цитат
Изведнъж видяхме, че има бунтовници, които готвят изненадващ бунт срещу империята, като Кейран Атреидски е сред тях. Другите са Хорас (Сам Спруел) и фременката (вижте колко светлосини са и очите, т.е. на 100% е от Аракис), Микаела, която обаче се оказа 'сестра' и явно е предана на Валя Харконен (но дали е така или би предпочела свободата и независимостта на фременците предстои да видим).
А, тези са част от плана на Валя да контролира императора, но май ще ѝ изиграят лоша шега.

Цитат
Майката наостри уши като чу за фамилията Атреиди. Може пък да реши, че подобен съюз ще е добър за Империята. Или по-скоро ще е заплаха.
Тя и Тула си имат стара, кръвна вражда с Атреидите и едва ли ще ги галят с перце.

Цитат
А, Константин, синчето е рядко тъпичък и май е добър само в леглото...
Той май е незаконнороден, иначе щеше да е престолонаследник.
Какво ми прави впечатление - отровата росак /в книгите я дават, че е формулата е измислена от мислеща машина/. Въпреки синия цвят явно не е водата на живота, която отключва генетичната памет. Водата се получава при удавянето на малък червей. Явно още не са стигнали до тази рецепта. Ландсрадът си го има, но нещо не виждам представители на Сдружението. Навигаторите някак липсват досега или още не са станали политически фактор.

# 54
Каша според мен я уби някой друг. Явно там има някой със същите сили като Дезмънд. Не ми се вярва той да може да изгори човек на хиляди светлинни години. Ще се окаже, че някоя от ученичките е таен агент.

# 55
Невероятно интересен ми е сериала. ❤

# 56
Отровата не беше ли настойка от някакъв мъх/трева. Тук не е от червей.
Да питам - записът, който гледа имераторът откъде се взе?

# 57
За Каша и аз се чудя. Той определено седеше близо до жертвите, дори сякаш му беше трудно да ги гори. Ако Каша някак беше свързана с някой в двореца и чувстваше какво се случва там, та да изгори и тя, Валя щеше да го каже и да мисли в друга посока.

# 58
Сериалът е 10 хиляди години преди Дюн. Нормално доста неща да липсват и сестринството въобще не е това, което знаем.

# 59
Изгледах и двата епизода на куп,страхотен Травис,как ми залипсваха Викингите 🥰.
Това е началото на сестринството,нормално според мен да са объркани,но за съжаление ще властват още доста време и ще станат главните кукловоди.

Общи условия

Активация на акаунт